ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Πόλη – Νέα Φιλαδέλφεια… ένα τσιγάρο δρόμος

Published

on

Θες να γράψεις για αυτό που αγαπάς τόσο πολύ αλλά τα δάκρυα τυφλώνουν την όραση σου. Το χέρι τρεμάμενο γράφει όσα η καρδιά προστάζει.
Πώς να περιγράψεις ένα μεγαλειώδες συναίσθημα; Πώς να κλείσεις σε λέξεις τι σου ταλανίζει την ψυχή όταν καρδιοχτυπάς βλέποντας την;
Όταν μετράς λεπτά και δευτερόλεπτα μέχρι να βρεθείς κοντά της;

Ο έρωτας των τριών γραμμάτων κλείνει ένα αιώνα ζωής.
Στο μακρινό 1924, την 13η του Απρίλη δημιουργήθηκε ένα σωματείο που έμελλε να κλέψει τις καρδιές χιλιάδων ανθρώπων με το πέρασμα των χρόνων.
Ένα σωματείο που απο το δικό του μετερίζι σφιχταγκάλιασε την ιστορία ενός ολόκληρου λαού, ενός πονεμένου λαού.

Η ΑΕΚ είναι θύμησες, είναι μυρωδιές από μπαχαρικά, είναι ντοπιολαλιές, είναι το απαλό αεράκι της Ανατολής, είναι μικρασιατικές διηγήσεις από ιστορίες.

Είναι το κλάμα και ο βουβός πόνος του ξεριζωμού. Ο οδυρμός του πρόσφυγα που λαχταρά να ξαναδεί την πατρίδα του. Είναι η γιαγιά Φώτω και ο παππούς Ανδρέας, είναι το Πέρα, η Σμύρνη, το Αϊβαλί, το Ανταπαζάρ …η Βασιλεύουσα.

Δύσκολο να αντιληφθεί ο μη υποψιασμένος τι σημαίνει ΑΕΚ για τον καθέναν από μας.
Δύσκολο να μπει στην διαδικασία της ερμηνείας της φράσης ” Η ΑΕΚ δεν είναι μόνο μια ομάδα”.

100 χρόνια λοιπόν. Πόσο τυχερή νιώθω που έζησα σε αυτή την περίοδο της ομάδας μου. Πόσο μικρή νιώθω μπροστά της.
Πόσο πολύ νιώθω να περπατούν μαζί μου, στις σκιές, οι ψυχές των οπαδών που έζησαν και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Οι ψυχές αυτών που δεν πρόλαβαν να την γιορτάσουν αλλά το χαμόγελο και η χαρά τους φωτίζει τον ουρανό της Φιλαδέλφειας.

Που να φανταστεί ο Κωνσταντίνος Σπανούδης όταν υπέγραφε, τι καλειδοσκόπιο χρωμάτων, συναισθημάτων και ιστοριών θα δημιουργούσε.

Και είναι μόνο η αρχή.
Έπονται πολλές γενιές να ζήσουν το μεγαλείο της ακόμα και όταν η δική μου γενιά θα έχει γίνει αστρόσκονη. Γιατί η αγάπη μας μεταλαμπαδεύεται σαν αιώνιος αναμμένος πυρσός.
Ο αετός δεν έχει φόβο. Τη φωλιά του, μετά από ετών ταξίδι, την έχει βρει. Δεν κινδυνεύει από τίποτα όσες εκατονταετίες και να περάσουν. Έχει εμάς …ΠΑΝΤΑ θα έχει εμάς!!!

(Μακάρι να το γιορτάζαμε παρεΐτσα, μακάρι να έβλεπα την συγκίνηση στα μάτια σου και το διάπλατο χαμόγελο σου. Όλα όμως έχουν τον σκοπό τους. Πρόσεχε την από ψηλά, το νου σου).

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ 🖤💛🖤💛

Continue Reading
Advertisement