Σορώτος: “Η ΑΕΚ φαβορί για την άνοδο”

0

Η Βασίλισσα αντιμετώπισε σε φιλικό αγώνα τον Εθνικό στην Ζωφριά επικρατώντας με 81-61. Ο προπονητής του Εθνικού Κώστας Σαρωτός μίλησε στην “ΩΡΑ” για το πως είδε την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου.

sorotos

Αναλυτικά τα λόγια του:

«Οι εντυπώσεις μου από τον αντίπαλό μας ήταν πολύ θετικές. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα πολύ καλά δουλεμένη από τον νεαρό και πολύ εξελίξιμο συνάδελφο, τον Βαγγέλη Ζιάγκο, με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη έμφαση και δύναμη που παρουσιάζει στο αμυντικό κομμάτι. Ταυτόχρονα, είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλο βάθος στο ρόστερ της και ειδικά κάτω από τα καλάθια, όπου η παρουσία των πολύ έμπειρων και δυνατών παιδιών, όπως είναι ο Δέσπος, ο Τσιάκος και ο Γκιζόγιαννης, της δίνει μεγάλο πλεονέκτημα».

Και συμπλήρωσε: «Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς σκόρερ στην περιφέρειά της, όπως είναι ο Καράμπουλας τον οποίο θεωρώ ως τον καλύτερο περιφερειακό της Α2, όπως είναι ο Πολυτάρχου. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση ο Νίκολιτς -τον οποίο είδα πρώτη φορά- στην επίθεση και κυρίως στην εκτέλεση. Νομίζω ότι η ΑΕΚ θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο, αλλά πρέπει να προσέξει μόνο σε ένα τομέα, που όμως είναι πολύ σημαντικός. Το Πρωτάθλημα της Α2 είναι πολύ ανταγωνιστικό και υπάρχουν πέντε-έξι ομάδες, που θα διεκδικήσουν την άνοδο, όπως είναι οι Ψυχικό, Κόροιβος, Καβάλα, Φιλαθλητικός και Φίλιππος Βέροιας.

Θα παίξει μεγάλο ρόλο η διαχείριση καταστάσεων, είτε θετικών, είτε αρνητικών. Η ΑΕΚ λόγω ονόματος και βάρους φανέλας θα έχει την μεγαλύτερη πίεση από όλες αυτές τις ομάδες που προανέφερα και οι οποίες θα συνδιεκδικήσουν την άνοδο. Θα πρέπει, λοιπόν, να δείξει αντοχή και υπομονή. Δεν θα πρέπει η τυχόν πρώτη ήττα να αντιμετωπιστεί σαν καταστροφή και να χαλάσει το κλίμα της ομάδας. Πιστεύω ότι αν η ομάδα έχει ηρεμία και υπομονή θα καταφέρει σίγουρα τον στόχο της. Εύχομαι ειλικρινά μέσα από την καρδιά μου να τα καταφέρει γιατί η ΑΕΚ είναι ένα τεράστιο μέγεθος για τον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα για το ελληνικό μπάσκετ και η θέση της είναι σίγουρα στην Α1″.


Comments are closed.