Τορνατόρος: “Θα πηγαίναμε αυτόφωρο!”

0

tornatorosΟ Παντελής Τορνατόρος μίλησε για της αναβολή των αγώνων του League Cup.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΑΠ με δηλώσεις του στον Sentra, τόνισε πως η ΓΑΔΑ δεν ήθελε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Παράλληλα εξηγεί όλα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με το θέμα των γηπέδων.

Αναλυτικα:

“Υπάρχει από το πρωί μια επιστολή της ΓΑΔΑ προς τον υπουργό (σ.σ. Αθλητισμού), με την οποία ζητά να μη γίνουν οι αγώνες όλων αθλημάτων στο λεκανοπέδιο Αττικής το Σαββατοκύριακο, λόγω των τελευταίων γεγονότων και όχι μόνο. Εμείς μιλήσαμε με το συντάκτη της επιστολής, που είναι ο Γενικός Διευθυντής της ΓΑΔΑ, του εξηγήσαμε ότι στους συγκεκριμένους αγώνες θα συμμετέχουν μόνο φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας και δεν θα είναι και για τους δύο.

Μιλήσαμε και με τους ανθρώπους του Υπουργού, στείλαμε εμείς μια απάντηση, στην οποία λέγαμε ότι κατά την άποψή μας δε συντρέχει λόγος να μη γίνει ο αγώνας, εκτός αν υπάρχουν κάποιοι λόγοι που πρέπει να μας τους πουν. Δε γίνεται επειδή έγινε αυτό που έγινε χθες να μη γίνουν αγώνες αθλημάτων σε όλη την Αττική, ιδίως από τη στιγμή που η αστυνομία έχει δώσει το ΟΚ. Ναι, είναι καταδικαστέα κάποια γεγονότα που έγιναν, αλλά δεν μπορεί να σταματά η αθλητική δραστηριότητα.

Ηρέμησε η κατάσταση το μεσημέρι και λίγη ώρα πριν, ο διοικητής Νοτιοανατολικής Αττικής, ο κ. Οικονόμου, επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε ότι ήρθε χαρτί από την Περιφέρεια ξαφνικά, στις 4 το απόγευμα, που δήλωνε ότι το γήπεδο της Γλυφάδας είναι ακατάλληλο. Μίλησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και του είπε να πράξει τα νόμιμα. Ή αν γίνει ο αγώνας, πρέπει εγώ προσωπικά και οι εκπρόσωποι των ομάδων να πάμε στο αυτόφωρο ή θα πρέπει ο αγώνας να μη γίνει. Όπως καταλαβαίνετε, μας έπιασαν εξ απήνης, μίλησα με τους εκπροσώπους των ομάδων και είπαμε να μη γίνει ο αγώνας.”

Για το αν το κλειστό της Γλυφάδας έχει άδεια: «Το γήπεδο μας το δήλωσε έδρα η ΑΕΚ. Η ευθύνη να υπάρχει άδεια είναι της γηπεδούχου, άρα της ΑΕΚ. Ξέραμε ότι όλα τα γήπεδα έχουν πρόβλημα αδειών, και είναι στη διαδικασία που περνούν οι επιτροπές της Περιφέρειας για να εγκρίνουν τις άδειας. Έγινε σύσκεψη για το συγκεκριμένο γήπεδο και το παιχνίδι και όλα πήγαν καλά. Η Αστυνομική διεύθυνση είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, συμφωνήσαν και για τα μέτρα. Δε μας ειδοποίησε κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα ή ότι δε θα γίνει».

Για το αν η ΑΕΚ είχε άδεια τέλεσης αγώνα στα χέρια της: «Η ΑΕΚ δεν είχε και το μάθαμε εκ των υστέρων, γιατί είναι καθαρά ευθύνη τη διοίκησης του κλειστού γυμναστηρίου να πάρει την άδεια, ο πρόεδρος υπήρχε σε επαφή με την Περιφέρεια για να τακτοποιήσουν το θέμα των αδειών.

Το θέμα είναι το εξής: Οταν είναι να παρθεί μια απόφαση, είναι να παίρνεται εγκαίρως. Εμείς λέμε ότι αν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα της βίας, δε θα το λύσετε μέσα στις επόμενες ώρες, ούτε με το να σταματήσετε ένα Σαββατοκύριακο στο λεκανοπέδιο Αττικής όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

Είναι θέμα που έπρεπε να συζητηθεί νωρίτερα, αν θέλατε να γίνει μια σύσκεψη να συμμετέχουμε εμείς ως βόλεϊ, στο οποίο βόλεϊ ανδρών σχεδόν ποτέ δε γίνονται επεισόδια. Υπάρχει το γεγονός της Λαυρίου, βέβαια, σε γυναικών που έγινε 10-12χλμ μακριά από το γυμναστήριο που θα γινόταν ο αγώνας. Δεν έγιναν ποτέ στο βόλεϊ επεισόδια, είναι σπάνιο στο βόλεϊ να γίνονται επεισόδια. Δυστυχώς η αστυνομία όταν μιλάμε μαζί της, πάντα μας αναφέρει αυτό το γεγονός.

Εμείς αύριο έχουμε τον αγώνα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στου Ρέντη. Το γήπεδο του Ρέντη έχει άδεια. Η αστυνομία δεν μπορεί να έρθει να πει δεν έχει άδεια, άρα δε γίνεται να μη γίνει το ματς. Αρα θα γίνει κανονικά, εκτός αν αύριο το μεσημέρι έρθει χαρτί από την αστυνομία και πει κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή έχει κανονικά χαρτί του Ρέντη και θα γίνουν κανονικά τα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – ΑΕΚ.”

Για τι θα γίνει με το ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Η επιτροπή πρωταθλήματος είναι σε επαφή και θα προσπαθήσουμε να ορίσουμε τον αγώνα αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται, σε ένα γήπεδο που έχει άδεια. Πάντως στις 4:30 της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι το γήπεδο δεν έχει άδεια. Απ ό,τι ξέρουμε στην Κηφισιά σήμερα το πρωί πέρασε επιτροπή της Περιφέρειας και έχει εγκριθεί το Ζηρίνειο, άρα θα πάρει άδεια κανονικά.

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους φιλάθλους της ΑΕΚ που ήθελαν να πάνε να δούνε το ματς της ομάδας τους. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μας, προσπαθούμε να συνέλθουμε και θα συνέλθουμε και τα παιχνίδια θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε γήπεδο που θα έχει άδεια.”

Για το αν θα γίνει το ΑΕΚ – Κηφισιά: «Όχι, δε θα γίνει, έχω θέσει το θέμα στην επιτροπή πρωταθλήματος, αφού τώρα το γήπεδο αποκλείεται, δεν μπορεί σε 24 ώρες να λυθεί το πρόβλημά του. Άρα η επιτροπή πρωταθλήματος μέσα στις επόμενες 2 ώρες θα αποφασίσει πού θα γίνει το αυριανό παιχνίδι».


Comments are closed.