ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ

Ποτέ κανένα άτομο δεν θα είναι πάνω από καμία ομάδα

Να παίζει μπάλα για την ομάδα που αγαπάει και όχι για την εταιρεία που τον πληρώνει καλύτερα.

Published

on

Επειδή γίνεται πολύ κουβέντα με τον αντιποδοσφαιρικό θεσμό του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» που έχουν θεσπίσει οι ντίλερς του ποδοσφαίρου και οι μανατζαρέοι, πρώτα θα δώσω τον λόγο στον μεγάλο Αρσέν Βενγκέρ …

Manchester United v Aalborg - UEFA Champions League

«Ποιος θέλω να το κερδίσει φέτος; Δεν θέλω κανένα. Είμαι κατά των ατομικών βραβείων. Είναι η τάση του ενός που είναι αντίθετη στην ουσία του αθλήματος. Παλεύω σαν ένας τρελός άνθρωπος κατά του βραβείου, που βλάπτει το ποδόσφαιρο. Ασυναίσθητα από τον παίκτη ζητάτε να βάζει την ατομική επίδοση πάνω από αυτήν της ομάδας»

Ο Αρσέν τα είπε όλα, αλλά εγώ θα πω περισσότερα και με διαφορετική προσέγγιση: Τα τελευταία χρόνια έχει γεμίσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο με «μεγάλους ποδοσφαιριστές» ας προσπαθήσουμε να βάλουμε μια σειρά. Για να γίνει κάποια στιγμή ένας ποδοσφαιριστής «Μεγάλος» θα πρέπει να διαθέτει τεράστιο ταλέντο, να έχει όρεξη για πολύ και σκληρή δουλειά, να μην προδώσει ποτέ το όραμα που είχε για το ποδόσφαιρο όταν ξεκίνησε να παίζει, να μην κάνει συμβιβασμούς, να μην καταφεύγει στην ευκολία των μηχανισμών που πρόθυμα θα μετατρέψουν το ταλέντο του σε εμπόρευμα, να αντισταθεί στα προβαλλόμενα πρότυπα του lifestyle ποδοσφαίρου, μέσα από της επιλογές του αλλά και από τον τρόπο ζωής του να αποδεικνύει ότι δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από ένας σεμνός αθλητής του ποδοσφαίρου και… για το τέλος άφησα το σημαντικότερο: Να παίζει μπάλα για την ομάδα που αγαπάει και όχι για την εταιρεία που τον πληρώνει καλύτερα.

 

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com
https://twitter.com/aliatas74

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566

Continue Reading
Advertisement