Σοκ: Οι τζιχαντιστές ετοίμαζαν μεγάλο χτύπημα στο Euro 2016 (pics)

0

euro_20162

 

Τα γήπεδα της Γαλλίας και το Euro 2016 φαίνεται πως ήταν ο κύριος στόχος των τρομοκρατών του ISIS που ετοίμαζαν μακελειό τον προσεχή Ιούνιο, αντίστοιχο με αυτό που έγινε στο Stade de France τον περασμένο Νοέμβριο, στο φιλικό της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Αυτό αποκάλυψε στους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο τρομοκράτης Μοχάμεντ Αμπρίνι, που θεωρείται ότι είναι ο «αντρας με το καπέλο» στις επιθέσεις του Παρισιού.

inner

Φαίνεται λοιπόν πως το κύριο πλάνο των τρομοκρατών του ISIS, ήταν να χτυπήσουν στα γήπεδα της Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Euro 2016, σχέδιο για το οποίο προετοιμάζονταν.

inner

Ωστόσο η αστυνομία δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το ενδεχόμενο χτύπημα στη Γαλλία το καλοκαίρι, τονίζοντας πάντως ότι το Βέλγιο αποτελούσε την επιχειρησιακή έδρα των τζιχαντιστών.

«Δεν είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμέναμε. Γνωρίζουμε ότι το EURO μπορεί να αποτελέσει στόχο και αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί. Αν όσα είπε ο Αμπρίνι είναι αληθή, απλά επαληθεύεται για μια ακόμα φορά ότι το Βέλγιο δεν είχε τον απαραίτητο υπηρεσιακό σχεδιασμό για να αποτρέψει έγκαιρα τέτοια χτυπήματα καθώς οι τζιχαντιστές έχουν στήσει εκεί το δίκτυό τους τα τελευταία δέκα χρόνια»

«Εκείνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας προετοιμάζονται για ενδεχόμενο χτύπημα και εξασκούνται σε σενάρια επιθέσεων, την ώρα που στις τάξεις των οπαδών υπάρχει φόβος και προβληματισμός για το αν πρέπει να ακολουθήσουν τις ομάδες τους» τόνισε πηγή της αστυνομίας στη Liberation.

inner

 

Πηγή: sport-fm.gr

 


Comments are closed.