Τα δεδομένα του Champions League!

0

Η ΑΕΚ μετά τα χθεσινά αποτελέσματα βρέθηκε στο -5 από τον Ολυμπιακό και το μεταξύ τους ντέρμπι την Κυριακή αποκτά τεράστια σημασία.

Το διακύβευμα της δεύτερης θέσης δεν θα πρέπει να θεωρείται αμελητέο. Μπορεί όποια ομάδα βγει δεύτερη να μην καταλήξει τελικά στους ομίλους του Champions League καθώς το μονοπάτι θα είναι αρκετά δύσκολο αλλά μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα στους ομίλους του Europa League. Όλα αυτά βέβαια χωρίς να βάλουμε στην εξίσωση και το θέμα γοήτρου αφού μιλάμε για μια μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό που σίγουρα κάθε ομάδα θέλει να επιβληθεί της άλλης.

Αν η Ένωση φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκης τότε θα μειώσει την διαφορά στους 2 και με δεδομένη την καταπόνηση των ερυθρολεύκων λόγω Ευρώπης θα έχει πολύ καλές πιθανότητες για την δεύτερη θέση.

Σε περίπτωση ισοπαλίας τα πράγματα θα… μπλεχτούν αφού η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ θα πρέπει να περιμένει στραβοπατήματα του Ολυμπιακού και φυσικά αυτή δεν θα πρέπει να χάσει βαθμούς σε κανένα ματς. Με βάση το πρόγραμμα των δύο ομάδων, σε περίπτωση ισοπαλίας, ο Ολυμπιακός αποκτά ισχυρό προβάδισμα αλλά τίποτα δεν θα έχει τελειώσει.

Αντίθετα, σε περίπτωση ήττας των κιτρινόμαυρων, τα πάντα, λογικά, θα έχουν κριθεί αφού η διαφορά θα έχει πάει πάλι στους 8.

Σε όλα αυτά δεν βάζουμε το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να πάρει πίσω τους 3 βαθμούς, κάτι που θα άλλαζε κατά πολύ την συγκεκριμένη μάχη.


Comments are closed.