Τι λέει η επίσημη ΑΕΚ για Ολυμπιακό… Πογιέτ και νέο προπονητή

0

Αποκαλυπτικός για πολλά θέματα, μεταξύ αυτών και ο τελικός κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ Αντρέας Δημάτος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αντεπίθεση» και τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο.

1383086Αναλυτικά:

Για την κίνηση της ΠΑΕ ΑΕΚ να τιμήσει τη μνήμη του Γιάννη Ξενάκη, δίνοντας του δημοσιογράφου στην αίθουσα Τύπου στα νέα γραφεία του συλλόγου:
«Είναι μία συζήτηση που είχε γίνει σε ανύποπτο χρόνο και η ιδέα ανήκει πλήρως στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής σε έναν πολύ καλό φίλο και καλό συνάδελφο, τον οποίο γνώριζε προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οι σχέσεις τους δεν ήταν πάντα καλές και περνούσαν από πολλά κύματα. Είχα εγώ στις 14 Αυγούστου το βάρος να ενημερώσω τον Δημήτρη Μελισσανίδη για αυτή την τεράστια απώλεια. Η δεύτερη παράμετρος έχει να κάνει στον απόλυτο σεβασμό στη δημοσιογραφία, στην κανονική δημοσιογραφία τύπου Γιάννη Ξενάκη. Είναι πολύ σημαντικό πως στον όροφο που ανήκει στους δημοσιογράφους, ακόμα και νέοι συνάδελφοι θα ρωτούν για εκείνον, θα είναι ένα πολύ ωραίο μάθημα για όλα αυτά τα παιδιά να μάθουν την ιστορία του».

Για τα νέα γραφεία της ΑΕΚ:

«Η αλήθεια είναι πως ναι, ήταν η προτεραιότητά του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ήταν τα πιο ολοκληρωμένα κτίρια που είχε η ΑΕΚ ποτέ. Η ΑΕΚ είχε πάντα γραφεία, ακόμα και όταν είχε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η δεύτερη είναι πως και ο Ολυμπιακός έχει γραφεία, παρότι έχει γραφεία στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Τα γραφεία όμως χρειάζονται και για τη λειτουργία των αγώνων. Δεν πρέπει όμως από την άλλη να μην στεγάζεται όλη η λειτουργία μιας ομάδας σε έναν χώρο και είναι λίγο δύσκολο να δημιουργηθούν γραφεία στην Αγια-Σοφιά. Είναι συγκεκριμένες οι ανάγκες που μπορεί να καλύψει ένα γήπεδο. Εδώ και η Νέα Φιλαδέλφεια είχε κλειστό γυμναστήριο κάτω από τις κερκίδες».

Για το Κύπελλο Ελλάδας και τις αποφάσεις που αναμένεται να πάρει ο Σταύρος Κοντονής για τη διεξαγωγή του τελικού με τον Ολυμπιακό:

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συζητήσει και περιμένουμε και εμείς τον Υφυπουργό. Κανείς δεν συζητούσε μέχρι χθες λεπτομέρειες για τον τελικό, αφού κανείς δεν θεωρούσε δεδομένη την πρόκριση στον τελικό. Αν μιλάμε για έναν διαιτητή του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, κανείς δεν θα είναι ικανοποιημένος, και δεν θα είναι χαρούμενος με έναν τελικό κεκλεισμένων των θυρών. Δείτε τους δύο ημιτελικούς με τον Ατρόμητο, η εικόνα και το ύφος τους έμοιαζε με φιλική αναμέτρηση και δεν μπορούσε κανείς να ζήσει την ατμόσφαιρα όπως θα έπρεπε. Παίζουμε έναν μεγάλο τελικό και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να το ζήσουν όπως πρέπει. Είναι θέμα αποδοχής και το οποιοδήποτε κόστος που καλείται να πληρώσει κάποιους, θα το πληρώσουμε, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η ματαίωση του Κυπέλλου ήταν ένα τεράστιο κόστος που αποδεχόμαστε, αλλά δεν πανηγυρίζουμε».

Για το αν ετοιμάζουν κάποια αντιπρόταση:

«Μπορεί να γίνουν διάφορες συζητήσεις, όμως δεν έχω να πω κάτι αυτή τη στιγμή περιμένουμε να μας πει ο κύριος Κοντονής και για το θέμα του διαιτητή. Είναι δεδομένο πως θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει τον τελικό. Είναι λίγο άκομψο να συζητήσουμε κάτι που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί».

Για το «μέτωπο» που έχει ανοίξει με τον Πογέτ:

«Η ΑΕΚ σε αυτό το θέμα εννοείται πως έχει 100 εκπροσωπηθεί από τη δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη πως κανείς δεν μπορεί να βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Δεν είχε γίνει ποτέ πρόταση στον Πογέτ. Έγινε μία πρώτη κουβέντα με τον προπονητή, τη Δευτέρα, πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον Ατρόμητο, για να μεταθέσει το βάρος της συζήτησης στο τέλος των υποχρεώσεων και να μην έχει επίπτωση η ομάδα. Ο Πογέτ τοποθετήθηκε νωρίτερα, χωρίς να ενημερώσει και με αυτό τον τρόπο επιτάχυνε τις εξελίξεις, που δεν είχαν κανέναν λόγο να υπάρξουν εκείνη τη στιγμή».

Για τη δήλωση του βοηθού του Πογέτ που έγραψε «ψεύτες και κλέφτες» χωρίς να κατονομάσει στο Facebook:

Θέλω να πιστεύω ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να ισχύει. Ο καθένας έχει το βάρος των όσων λέει και θα υποστεί τις αναμενόμενες συνέπειες. Η ΑΕΚ ήθελε να πάει την υπόθεση προπονητή στο τέλος των υποχρεώσεων και για αυτό δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τίποτα.

Για τον επόμενο προπονητή της ΑΕΚ:

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα να κάνουμε κάποια τέτοια συζήτηση, στο τέλος της σεζόν θα τα πούμε όλα».


Comments are closed.