Τι πρέπει να περιμένουμε;

0

Το ρόστερ της μπασκετικής ΑΕΚ δεν έχει ακόμα συμπληρωθεί πλήρως ωστόσο από τις πρώτες κινήσεις θα μπορούσαμε να δούμε την κατεύθυνση για την νέα σεζόν. Τι μπορούμε να περιμένουμε μετά το απογοητευτικό τελείωμα της σεζόν 2018/19;

Oι τρεις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της Βασίλισσας μπορούν να χαρακτηριστούν ως αρκετά φιλόδοξες. Νίκος Γκίκας και Βασίλης Τολιόπουλος αποτελούν δύο από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται εκτός Παναθηναϊκού, Ολυμπιακου. Μάλιστα, ο δεύτερος βρίσκεται σε μία αρκετά εξελίξιμη ηλικία ενώ ο πρώτος έχει την επιθετική δεινότητα που έλειψε από την Ένωση, ιδίως μετά τον τραυματισμό του Ματσιούλις.
Η περίπτωση του Κακλαμανάκη είναι λίγο διαφορετική αφού ο Έλληνας σέντερ προορίζεται για αλλαγή του Χάντερ. Δεν θα μπορούσε όμως και αυτή η κίνηση να μην χαρακτηριστεί αισιόδοξη αφού πέρυσι ο Χάντερ έβγαλε ουσιαστικά μόνος του όλη τη σεζόν στην θέση 5.
Και οι τρεις αποτελούν περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά, αγορά που γνωρίζει πολύ καλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι κιτρινόμαυροι και στην αγορά του εξωτερικού, με μόνη σίγουρη παρουσία για την νέα σεζόν αυτή του Σαντ Ρος.

Όλα αυτά βέβαια πρέπει να τα βλέπει κανείς με το πρίσμα των ρεαλιστικών στόχων της ΑΕΚ. Εκτός από την κατάκτηση του Basketball Champions League, η Ένωση στοχεύει στην 2η θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, θέση που την περασμένη σεζόν την έχασε… πανηγυρικά.

Από κει και πέρα, θα μπορούσε να κλείσει λίγο παραπάνω η ψαλίδα με τον Παναθηναϊκό αφού οι 30αρες ενόχλησαν του πάντες. Κανείς, όμως, δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τις δύο ομάδες στην ίδια εξίσωση. Με την πιθανή απουσία του Ολυμπιακού, οι πράσινοι αναμένεται να είναι μόνη στην δική τους ταχύτητα.

Αυτό που ίσως θα μπορούσε να στοχεύσει η Βασίλισσα είναι η δημιουργία μίας ταχύτητας πάνω από το Περιστέρι και τον Προμηθέα.


Comments are closed.