ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Πρώτα τιμωρούν την ΑΕΚ και μετά καταργούν την ποινή αφαίρεσης βαθμών

Published

on

Τέλος στην αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα από τιμωρίες που επιβάλλονται στις ομάδες για επεισόδια που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων επιθυμούν να βάλουν η Σούπερ Λίγκα σε συνεννόηση με την ΕΠΟ.

Η διοργανώτρια αρχή και η Ομοσπονδία επιδιώκουν από την περσινή αγωνιστική περίοδο να περιοριστούν οι περιπτώσεις που θα αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια. Ωστόσο, η FIFA και η UEFA είχαν βάλει «φρένο» στις σχετικές προτάσεις, λόγω των επεισοδίων που σημάδεψαν το πρωτάθλημα, με αποκορύφωμα την είσοδο του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα.

Όπως αναφέρει η Live Sport, η Λίγκα έχει προτείνει να τροποποιηθεί το άρθρο 15 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα. Συγκεκριμένα, πρότεινε να εκκενώνονται οι εξέδρες αν οι οπαδοί εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο με προσωρινή διακοπή του αγώνα και «εάν από την είσοδο οπαδών σημειώθηκαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάχθηκε η εκκένωση των κερκίδων, τότε επιβάλλεται χρηματική ποινή ως 200.000 ευρώ και η ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία έως και δύο αγωνιστικές
».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος υποστήριζε πως «ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά επί τη βάσει οιασδήποτε διάταξης του παρόντος κώδικα κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας. Από την υπαίτια ομάδα, επιπροσθέτως, αφαιρούνται από τη βαθμολογία του πρωταθλήματος τρεις βαθμοί, αν κατά το χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ή δύο βαθμοί αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο ή ένας βαθμός αν κατά τον χρόνο διακοπής το αποτέλεσμα ήταν νικητήριο υπέρ της υπαίτιας ομάδας».

Την ίδια στιγμή, στην ΕΠΟ υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να αφαιρούνται βαθμοί, όταν δεν ολοκληρώνεται ένα ματς.

Continue Reading
Advertisement