Το «Πάσχα μας» στις 11 Μαίου!

0

Τι εννοεί ο Φρίξος Κώνστας;

«Τσουγκρίστε» με τον παόκ
και σπάστε τα δοκάρια,
τα «ασπρόμαυρα» δίκτυα σκίστε
με Παπαϊωάννια γκολ και μόνο νικήστε,
το Κύπελλο 2019 κατακτήστε»!

Το πιο πάνω , ως μεταπασχαλινό μήνυμα προς τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες της ασύγκριτης και μοναδικής πανάξιας Πρωταθλήτριας 2018, ενόψει της 11ης Μαίου. Του Τελικού , που οι κατασκευασμένοι ψευδοαήττητοι – ψευδο «πρωταθλητές» της εφετινής Μεσαιωνικής ποδοσφαιρικής σεζόν, καθημερινά δηλώνουν , ότι «είναι ήδη νταμπλούχοι»! Και γι΄αυτή την περίεργη, την ύποπτη, την πάρα πολύ «συζητήσιμη» σιγουριά τους, όσοι απαρτίζουν την προ-«Αγια Σοφιανή» ομάδα έχουν ιερή υποχρέωση «να τους απαντήσουν». Μ΄ ένα «ολοκίτρινο αβγό» στο χέρι «να μονομαχήσουν» καθαρά, παλικαρίσια, και να σκορπίσουν στο αγωνιστικό τερέν τα τσόφλια, τα ασπράδια, από το τσακισμένο, διαλυμένο, μελάτο «μαύρο αβγό»- παραγωγής από γεωργιανο-ρουμανικό «κοτέτσι» της Τούμπας!

• Φυσικά ούτε εμείς «τσουγκρίσαμε», για το πασχαλινό έθιμο, από την στιγμή, που είχαμε κατά νου να απαιτήσουμε, από τα μέλη της ομάδας της ΑΕΚ , ολιγοήμερη υπομονή , με την παράταση ως τις 11 του Μαίου. Οφείλαμε να δώσουμε το παράδειγμα.

• Ομολογούμε, πως «βασανιστήκαμε» , για να συγκρατηθούμε και να μη υποταχτούμε στο «πρέσιγκ» της εγγονής μας, της Νέλλης, για αυθεντικό τσούγκρισμα αβγών, κατά την διάρκεια του «γιορταστικού τραπεζιού». Προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε, πως μας ήταν αδύνατο να τηρούσαμε το έθιμο και να θέταμε σε κίνδυνο την πιθανότητα για … «ηττημένο» το κιτρινόχρωμο αβγό. Προληπτικοί όντες … «εκ γενετής μας στην εξέδρα των απλών θεατών του σταδίου Νέας Φιλαδελφείας» , είχαμε ένα επί πλέον λόγο , για να δυσαρεστήσουμε την πρωτότοκο 7χρονη θυγατέρα (η δεύτερη, η Φαίδρα είναι 3 χρονών) του Αντώνη και της Βιβής. Τέτοια μέρα και μόλις ελάχιστες πριν από την βραδιά του κυπελλικού Τελικού και «να παθαίναμε» σπάσιμο κίτρινου αβγού; Ποτέ και με τίποτε, ας στενοχωρήθηκε η πιτσιρίκα. Κι εμείς…ας βρήκαμε «δικαιολογία» , για αποφύγουμε το τσούγκρισμα, με το ελαφρύ «κατσάδιασμα» της γιαγιάς Κυριακής, ότι δεν είχε βάψει, τη Μεγάλη Πέμπτη, …ούτε ένα ολόμαυρο- κατάμαυρο αβγό , «στο όνομα» τουλάχιστο «Ραζβάν Λουτσέσακου»! Για να το θέταμε στην διάθεση της ανίκητης Νέλλης… Κι εμείς, σαν «θεατές» να αποτελειώναμε το σπασμένο «μαύρο», να το ρίχναμε κάτω, να το ποδοπατούσαμε, να το λιώναμε…΄Όπως «του έπρεπε»!
• …΄Όπως «του πρέπει» στις 11 Μαίου!

* Υ.Γ.: ΄Ολοι οι «Ενωσίτες» ζούμε, αναπνέουμε, θέλουμε για «εφετινή μας Κυριακή του Πάσχα» την 11η Μαίου!

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.