ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα Ραμφίσματα Του Αετού

Για άλλη μία Δευτέρα, ο Παναγιώτης Αλιατάς ξύνει σερβίρει επίκαιρα ραμφίσματα

Published

on

ramfismata3

1. «Σε τι συνιστάται αυτή η ιερή ατομική ιδιοκτησία; Στο ότι οι τσάροι και οι καπιταλιστές δανείζονται χρήματα και οι εργάτες και οι αγρότες πρέπει να πληρώνουν αυτό το χρέος» ΛΕΝΙΝ

2. Η ελπίδα έχει μια δίδυμη αδελφή. Την αυταπάτη!

3. Μα καλά, πως γίνεται εκείνες τις δυο μέρες που δοκιμάστηκε ο Έντιν Μούργκα στα Σπάτα να άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και τον Μπάγιεβιτς με το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ ενθουσιασμένους; Τελικά ο μοναδικός ενθουσιασμένος από την μεταγραφή Μούργκα πρέπει να είναι ο Σερβοβόσνιος μάνατζερ του.

4. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η «κολλητή» πολιτικός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Ντόρα έχει μια κόρη, την Αλεξία Μπακογιάννη. Η Αλεξία Μπακογιάννη διορίστηκε στον ΟΠΑΠ του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ερχόμαστε ή έρχονται;

5. Τώρα θα πω κάτι που θυμίζει Μολιέρο: «Αν αυτός είναι ο δικός σας τρόπος να αγαπάτε την ΑΕΚ, σας παρακαλώ να την μισήσετε». Μη με ρωτήστε σε ποιους απευθύνομαι, αυτοί ξέρουν! Φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τον λαό της ΑΕΚ. Αλλού να ψάξετε.

6. Πλακώσαμε τα τσίπουρα… Και φέρε να ‘χουμε μάστορα… Ώσπου ξεπροβάλλει στο μαγαζί ένας παππούλης. Κρατούσε τη μαγκούρα του και φορούσε ένα καπέλο της ΑΕΚ. Ήθελα να τον αγκαλιάσω να τον ευχαριστήσω που με ταξιδεύει στην ζωή μου… Απλά του είπα ότι το σύμβολο που φορά, το σύμβολο της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, είναι το σημαντικότερο σύμβολο του πλανήτη γη. Μαζί με άλλο ένα… Ανεξίτηλο κι αυτό μέσα από το πέρασμα των χρόνων. ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

7. Όποιος αγωνίζεται μπόρει να χάσει, όποιος δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει !

8. Όταν τα σχολεία κλείνουν από τις απεργίες των καθηγητών ή όταν οι μαθητές αντιδρούν κάνοντας καταλήψεις, μας λένε ότι είναι μειοψηφίες που θέλουν τα σχολεία κλειστά και αφήνουν αγράμματα τα παιδιά μας. Όταν σχεδιάζουν τα σχολεία να τα κλείσουν οι ξενοδόχοι για να τονωθεί ο εσωτερικός τουρισμός, μας λένε ότι πρόκειται για ανάπτυξη και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

9. Η Ουντινέζε λέει παρακολουθεί τον 20χρονο αμυντικό του Παναθηναϊκού, Νίκο Μαρινάκη! Ποιόν; Αυτόν που στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο τον είχε κάνει γιο-γιο ο Αραβίδης;

10. Αν αγαπάς κάτι άστο να φύγει… Αν γυρίσει 3 φορές είναι ο Μπάγιεβιτς…

  1. Η ΑΕΚ, είναι μια γέφυρα που σε πάει από τον έναν ήλιο στον άλλο. Είναι ένα ζευγάρι από φτερά που σε πετάνε από το ένα λουλούδι στο άλλο, για να γίνει στο τέλος το πικρό σάλιο της λύπης σου μέλι και το αρμυρό ζουμί των δακρύων σου να γίνει γάλα.

12. Απρίλη μήνα του 1924 γεννήθηκε η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, φέρνοντας την πραγματική και μόνιμη άνοιξη από τότε στις καρδιές εκατομμυρίων ψυχών και δεν θα πεθάνει ποτέ. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΣ

13. Αλήθεια ο Δημήτρης Μελισσανίδης τους γουστάρει όλους αυτούς τους σαλιάρηδες που έκαναν την εμφάνιση τους στην κοπή της πίττας των παλαιμάχων, όλες αυτές τις ντροπές της ανθρώπινης υπόστασης, όλους αυτούς που χειροκροτούσαν με τα χέρια ψιλά για να τους δει, όλους αυτούς που στριφογύριζαν σαν μυγάκια γύρω του, μπας και πετύχουν καμιά χειραψία, καμιά φωτογραφία, μήπως και καταφέρουν να του πουν καμιά σαχλαμάρα; Τι διάολο όλοι μια χορηγία του ΟΠΑΠ περιμένουν;

14. Τελικά θα δοθεί το «πράσινο φως» από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την έκδοση και πώληση μετοχών της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» και πότε; Τελικά θα γίνει η ΓΣ της Ερασιτεχνικής που θα αποφασίσει το οριστικό παραχωρητήριο προς την Δικέφαλος Α.Ε. και πότε; Τελικά θα κατατεθούν ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ μελέτες στο Δήμο για έγκριση και πότε; Υπάρχει κάτι χειροπιαστό και σίγουρο σχετικά με το εμπορικό κομμάτι του έργου και την ονοματοδοσία του γηπέδου; Άντε γιατί σε 15 μέρες μπαίνει ο κουτσοφλέβαρος και οι μπουλντόζες περιμένουν.

15. Πάντως σε ένα πράγμα του βγάζω το καπέλο του Μελισσανίδη. Ούτε ο πλέον ευφάνταστος επικοινωνιολόγος δεν μπορούσε να σκεφτεί την ΑΕΚ της Γ΄ Εθνικής να «κερδίζει» τόσα πρωτοσέλιδα αντιπαράθεσης στις φιλολυμπιακές εφημερίδες. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν του τρομερού για παράδειγμα αγνοείται πανηγυρικά!

ramfisata

16. Ζούμε στην εποχή που όποιος θέλει να κάνει τη δουλειά του πουλάει ελπίδα.

17. Με προβληματίζει που όλοι αυτοί που οδήγησαν την ΑΕΚ στην Γ΄ Εθνική είναι εδώ, στο πλευρό του Τίγρη. Από τον Παππά και τον Δημητρέλο, μέχρι τον οικονομικό διευθυντή της εποχής Νικολαΐδη, τον Ρόκκα. Συν κάποια φαντάσματα του παρελθόντος.

18. Οι αλλόθρησκοι χρειαζόντουσαν έναν εχθρό για συσπειρώσουν τους ιθαγενείς τους που σιγά σιγά αφανίζονται και τον βρήκαν. Οι δικοί μας πουλάνε ελπίδα. Οι δικοί τους πουλάνε «εχθρό»

19. Κι όμως υπάρχει κάτι, ίσως το μοναδικό, που μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Το τέλος! Για τα πάντα υπάρχει ένα τέλος.

20. Στον κόσμο του αθλητισμού πάει καλύτερα όποιος δουλεύει περισσότερο, όποιος κάνει τις καλύτερες επιλογές, όποιος έχει την κατάλληλη στρατηγική, όποιος (γιατί όχι) είναι πιο τυχερός. Στον κόσμο των επιχειρήσεων όμως ισχύουν άλλοι κανόνες, οι επενδυτές πάντα θα θέλουν να προστατέψουν την επένδυση τους και τα αποτελέσματα είναι αυτό το καταπληκτικό πρωτάθλημα που παρακολουθούμε.

21. Όποιος αγαπάει και θέλει να προστατεύσει την ΑΕΚ πρέπει να αποβάλει από τη ζωή της τη ρυπογόνο λέξη «κέρδος». Η μαγική εσωτερικότητα της ΑΕΚ ζητά περισυλλογή, όχι εμπορικές αναζητήσεις. Οι εμπορικές δραστηριότητες επαναφέρουν την ΑΕΚ σε μια ανεπιθύμητη πραγματικότητα, εκεί που όλα χάνουν την ουσία τους η αλλιώς τη δική τους αλήθεια.

22. Ορίστε. Φαγωθήκατε να κάνουμε επανάσταση το 1821. Τι καταλάβατε; Τώρα χρειαζόμαστε υπότιτλους στα τούρκικα σήριαλ.

23. Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάποιοι μας πουλάνε γλυκά ψέματα!

24. Από τις καινούργιες διαφημίσεις πιο πολύ μ’ άρεσε αυτή με την απαγωγή του Καραμολέγκου!

25. Ποια είναι η λύση λοιπόν; Μα να αντιμετωπίσουμε αυτούς που καθημερινά σκοτώνουν ότι αγαπάμε, μέσα και η ΑΕΚ, όχι όμως μόνο η ΑΕΚ.

26. Ας αρνηθούμε τον «ρεαλισμό» της κτηνωδίας τους. Ας μείνουνε όρθιοι όσοι μπορούμε και θέλουμε. Ένας, δύο, εκατό, χίλιοι…

27. Αδιαφορείστε για τους πολλούς γύρω μας που συνθηκολογούν με τη δυστυχία. Που μετατρέπονται σε δούλους υποταγμένους στους νόμους της ζούγκλας. Που ενσωματώνονται, που προσαρμόζονται στη φρίκη και μεταλλάσσονται.

28. Δεν είμαι ο Πιτ Παπαδάκος, δεν προβλέπω, καταθέτω τα δεδομένα και τα αναλύω όπως μπορώ και όπως καταλαβαίνω. Δεν είπα ποτέ να φύγει ο Μελισσανίδης. Και να φύγει τι έγινε; θα έρθει κάποιος άλλος. Να σας πω τι λέω; ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕ. Και αυτό θυμηθείτε το.

29. Πώς λέγεται εκείνος ο οπαδός που εξοργίζεται από τη βρομιά και την αδικία του διπλανού μεγαλομετόχου, αλλά κάνει μόκο για τη διαφθορά του αφεντικού της δικής του ομάδας;

30. Η ΑΕΚ υπάρχει όχι για να ξορκίσει τη θλιβερή μιζέρια της ζωής μας, αλλά για να της δώσει χώρο και διέξοδο, να της δείξει ότι υπάρχει σε πλήρη ανάπτυξη, αρκεί να αφήσουμε μια χαραμάδα ελεύθερη να ξεγλιστρήσει έξω το φως που καίει μέσα μας.

Παναγιώτης Αλιατάς

aliatas74@gmail.com

https://twitter.com/aliatas74

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007008786566

ramfismata2

 

Continue Reading
Advertisement