Τορνατόρος: ”Χάνει το πρωτάθλημα χωρίς την ΑΕΚ στην Α1″

0

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Τορνατόρος μίλησε για την μη συμμετοχή της ΑΕΚ στην Α1 τονίζοντας ότι είναι τεράστιο το πλήγμα που θα δημιουργηθεί στο φετινό Πρωτάθλημα. “Οδυνηρή η απόφαση για μη συμμετοχή της ΑΕΚ” ήταν κάποια από τα λόγια του.

TARNATOROS0701

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έγινε ένα από τα πιο κρίσιμα και ουσιαστικά διοικητικά συμβούλια από καταβολής της ΕΣΑΠ. Όπως αποδείχτηκε, η προαδειοδότηση ήταν ένα καθοριστικό κριτήριο για όλα τα ΤΑΑ προκειμένου να διαπιστωθούν οι αδυναμίες. Και οι 12 εκπρόσωποι των ΤΑΑ έδειξαν αποφασιστικότητα και θέληση για να συνεχίσει η εξυγίανση του επαγγελματικού βόλεϊ. Πάρθηκε μία οδυνηρή απόφαση για αποχώρηση της ΑΕΚ. Η ΕΣΑΠ έδειξε αποφασιστικότητα. Παρά το μεγάλο κόστος της αποχώρησης ενός μεγάλου συλλόγου με πολύ μεγάλη δημοφιλία η ΕΣΑΠ έμεινε πιστή στις αρχές της και αυτό ενισχύει το κύρος και την αξιοπιστία της»

«σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ, η αδιάλλακτη στάση των πιστωτών την έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ορισμένοι δικηγόροι ξένων αθλητών που μάλιστα έχουν αποχωρήσει εδώ και πολλά χρόνια από την Ελλάδα πιέζουν την ΑΕΚ και δεν την αφήνουν να βρει εναλλακτική λύση. Μπροστά στο αδιέξοδο ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ ενημέρωσε το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Με θάρρος και εντιμότητα η διοίκηση της ΑΕΚ ξεκαθάρισε τη θέση της έναντι των υπολοίπων ΤΑΑ, ενώ δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο».

«οι εξελίξεις μας λυπούν ιδιαίτερα, όχι μόνο διότι χάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέγεθος από το πρωτάθλημα μας, αλλά επειδή χάνουμε καλούς, σοβαρούς και ορεξάτους συνεργάτες όπως είναι οι παράγοντες της νέας διοίκησης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Ελπίζουμε και είμαστε βέβαιοι πως η ΑΕΚ σύντομα θα βρει το δρόμο της και θα επιστρέψει στην ΕΣΑΠ. Η δε ΕΣΑΠ, απέδειξε πως είναι πλέον αποφασισμένη και διατεθειμένη να ξεκαθαρίσει το τοπίο από τα κακώς κείμενα του παρελθόντος και να πορευτεί στο δρόμο της εξυγίανσης και της ανάπτυξης με σκοπό ένα πιο αξιόπιστο και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΣΑΠ είπε «μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η ΕΣΑΠ κάνει το μεγάλο βήμα. Θέτει και τηρεί τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και αυτό τιμά πρώτα απ΄ όλους τους ίδιους τους συμμετέχοντες σε αυτό. Κάνω πλέον έκκληση στον ΠΑΣΑΠ και στους αθλητές να αποδεχτούν τις προτάσεις της ΕΣΑΠ. Κάνω έκκληση για συνεργασία και για να αντιμετωπίσουμε μαζί τις δυσκολίες και τις προκλήσεις».


Comments are closed.