ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

NON AEK

Σημεία και τέρατα στις δοκιμαστικές εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ – Χιλιάδες ευρώ για χωράφια

Published

on

enfia4

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δοκιμαστική εκκαθάριση με συμπληρωματικό φόρο και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα έβγαλε «τέρατα», με αποτέλεσμα ο βεβαιωμένος φόρος να ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ κατά μια άποψη και τα 3,5 δισ. ευρώ κατά άλλες πιο «προσγειωμένες» εκτιμήσεις. Οι περιοχές με τα βαρύτερα εκκαθαριστικά ήταν το Καρπενήσι και τα Γρεβενά, όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι καλούνταν να πληρώσουν φόρο χιλιάδων ευρώ για χωράφια!

Ο βασικός λόγος είναι τα πολλά λάθη στη συμπλήρωση των Ε9, αλλά και οι δαιδαλώδεις διαδικασίες υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων, που λίγο έλειψε να προκαλέσει μια ακόμα κυβερνητική κρίση, μετά από το σοκ των πρώτων εκκαθαρίσεων στην πρεμιέρα του ΕΝΦΙΑ επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών ήταν άμεση και «ξηλώθηκε» η επίμαχη διάταξη. Ωστόσο, για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η προχειρότητα στο σχεδιασμό «ευαίσθητων» πεδίων της φορολογίας, που αγγίζουν την πλατιά μάζα των νοικοκυριών.

Πηγή: iefimerida.gr

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement