ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Στο Ευρωπαικό ο Κυριακόπουλος

Ο αθλητής της ΑΕΚ Γιώργος Κυριακόπουλος θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων, που θα πραγματοποιηθεί στη Βρέμη της Γερμανίας από τις 27 Μαίου έως την 1 Ιουνίου.

Published

on

aek-3Ο αθλητής της ΑΕΚ Γιώργος Κυριακόπουλος θα συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης βετεράνων, που θα πραγματοποιηθεί στη Βρέμη της Γερμανίας από τις 27 Μαίου έως την 1 Ιουνίου.

Να θυμίσουμε ότι ο Κυριακόπουλος ήταν από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχημένης πορείας της ομάδας στο πρωτάθλημα και της ανόδου στην Β΄Εθνική Κατηγορία. Με 15 συμμετοχές σε αγώνες του πρωταθλήματος, 3 συμμετοχές στο κύπελλο και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία γενικότερα, πρόσφερε σημαντική βοήθεια για την πραγματοποίηση των στόχων του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Στην πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο αθλητής της Ένωσης θα αγωνιστεί στην κατηγορία 40-49 ετών. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι έχουν δηλωθεί συνολικά 2.834 αθλητές και αθλήτριες από 40 χώρες. Την πιο έντονη παρουσία στο ÖVB Arena θα έχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γερμανοί και ακολουθούν οι Σουηδοί με 146 αθλητές και οι Ρώσοι με 134! Ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα είναι, όπως κάθε φορά, και πολύ δυνατά ονόματα του κοντινού ή πιο μακρινού παρελθόντος.

Στη Βρέμη θα βρεθούν μεταξύ άλλων ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίκαελ Άπελγκρεν από τη Σουηδία, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1989 στο διπλό ανδρών Στέφαν Φέτσνερ από τη Γερμανία, ο «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής του διπλού ανδρών Ντμίτρι Μαζούνοφ από τη Ρωσία, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Όλγα Νέμες από τη Γερμανία (που νωρίτερα είχε μεγάλες επιτυχίες και με τη Ρουμανία, όπου γεννήθηκε), η κάτοχος πολλών μεταλλίων από Παγκόσμια πρωταθλήματα το ’40 και το ’50 Ελίσκα Κρέκοβα από την Τσεχία και ο έξι φορές πρωταθλητής Γερμανίας Τζορτζ Μπεμ. Ο Κυριακόπουλος θα βρεθεί στη γερμανική πόλη μαζί με άλλους 4 Έλληνες βετεράνους.

Ο παλιός πρωταθλητής και μέλος της εθνικής ομάδας ανδρών Σταύρος Πλακαντωνάκης θα μετάσχει στην κατηγορία 70-75 ετών, ο Πάνος Γιάκας και ο Νίκος Δούης θα βρίσκονται την ηλικιακή κατηγορία 50-59 και ο Κώστας Νικόπουλος μαζί με τον Γιώργο Κυριακόπουλο στη μικρότερη κατηγορία, τη 40-49. Εκτός από το απλό η διοργάνωση περιλαμβάνει και το αγώνισμα του διπλού. Εκεί θα συγκροτήσουν ζευγάρι οι Πλακαντωνάκης/Δούης για την κατηγορία των 50-59 και οι Γιάκας/Κυριακόπουλος για τη 40-49.

Εντωμεταξύ, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαίου διοργανώθηκε στη Ναυπακτία το 3ο Ανοικτό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών από τον τοπικό σύλλογο ΑΣΟΝ ΕΠΑΧΤΟΣ. Μεταξύ των συμμετοχόντων βρέθηκε και ο αθλητής της ΑΕΚ Δελαρόκας Θανάσης. Με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, ο Δελαρόκας διεκδίκησε τη διάκριση και τελικά κέρδισε το μετάλλιο, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του βάθρου! Να αναφέρουμε ότι ο Δελαρόκας Θανάσης είναι ένας από τους φίλους ανεξάρτητους αθλητές του αθλήματος, ο οποίος επίσης συμμετέχει και στο πρωτάθλημα της ΠΟΦΕΠΑ με την ομάδα της ΑΕΚ 2, με πολύ καλή φετινή παρουσία και στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Continue Reading
Advertisement