Το διαρκείας μιας πρωταθλήτριας

0
Το καλοκαίρι του 1991 τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας της ΠΑΕ ΑΕΚ, όχι φυσικά σε μορφή ηλεκτρονικής κάρτας και σφραγισμένα στα παλιά γραφεία της οδού 3ης Σεπτεμβρίου.
Η ένωση με χιλιάδες προβλήματα θα έμπαινε στη νέα σαιζόν, ο Στράτος Γιδόπουλος λίγους μήνες πριν αποτέλεσε παρελθόν και την προεδρία της ομάδας ανέλαβε ο Κώστας Γενεράκης με μεγαλομέτοχο τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, ο οποίος είχε ως κύριο μέλημα την πώληση των μετοχών σε συμφέρουσα τιμή.
Ο Γενεράκης κατάφερε εκείνο το καλοκαίρι να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Ρέφικ Σαμπανάζοβιτς, εν ενεργεία πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ερυθρό Αστέρα, αν και πρωταρχικός στόχος υπήρξε ο Ίλιε Ναϊντόσκι. Στην ομάδα επίσης προστέθηκε ο Βασίλης Δημητριάδης του Άρη και της Εθνικής αλλά και ο φέρελπις Αλέκος Αλεξανδρής της Βέροιας. Η ΑΕΚ δεν υπολογίζονταν ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η πορεία της την προηγούμενης σαιζόν δεν εγγυόταν κάτι τέτοιο.


Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος υπήρξε κακό, όμως αγωνιστική με αγωνιστική η ΑΕΚ μεταμορφωνόταν από το καλύτερο στο τέλειο, άλλωστε αυτή η χρονιά ήταν η πρώτη από τις επόμενες πέντε που η ένωση πρόσφερε φοβερό θέαμα στον αγωνιστικό χώρο. Αρχές Ιουνίου η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην άδεια από οπαδούς του ΠΑΟΚ Τούμπα και μπροστά σε περίπου 9000 κιτρινόμαυρους φίλους έκανε τον γύρο του θριάμβου. Η ομάδα με τα διοικητικά, οικονομικά και οργανωτικά προβλήματα στέφθηκε πρωταθλήτρια την περίοδο 1991-1992.
Μετά τα πανηγύρια του πρωταθλήματος όμως ήρθε η αμφιβολία για το αύριο. Ο Γιώργος Σαββίδης ήταν πλέον παίκτης της Ομόνοιας, ο Ντανιέλ Μπατίστα υπόγραψε προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό, ο Ερυθρός Αστέρας απειλούσε να ακυρώσει τη μεταγραφή του Σαμπανάζοβιτς εάν δεν έπαιρνε το υπόλοιπο ποσό, ενώ πέντε παίκτες ήταν έτοιμοι για προσφυγή αφού δεν έπαιρναν τα δεδουλευμένα. Ο Ζαφειρόπουλος συζητούσε την πώληση των μετοχών του με τον Γιάννη Φιλιππου της ΦΑΓΕ, ενώ είχε στο άλλο ακουστικό το δίδυμο ΜελισσανίδηΚαρρά που μόλις είχε κάνει την εμφάνιση του δηλώνοντας ενδιαφέρων.
Ο Φιλίππου δεν ψηνόταν ενώ η αρχική προσφορά των ΜελισσανίδηΚαρρά, που μαζί με μετοχές, τρέχοντα έξοδα και μεταγραφές θα έφτανε το ένα δις δραχμές, αρχικά απορρίφθηκε από τον “Ζήττα“, η έντονη όμως αντίδραση των οπαδών και του τύπου είχε ώς αποτέλεσμα ο μεγαλομέτοχος να πεισθεί. Τις επόμενες μέρες έδωσε τα χέρια με ΜελισσανίδηΚαρρά και η πρωταθλήτρια άλλαξε ιδιόκτητη μετά από 12 περίπου χρόνια.
Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.