Τα «σημάδια» του Άρης-ΑΕΚ

0

Δείτε το άρθρο για τους αριθμούς   του Άρης – ΑΕΚ που αναρτήθηκε  στο site της Εσάκε.

BASKET LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÁÅÊ / ARIS - AEK

Αναλυτικά:

Άρης και ΑΕΚ θα αρχίσουν από την Τετάρτη (18/5, 19:00) να διεκδικούν την 3η θέση της φετινής Basket League ΣΚΡΑΤΣ μία θέση που η τελευταία φορά που την κατέκτησαν οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης ήταν πριν εννιά χρόνια ενώ αυτοί της Αθήνας δεν την κατέκτησαν ποτέ στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Η ιστορία αυτών των αγώνων, τι σημαίνει το πλεονέκτημα έδρας και γενικά ο παράγοντας έδρα σε αυτά τα παιχνίδια, τι «δείχνει» το 1-0 για την εξέλιξη τους, πως διαχειρίζεται ο Άρης το πλεονέκτημα και η ΑΕΚ το μειονέκτημα έδρας.

 

Από την περίοδο 1992-93 πραγματοποιήθηκαν 21 σειρές μικρών τελικών αφού τις σεζόν 2000-01 και 2001-02 το σύστημα διεξαγωγής δεν προέβλεπε την πραγματοποίηση αγώνων για την ανάδειξη του 3ου του Πρωταθλήματος. Από αυτές τις 21 σειρές μόνο οι δύο κρίθηκαν με «σκούπα». Το 1996 ο Πανιώνιος «σκούπισε» τον ΠΑΟΚ που τρία χρόνια μετά έκανε το ίδιο απέναντι στον Άρη.

 

*Σε σύνολο 89 αγώνων, 64 φορές νίκησαν οι γηπεδούχοι δηλαδή το 71,91%.

 

*Οι 13 από τις 21 σειρές κρίθηκαν υπέρ των ομάδων που είχαν το πλεονέκτημα της έδρας, δηλαδή το 61,9%.

 

*Η ομάδα που θα κάνει το πρώτο βήμα σε αυτή τη σειρά, με βάση την ιστορία των αγώνων θα γίνει το μεγάλο φαβορί για να την κατακτήσει. Στις 15 από τις 21 σειρές μικρών τελικών, η ομάδα που έκανε το 1-0 ήταν και η τελική νικήτρια, δηλαδή το 71,42%.

Τα «σημάδια» για τον Άρη

 

*Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για την 7η σειρά μικρών τελικών της ιστορίας της. Από τις έξι που προηγήθηκαν, ήταν η τελική νικήτρια στις δύο. Τα κατάφερε με πλεονέκτημα έδρας έναντι του Πανιωνίου το 2007 και με μειονέκτημα έδρας ένα χρόνο νωρίτερα κόντρα στο Μαρούσι σε σειρές που κρίθηκαν στο 5ο παιχνίδι.

 

*Ο Άρης έχει… έφεση στις σειρές μικρών τελικών που κρίθηκαν στο τελευταίο παιχνίδι καθώς οι τέσσερις από τις συνολικά έξι στις οποίες συμμετείχε έφτασαν σε αυτό το σημείο. Πέραν των δύο κερδισμένων που είχε στο 5ο παιχνίδι, δεν τα κατάφερε με πλεονέκτημα έδρας το 2009 απέναντι στο Μαρούσι και με μειονέκτημα έδρας απέναντι στον ΠΑΟΚ το 2011.

 

*Σε σύνολο 27 αγώνων σε αυτή τη φάση οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης μετρούν 11 νίκες και 16 ήττες.

Τα «σημάδια» για την ΑΕΚ

 

*Κόντρα σε μία μικρή αλλά «καθαρή» παράδοση καλείται να πάει η ΑΕΚ προκειμένου να κατακτήσει την 3η θέση καθώς έχασε και τις τρεις σειρές μικρών τελικών στις οποίες συμμετείχε.

 

*Σε όλες αγωνίστηκε με μειονέκτημα έδρας για να χάσει από τον Ολυμπιακό το 1998 και το 2000 με 3-1 και από τον Ηρακλή το 2004 με 3-2.

 

*Σε σύνολο 13 αγώνων η «ένωση» μετράει λοιπόν τέσσερις νίκες και εννιά ήττες.

 


Comments are closed.