ΒΙΝΤΕΟ
Οι Πάνθηρες που ήταν γατάκια…
5-4-2000
Για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, η ένωση αντιμετώπισε τον Πανιώνιο στο “Ν. Γκούμας” και με τη νίκη της 4-1 τελείωσε τη πρόκριση για τον τελικό, κάνοντας τη ρεβάνς τυπική διαδικασία.
Ο δικέφαλος στα προημιτελικά είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό 1-1 στο ΟΑΚΑ και 3-0 στη Φιλαδέλφεια,ουσιαστικά αυτός ήταν ο τελικός αφού μετά τον αποκλεισμό και του Παναθηναϊκού, όποιος από τους δυο πέρναγε θα κατακτούσε το τρόπαιο,δεδομένου ότι είχαν μείνει στη διεκδίκηση εκτός του Πανιωνίου, η Καλαμάτα και ο Ιωνικός που ήταν και ο φιναλίστ. Μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα με τους κυανέρυθρους ήταν ο Νικολαϊδης που πέτυχε χατ-τρικ (24΄,44΄,47΄), ενώ σκόραρε και ο Βασίλης Λάκης στο 34΄, με τους Νεοσμυρνιώτες απλώς να μειώνουν στο 86΄με πέναλτι του Σαπουντζή.
Η σύνθεση του Γιάννη Παθιακάκη ήταν, Ατματσίδης, Λάκης, Κοπιτσής (90′ Μάρκος), Καψής, Κωστένογλου, Δέλλας, Πέτκοφ, Ζήκος, Τσίριτς (79′ Σαβέβσκι), Κωνσταντινίδης, Νικολαΐδης.
Πάρης Αρωνιάδης