Το κύπελλο οδηγός για το μέλλον

0

Ο Σωτήρης Φλέσσιας γράφει για τη σημασία κατάκτησης του κυπέλλου, τον απόηχο της νίκης και τις απαραίτητες μελλοντικές κινήσεις

1464229Αδιαμφισβήτητα η κατάκτηση τίτλου από την ΑΕΚ είναι το μεγαλύτερο αγωνιστικό επίτευγμα της ομάδας τα τελευταία πέντε χρόνια. Μαζί φυσικά με την τυπική επιστροφή της στην Σούπερ Λιγκ που ήταν αναμενόμενη και φυσιολογική (εκτός κάποιων αντιπάλων την ομάδας).

Η Ένωση κατάφερε μέσα από μία περίεργη αγωνιστικά χρονιά, με αρκετές παλινωδίες και σκαμπανεβάσματα να επικρατήσει δίκαια έναντι του διαχρονικά μεγάλου αντιπάλου της μέσα στο γήπεδο. Και να προσθέσει στην τροπαιοθήκη της πανάξια το 15 κύπελλο της ιστορίας της. Σε ένα τελικό με αρκετές ιδιαιτερότητες και πρωτόγνωρα συναισθήματα, η ΑΕΚ ανέτρεψε όλα τα υποτιθέμενα δεδομένα που ήταν εις βάρος της σε αγωνιστικό επίπεδο, ανασυντάχτηκε από την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Πογιέτ, προσπέρασε τραυματισμούς, εμπόδια, προγνωστικά, είδε όλους τους παίχτες της να καταθέτουν ψυχή και θέληση στο γήπεδο και με εμπνευστή – μπροστάρη τον τεράστιο Στέλιο Μανωλά αλλά και όλους του ανθρώπους που στελεχώνουν την ομάδα, κατέκτησε δίκαια και σχετικά εύκολα το τρόπαιο. Δεν παρακολουθήσαμε ποδοσφαιρικό υπερθέαμα από καμία ομάδα αλλά ο τίτλος ήταν το ζητούμενο. Και τελικά φάνηκε ότι το ήθελε πολύ και ο ΟΣΦΠ. Και ας μην μπόρεσε να το αποδείξει μέσα στο τερέν, σίγουρα επηρεασμένος και από τον ένα μήνα αποχής από αγωνιστικές υποχρεώσεις..

Σε κάποιους από ότι διαβάζουμε έφταιγε και ο κακός αγωνιστικός χώρος ..το χορτάρι… Το οποίο παρεμπιπτόντως πραγματικά θέλει βελτίωση. Η ΑΕΚ όπως αποδείχθηκε ζούσε για αυτό το παιχνίδι, που ήταν κάτι παραπάνω από ένας ακόμη τελικός κυπέλλου. Απέδειξε σε όλους εντός και εκτός ομάδας ότι είναι εδώ, ότι μπορεί να τα καταφέρει και ότι θα πρωταγωνιστήσει ξανά στο μέλλον. Έστειλε ένα μεγάλο μήνυμα ότι με σωστό προγραμματισμό και όραμα το μέλλον της ΑΕΚ αγωνιστικά θα είναι πολύ καλύτερο. Υπενθύμισε ακόμα μία φορά ότι πολλές φορές μετράει πιο πολύ η ψυχή και η θέληση από τη διαφορά στο μπατζετ. Σε συνδυασμό με την πολυπόθητη έκδοση της οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια και την έναρξη των εργασιών η Ένωση δείχνει να βαδίζει αργά αλλά σταθερά σε πολύ καλύτερες μέρες. Και αυτό είναι που ονειρεύεται και επιθυμεί ο κόσμος της. Να ζήσει στο μέλλον λαμπρές στιγμές και μεγάλες επιτυχίες με την ομάδα του μέσα στο νέο γήπεδο. Η πραγματοποίηση των παραπάνω δείχνει να πλησιάζει. Μέχρι να φτάσει όμως σε αυτό το σημείο και τώρα που κοπάζουν σιγά-σιγά οι απόλυτα δικαιολογημένοι πανηγυρισμοί, θα πρέπει στο αγωνιστικό τμήμα να υπάρξει ενίσχυση σε σοβαρό βαθμό. Με ένα προπονητή έμπειρο και ικανό .με διάθεση για δουλειά και φυσικά να τον ενδιαφέρει πραγματικά η ομάδα που αναλαμβάνει. Να εμπνευστεί από το όραμα των διοικούντων, των φιλάθλων και να το μεταδώσει με τη σειρά του τους παίχτες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πέσει κανείς μέσα στην ομάδα στην παγίδα λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου ώστε να ξεχαστούν η να σκεπαστούν οι αδυναμίες που δεδομένα υπάρχουν σε καίριες θέσεις της ομάδας. Χρειάζονται οπωσδήποτε μεταγραφές παιχτών που θα ενισχύσουν την ομάδα άμεσα. Θα την ανεβάσουν επίπεδο και θα την καταστήσουν φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και μίας πορείας στην Ευρώπη. Με προσεχτικές, έξυπνες και ουσιαστικές κινήσεις οι αρμόδιοι που θα χειριστούν τον ποδοσφαιρικό σχεδιασμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια και φυσικά με υπέρβαση στο οικονομικό κομμάτι τουλάχιστον συγκριτικά με τη φετινή σεζόν.

Επιβάλλεται να γίνουν οι όποιες κινήσεις απαιτούνται για την απόκτηση ορισμένων, 5 η 6 κατά τη γνώμη μου ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Δίχως σπατάλες εννοείτε τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με γνώμονα και προοπτική όμως ότι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να δαπανηθούν χρήματα, που πιθανόν να υπερβαίνουν τους όποιους τυχόν αυστηρά οικονομικούς υπολογισμούς. Έτσι ώστε η φετινή δίκαια και πολύ σημαντική κατάκτηση του Κυπέλλου να αποτελέσει την βάση και αφετηρία για την νέα μεγάλη αρχή που όλοι περιμένουν και ελπίζουν. Τότε το ΗΡΘΑΜΕ που έγραφαν και τα μπλουζάκια των νικητών θα σημαίνει μεταξύ άλλων και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Comments are closed.