Το μεγάλο χαστούκι

0

10599399_770602776322337_2275337785327733863_n

Ότι και να κάνετε… άλλοι από πονηριά, άλλοι από μισαλλοδοξία, άλλοι από καιροσκοπισμό, άλλοι από άγνοια, η ΑΕΚ θα είναι πάντα η μεγάλη παρηγοριά για όλους τους αδικημένους. Το μεγάλο χαστούκι για όλους τους κατεστημένους. Το μεγάλο παράδειγμα για όσους αγωνίζονται να μη λυγίσουν. Είναι το μεγάλο πρότυπο για όσους έβαλαν την αξιοπρέπεια πάνω από τα πάθη τους.

Ότι και να κάνετε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της ΑΕΚ θα έχει το βλέμμα του στραμμένο στην επόμενη μέρα. Ότι και να κάνετε ο λαός της ΑΕΚ θα συνεχίσει να έχει απέναντί του όλους όσους ευθύνονται για τα δεινά του συλλόγου τις τελευταίες δεκαετίες. Ότι και να κάνετε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της ΑΕΚ γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό ποιων, ευθύνεται που η μοναδική μεγάλη ομάδα της Ελλάδας με ιδιόκτητη ακίνητη περιουσία είναι άστεγη. Ο λαός της ΑΕΚ δεν επικαλείται κανένα κράτος και τους νόμους του, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα έχει το πρόσταγμα στη διακυβέρνηση, γιατί γνωρίζει από τις πρώτες ώρες της ίδρυσης της ΑΕΚ από τους άγιους προγόνους μας, ότι αυτές είναι κατεστημένες καταστάσεις που η ομάδα των προσφύγων έχει πληρώσει πανάκριβα. Ότι και να κάνετε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της ΑΕΚ δεν θα υποταχτεί σε κανένα επιχειρηματικό συμφέρον. Ότι και να κάνετε η μεγάλη πλειοψηφία του λαού της ΑΕΚ δεν θα προσκυνήσει κανένα βιομήχανο, κανέναν εφοπλιστή, κανέναν φαρμακοβιομήχανο, κανέναν μεγαλέμπορο και κανέναν μεγαλοεργολάβο.

Μιλάμε για το σύλλογο που έφερε στον αθλητισμό την ανομολόγητη τραγωδία των αισθήσεων, ένα μισό άγγιγμα, ένα θαμπό βλέμμα στην ψευδεπίγραφη καθημερινότητα του κατεστημένου. Μιλάμε για το σύλλογο που έχει γράψει μια Ιστορία ειδωμένη από τα μέσα, τα ενδότερα, τα ξεντυμένα, τα παρασκήνια της ζωής, χωρίς τις περιττές επιστρώσεις. Μιλάμε για τον σύλλογο που χλεύασε την εξουσία μέσα από την Ιστορία του. Μιλάμε για το σύλλογο που άφησε στην διαδρομή του ζωντανά περιγράμματα από σκιές, από εκείνες τις σκιές των αισθημάτων που λαχταρούσε ο λαός της, διακόπτοντας το έργο των Θεών, για να μείνουμε όλοι λίγο πιο άνθρωποι, για να μείνουμε όλοι για πάντα ΑΕΚΑΡΑ!

ΥΓ. Η ΑΕΚ δεν είναι μια πραγματικότητα φυσική ή υπερφυσική. Είναι μια κοινωνική αξία. Είναι δηλαδή το επιστέγασμα ορισμένων κοινωνικών φανερωμάτων. Κι αυτή η εκτίμηση δεν άγεται στην ατομική αίσθηση και κρίση ούτε σε καμία απόλυτη αρχή παρά σε έναν υπερατομικό κανόνα, που τον δημιουργεί, τον επιβάλλει και τον μεταβάλλει η ίδια η κοινωνική εξέλιξη.

Προσοχή: όταν αντιπαλεύεις τα επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα υπέρ του κοινωνικού οφέλους, μπορείς να αποκαλείσαι Αριστερός, είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει αυτό σε κάποιους. Είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν κάποιοι άλλοι. Όταν όμως αντιπαλεύεις συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, υπέρ κάποιων άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων, τότε δεν είσαι Αριστερός, τότε είσαι η ντροπή της αριστεράς.

Παναγιώτης Αλιατάς

[email protected]
twitter
facebook

Αν σας εκφράζει η διαφορετική οπτική στα θέματα του αθλητισμού. Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να εκφράσετε την διαφωνία σας. Μπορείτε να μας βρείτε και στη σελίδα της στήλης στο Facebook

 


Comments are closed.