Το σύνδρομο και σύγχυση Ραν Ταν Πλαν

0

ΘΑΡΣΗς Ο ΛΟΓΟς ΚΑΙ ΘΡΑΣΥς

Εδώ και πολύ καιρό, τους συντηρητικούς πολίτες άρχισα να παρακολουθώ, προσπαθώντας να κατανοήσω αν όντως βλέπουν, πόσα από όσα βλέπουν καταλαβαίνουν, αν πραγματικά νογάνε και πως τελικά στις νοήσεις αντιδρούν .Ομολογώ ότι,σκούρα τα είχα βρει και συμπέρασμα δεν έβγαζα μέχρι που, η Συμφωνία των Πρεσπών στην ζωή μας μπήκε. Τότε κατάλαβα πως, αυτοί οι άνθρωποι τίποτε δεν νογάνε, ό,τι τους μοστράρουν βλέπουν και ό,τι στον σκληρό τους δίσκο κάποιοι φορτώνουν καταλαβαίνουν. Χωρίς την Συμφωνία, για παράδειγμα, να έχουν διαβάσει και μία σαφή πολιτική θέση το κόμμα τους να έχει πάρει, από την πρώτη στιγμή εναντίον της ξιφουλκούν και τους πρωτεργάτες της αναθεματίζουν και απειλούν. Γιατί, λέει, το όνομα της Μακεδονίας ξεπουλήθηκε, ενώ ένα μακεδονικό έθνος αλλά και μία μακεδονική γλώσσα με την Συμφωνία αναγνωρίστηκαν.

Γράφει ο Ίων Θάρσυνος

Άντε να τους πείσεις,πως κανένα από αυτά δεν ισχύει! Πως το κόμμα τους την σύνθετη ονομασία την έχει εδώ και χρόνια αποδεχτεί και πως οι ενστάσεις του για εθνότητα και γλώσσα μόνο για λόγους αντιπολιτευτικούς υποβάλλονται και προβάλλονται. Αφού η γειτονική χώρα ποτέ δεν θα μπορούσε εθνικά χαρακτηριστικά να αποκτήσει, καθότι για ένα πολυεθνικό κράτος πρόκειται. Οι ίδιοι δε οι Σκοπιανοί, με Τροπολογία που ψήφισαν, αποσαφηνίζουν ότι,η υπηκοότητα “μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Β.Μακεδονίας”,  στην οποία αναφέ-ρεται η Συμφωνία των Πρεσπών “δεν καθορίζει ούτε προδικάζει την εθνότητα των πολιτών της χώρας”.  Αυτονόητο,ξεκάθαρο και από όλους κατανοητό! Εκτός των Μακεδονομάχων…

Στην τάξη τους, η λογική απούσα,ανύπαρκτος ο λόγος,το πνεύμα νεκρό. Γιατί η δεξιά πολυκατοικία, μαζί με τα παραπήγματά της, τέτοιους χρειάζεται κι έτσι ορίζει. Γιατί εκεί μέσα, μόνον η καρδιά του νεοφιλελευθερισμού της τάξης και της ηθικής επιτρέπεται να χτυπάει και η κυριαρχία των αγορών έναντι όλων των άλλων αναγκών πρέπει αποκλειστικά να μεθοδεύεται, χωρίς τον φόβο κάποιου λάθους. Γιατί ο τωρινός διαχειριστής της πολυκατοι-κίας αυτό σπούδασε, έτσι πιστεύει κι ένα μπίζνες πλαν ακολουθεί. Γιατί πρέπει οι πολλοί λίγα να ξέρουν, λιγότερα να καταλαβαίνουν και “το σύνδρομο της καθυστερημένης αντίδρασης”, γνωστότερου ως σύνδρομο του Ραν Ταν Πλαν, να τους διακρίνει. Αν δε και από την σύγχυση του Ραν Ταν Πλαν πάσχουν, να μπερδεύουν δηλαδή τους κακούς με τους καλούς, τους ιδανικούς οπαδούς-ψηφοφόρους αποτελούν και για Ραντανπλανική επικοινωνία πια μιλάμε….

Μεταξύ του “άρχοντα”, που τον τρόπο σκέψης και κίνησης σε όλους τους άλλους επιβάλλει, χωρίς τις δικές του σκέψεις και κινήσεις να ξεκαθαρίζει και των “παρακατιανών”που ενώ τις σκέψεις και τις κινήσεις του άρχοντα αγνοούν, του αποδίδουν εκείνες,που αυτοί οι ίδιοι σωστές και αρμόζουσες για έναν άρχοντα θεωρούν. Ο Μητσοτάκης έτσι ως τιτανοτεράστιος στους οπαδούς φαίνεται, για μακεδονομάχος περνιέται και ως η μελλοντική πρωθυπουργάρα λανσάρεται. Αν σε κάποιες περιπτώσεις το κόμμα του, το μάτι στους χρυσαυγίτες κλείνει, κάποιες από τις μεθόδους τους χρησιμοποιεί και βάθος στον πάγκο τους δίνει, οι Ραν Ταν Πλαν οπαδοί του, αλλά και ο ίδιος(!), με καθυστέρηση θα το αντιληφτούν και τους κακούς για καλούς θα περάσουν!

Σε λίγες ημέρες η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελεί για την χώρα γεγονός τετελεσμένο και για άλλα οι Έλληνες θα πηγαίνουμε. Είμαι σίγουρος ότι και στα άλλα μπροστά μας τον αυγουλομάτη – και όχι τον ανοιχτομάτη – θα βρούμε και με τους Ραν Ταν Πλαν θα πρέπει να συνενοηθούμε. Από τον πρώτο,μπορεί τα χειρότερα να περιμένεις, μέχρι τις εκλογές όμως θα πρέπει να τον αντέξεις, ελπίζοντας πως ο επόμενος λαϊκότερη την πολυκατοικία θα κάνει και σύνδρομα ή συγχύσεις θα θεραπεύσει. Μήπως και στους Ραν Ταν Πλαν “άντε γεια”πούμε….


Comments are closed.