Τι απέγιναν οι ιστορικοί “Λύκοι”;

0

Υπάρχουν κάποιες ομάδες που δεν ξεχωρίζουν μόνο για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες. Ποιος οπαδός της ΑΕΚ μπορεί να ξεχάσει τους Λύκους που αντιμετώπισε η ομάδα μας τη σεζόν 1996-97…

cats

Ακόμα και σήμερα άλλωστε εκείνος ο αγώνας μνημονεύεται λόγω… ονόματος του αντιπάλου.

Τι απέγινε όμως αυτός ο σύλλογος; Συγχωνεύτηκε το 2005 με την Αναγέννηση Επανομής και δεν υπάρχει! Η επίσημη ονομασία της ΠΑΕ που για δέκα χρόνια αγωνιζόταν στις επαγγελματικές κατηγορίες ήταν “ΗΛΤΕΞ Λύκοι”. Το ΗΛΤΕΞ από την επιχείρηση κλωστοϋφαντουργίας του ιδρυτή Κώστα Ηλιάδη και το Λύκοι έμεινε από μία ανεξάρτητη ομάδα που είχαν δημιουργήσει κάτοικοι της περιοχής του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης λόγω της συμπάθειας στην Αγγλική Γουλβς!

cats

Η ομάδα αγωνιζόταν στο γήπεδο  “Στέλιος Ηλιάδης” του Καλοχωρίου, χωρητικότητας 8.000 θέσεων, ενώ είχε χρώματα γαλάζιο και μαύρο.

Ιδρύθηκε το 1982 και έντεκα χρόνια αργότερα κατάφερε για πρώτη φορά να φτάσει στη Δ’ Εθνική. Τη σεζόν 1996/97 ανέβηκε στην τρίτη, ενώ την επόμενη ήρθε η μεγάλη διάκριση καθώς ο σύλλογος αγωνίστηκε στη δεύτερη Εθνική, κάνοντας γνωστό το όνομά του στο πανελλήνιο ποδοσφαιρικό κοινό!

cats

Φυσικά, η πιο ιστορική στιγμή για τους Λύκους δεν είναι άλλη από την αναμέτρηση εναντίον της μεγάλης ΑΕΚ τη σεζόν 1996/97 για τη φάση των “16” του Κυπέλλου Ελλάδος. Μάλιστα, η Ένωση είχε δυσκολευτεί στο πρώτο παιχνίδι που ήταν εκτός έδρας και πέρασε δια πυρός και σιδήρου με 3-1, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια τα πράγματα ήταν πιο εύκολα και καθάρισε εύκολα με 3-0.

Την επόμενη χρονιά, οι Λύκοι έκαναν το μεγάλο μπαμ καθώς απέκτησαν το Βασίλη Δημητριάδη που έκλεισε εκεί την ένδοξη ποδοσφαιρική του καριέρα! Έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τον Ηρακλη, πέφτοντας ηρωικά.

Η πτώση ήρθε από το 2004 και μετά, καθώς η ΗΛΤΕΞ αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τον Ηλιάδη να αδυνατεί να διατηρήσει την ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Το 2005 έπεσαν οι τίτλοι τέλους, με τη συγχώνευση με την Αναγέννηση Επανωμής και οι Λύκοι έμειναν ως μία ευχάριστη νότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τώρα στο γήπεδο των Λύκων αγωνίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος Καλοχωρίου…

Βασίλης Αντωνίου


Comments are closed.