Σκληρή στάση από την ΟΥΕΦΑ

0

Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΑΕΚ να παραστεί στην αυριανή(13/12) εκδίκαση της πειθαρχικής επιτροπής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για τα επεισόδια στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Τα έτσι κι αλλιώς δυσμενή προγνωστικά σχετικά με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης υπόθεσης,γίνονται ακόμη πιο δυσοίωνα καθώς η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θα έχει καν τη δυνατότητα να παρουσιάσει την υπερασπιστική της γραμμή!

Το απολογητικό υπόμνημα απεστάλη στην  αρμόδια επιτροπή της διοργανώτριας αρχής της ΟΥΕΦΑ, με σκοπό να δοθεί στην ΑΕΚ το δικαίωμα να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και να στηρίξει τις θέσεις της, απολογούμενη για τα επεισόδια και την έκταση που πήραν.

Η υπεράσπιση της ομάδας θεωρούσε σημαντικό να τονίσει την στάση του Δικεφάλου στη σύσκεψη ασφαλείας μία ημέρα πριν τον αγώνα με τον Άγιαξ, όταν και προειδοποίησε για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που είχαν εισχωρήσει στις τάξεις των Ολλανδών οπαδών, με αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία επεισοδίων στο ΟΑΚΑ,όπως άλλωστε συνέβη και την παραμονή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας κοντά στο ”δωματιάκι” της Οriginal.

H πειθαρχική διαδικασία και ο κώδικας της UEFA,επιτρέπει στην κατηγορούμενη πλευρά να επιχειρήσει μέσω παράστασης.Με τον τρόπο αυτό το νομικό επιτελείο της ΑΕΚ θα προσπαθούσε να αποδείξει ότι η κύρια ευθύνη πρέπει να αποδοθεί σε άλλα θεσμικά όργανα τα οποία είχαν άμεση σχέση με την ασφάλεια του ματς, εμπλέκοντας σαφώς και την  Αστυνομία.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η ΑΕΚ απλά θα περιμένει να ακούσει την ”καμπάνα”  που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει το άμεσο μέλλον της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA, χωρίς καν να μπορεί να αντιδράσει,κάτι που την έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

 
Comments are closed.