Τελευταία διαρκείας στο… ΟΑΚΑ

0

Απ’ ότι φαίνεται την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν τα νέα διαρκείας από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Θα πρόκειται για τα τελευταία διαρκείας που θα εκδοθούν για το ΟΑΚΑ αφού η ΑΕΚ από του χρόνου θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο. Κάπως έτσι κλείνει ένας μυστήριος κύκλος φιλοξενίας σε ένα αφιλόξενο στάδιο.

Το ΟΑΚΑ ποτέ δεν ήταν γήπεδο. Ήταν, είναι και θα είναι στάδιο. Υπερβολικά τεράστιες κερκίδες, υπερβολικά τεράστια χωρητικότητα, υπερβολικά τεράστια απόσταση από τον αγωνιστικό χώρο. Το ΟΑΚΑ για να αντιμετωπισθεί ως “έδρα” με την παραδοσιακή έννοια του όρου πρέπει να έχει τουλάχιστον 30.000 κόσμο. Ίσως να λέμε και… λίγους. Ποιος αμφιβάλλει ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει μια σειρά από ματς αν αντι για το ΟΑΚΑ, τα έδινε στη Φιλαδέλφεια, ή για να μη μαξιμαλίζουμε, ακόμη και στη Ριζούπολη; Τη νέα χρονιά ολοκληρώνεται σχεδόν μια 15ετία παρουσίας σε ένα στάδιο, που πολύ δύσκολα μοιάζει με έδρα.

Την επόμενη βδομάδα θα παρουσιαστούν λοιπόν τα νέα διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν στον κόσμο από τις 20 Ιουνίου κι έπειτα. Πρώτα θα υπάρξει ένα διάστημα ανανεώσεων για τους ήδη κατόχους διαρκείας κα εν συνεχεία θα μπορέσουν να προμηθευτούν και οι υπόλοιποι. Είναι πολύ κομβικό να υπάρξουν οικονομικές διευκολύνσεις και όχι υπερβολικές τιμές. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και για πολλούς ανθρώπους η ομάδα τους αποτελεί το αποκούμπι τους, τη συντροφιά τους μέσα σε μια δύσκολη καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις και άγχη. Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές των διαρκείας πρέπει να μην είναι αποτρεπτικές για ανθρώπους που αγαπούν την ομάδα και θέλουν να είναι στο πλευρό της παρότι δεν έχουν τεράστια οικονομική ευχέρεια.

Είναι πολύ σημαντικό η ΠΑΕ να φροντίσει για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Να διαμορφωθούν ειδικές τιμές για ανέργους, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους. Είναι επίσης πολύ σημαντικό η κερκίδα να παραμείνει ζωντανή, να υπάρχουν νεαροί φίλοι της ΑΕΚ με οικονομικά παιδικά και νεανικά εισιτήρια που θα δίνουν παλμό και θα αναζωογονούν την ομάδα. Επίσης, όσοι έχουν διαρκείας για μια τριετία οφείλουν να τύχουν κάποιας έκπτωσης και να έχουν κάποια προνόμια με βάση τις εμπορικές συνεργασίες της ΠΑΕ.

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει για τελευταία χρονιά στο χαώδες και αφιλόξενο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος της, ένας κόσμος στην πλειοψηφία του χτυπημένος από την κρίση και τις πολιτικές που τσακίζουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, πρέπει να είναι στο πλευρό της. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να έχουν φροντίσει γι αυτό και να υπάρχουν τιμές αντίστοιχες της περιόδου.

ΑΕΚ πάντα στο πλευρό σου!

 

 


Comments are closed.