Τρία χρόνια απέναντι στις ιερόδουλες!

0

«Αν υπήρχε κάτι που μισούσε περισσότερο από τις συμμορίες των εργοδοτών , από τις ερωμένες των Ισπανών αριστοκρατών και από τους λαχειοπώλες (τους τελευταίους επειδή διέδιδαν την πίστη σ’ έναν ψεύτικο παράδεισο) ήταν οι πουλημένοι δημοσιογράφοι: οι πιο πουτάνες από τις πουτάνες, που είχαν εισχωρήσει στο ευγενέστερο επάγγελμα του κόσμου».

AEK-Live Blog - Nikou Aggelidi

Μην νομίζετε ότι λέω εγώ αυτές τις παλιοκουβέντες. Είναι ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο «Το ποδήλατο του Λεονάρντο» του Paco Ignacio Taibo II, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου, από τις εκδόσεις Άγρα, (σελ. 121-122). Είναι το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό όταν σκέφτηκα να γράψω ένα κείμενο για τα τρία χρόνια ζωής του AEK-LIVE.

Καμία φορά αναρωτιέμαι τι ψάχνουμε όλοι σαν οπαδοί τις ΑΕΚ όταν περιπλανιόμαστε στα Μέσα Ενημέρωσης που απευθύνονται σε εμάς; Έναν στολισμένο κανίβαλο; Τον παραμυθά των παραμυθάδων; Κάποιον για να του δώσουμε το χέρι; Πάντοτε, όταν βρισκόμουνα σε μεγάλη χαρά για κάποια επιτυχία της ΑΕΚ, ειδικά παλιά όταν υπήρχαν μόνο εφημερίδες, περίμενα με ανυπομονησία το ξημέρωμα για να χαζέψω τα πανηγυρικά πρωτοσέλιδα, να αγοράσω την αγαπημένη μου εφημερίδα που απευθύνεται μόνο στους ΑΕΚτζήδες. Αρκούσαν λίγα λεπτά ανάγνωσης για να καταλήξω ότι από την προσέγγιση τους στο φαινόμενο ΑΕΚ, δεν ένιωθα παρά ελάχιστα πράγματα. Γιατί, όταν αντιλαμβανόμουν το κλίμα που καλλιεργούσαν, το περιβάλλον τους έπεφτε σαν χτύπημα πάνω μου. Και μετά ξέρετε πώς είναι. Μένεις ακίνητος, με τα χέρια τεντωμένα μέσα στο δάσος των πληροφοριών και των αναλύσεων, νομίζεις ότι θα πετάξεις κάποια στιγμή, αλλά να, τα χρόνια περνάνε, αργείς να καταλάβεις γιατί ο κόσμος, τα πουλιά, όλα φεύγουν μπροστά στη θέα σου μέσα στο «δάσος»: η πτήση που ονειρεύεσαι αν τελικά δεν γίνει, θα σε μεταμορφώσει σε σκιάχτρο.

Το AEK-LIVE για μένα ήταν ακριβώς αυτό: το όχημα για την πτήση που ονειρευόμουν μέσα στον μαγικό πλανήτη ΑΕΚ. Απέναντι σε αυτούς που λανσάρονται σαν δήθεν «υπερασπιστές» των συμφερόντων ΜΟΝΟ της ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι. Πολύ απλά, επειδή τα Μέσα στα οποία αρθρογραφούν ή εκδίδουν ή διαχειρίζονται, ανήκουν ή εξαρτώνται, σε ομίλους που υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, που μάλλον στα πλαίσια της εκμετάλλευσης της ΑΕΚ και του λαού της κινούνται, παρά στην υπεράσπιση της. Η πρόσφατη περίπτωση «Βιντιάδη» ήταν αποκαλυπτική. Τότε οι μάσκες έπεσαν ολοκληρωτικά και επιβεβαιώθηκε ότι η τοποθέτηση τους είναι δεδομένη και είναι δίπλα σε αυτούς που βλέπουν την ΑΕΚ ως όχημα για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων. Την περίοδο εκείνη ΜΟΝΟ το AEK-LIVE κατέγραψε την πραγματικότητα και αυτή η περίοδος είναι κριτήριο για τον οπαδό της ΑΕΚ που σέβεται τον εαυτό του, άρα και την πηγή της ενημέρωσης του.

Αλλά, πριν συνεχίσω, ποια ψυχή είναι αυτή που κλαίει έξω στα χαλάσματα της Νέας Φιλαδέλφειας; Και οι «υπερασπιστές» του καλού της ΑΕΚ με τα ΜΜΕ τους, τι κάνουνε μπροστά της; Για την ψυχή δεν ενδιαφέρεται κανείς. Τόσες ψυχές μέσα σε γυάλες ξεχασμένες. Ευλογημένο χέρι με οδηγεί από παιδάκι, γι’ αυτό γράφω για ότι ξέρω. Αντί για την ψυχή, τώρα κοιτάνε τα σπλάχνα μας, εκεί βρίσκεται πλούσιο πεδίο κερδοφορίας. Γνωρίζω κάποιον που ξελόγιασε μια κοπέλα που είχε έρθει από μακριά και δεν ήξερε. Και εκείνος, που ήταν «άρρωστος» με τα φράγκα, μ’ έναν χαρούμενο τρόπο απλά της πήρε το νεφρό για να το πουλήσει. Η κοπέλα λέει ακόμα ναι, ακόμα δέχεται… Πώς λέγεται αυτή η κοπέλα; ΑΕΚ!

Τόσα καρτούν μας προσπερνούν στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, τόσα δάκρυα περιμένουν την ώρα τους. Λες και βρισκόμαστε κάτω από έναν ήλιο που γέρασε πια και δεν μπορεί να χαρεί τίποτα. Δεν κοιτά κανείς πουθενά, όλοι αυτοαποκαλούνται αδέρφια, αλλά δεν ξέρουν προς τα πού να πάνε. Θέλω να κλείσω αυτό το κείμενο για τα γενέθλια του AEK-LIVE, μεταφέροντας σε όλους, το περιεχόμενο ενός μηνύματος κάποιου αγαπημένου μου αναγνώστη, που λέει πως: η ΑΕΚ έτσι όπως την αντιλαμβάνεται αυτός είναι η μητέρα Τερέζα, είναι η Αγία Θηρεσία, και μόνο στο ΑΕΚ-LIVE, έστω και σε μικρές ποσότητες, μπόρεσε να τη συναντήσει. Γιατί το AEK-LIVE, όπως λέει, είναι η καρδιά της «κοινωνίας ΑΕΚ», εκεί τους συναντάς όλους.

Τα ραμφίσματα του αετού (Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013)

Ράμφισμα 1. 70 ευρώ θα πρέπει να «σκάσει» όποιος φίλος μας βάζελος θέλει να αγοράσει την καινούργια φανέλα του Παναθηναϊκού! Τι λέτε ρε; Εμείς με 70 ευρώ το κεφάλι χτίζουμε ολόκληρο γήπεδο!

Ράμφισμα 2. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ είναι κομμάτι της καρδιάς σου, κάθε φορά που πιστεύεις ότι πρέπει να κάνεις κάτι γι’ αυτήν, κάντο με την καρδιά σου.

Ράμφισμα 3. Μην προσπαθείτε να κάνετε τον πόνο, χαρά, επειδή έτσι βολεύει κάποιους. Ο πόνος είναι πόνος και το μόνο που αξίζει είναι να βρεις τι σου τον προκάλεσε. Στο κάτω – κάτω είμαστε οπαδοί της ΑΕΚ, της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου και όταν αποφεύγουμε τον πόνο: πρώτον, αθωώνουμε αυτούς που μας τον προκάλεσαν και δεύτερον, προσπερνάμε τη χαρά, γιατί όταν κλείνουμε τα μάτια στον πόνο, απομακρυνόμαστε από το συναίσθημα.

Ράμφισμα 4. Όποιος καταδέχεται να σβήσει το φως στο δωμάτιο που φυλάει τα όνειρα του, επειδή του το ζήτησαν οι πλασιέ του «ρεαλισμού», τότε θα νιώσει πως είναι όταν σκοτεινιάζει στην ψυχή σου.

Ράμφισμα 5. Η γνώση είναι δύναμη, γι’ αυτό φρόντιζε καθημερινά να γεμίζεις το μυαλό σου με πληροφορίες για την ΑΕΚ. Κάντο όμως σαν να φροντίζεις ένα μικρό παιδί και όχι σαν να γεμίζεις ένα σκουπιδοτενεκέ.

Ράμφισμα 6. Μην αφήνετε κανέναν να σας πείσει ότι στη σύγχρονη διαμορφωμένη κατάσταση προσέγγισης μιας ποδοσφαιρικής ομάδας δεν χωράνε συναισθήματα. Το συναίσθημα μας είναι ο εσωτερικός δείκτης της αλήθειας. Όταν αναγνωρίζουμε το συναίσθημα είμαστε κοντά στην αλήθεια.

Ράμφισμα 7. Μην ανοίξεις τα μάτια σου αδελφέ μου οπαδέ της ΑΕΚ, δε θα σου αρέσει αυτό που θα δεις, έχουν ευλογηθεί από ασφάλεια οι τυφλοί!

ΥΓ. Σας βλέπω, σας ζω, σας νιώθω. Δεν αναζητάτε την αλήθεια στον έξω κόσμο, στον πραγματικό αισθητό κόσμο, αλλά μέσα στην αυλή της αυταπάτης. Αναζητάτε τις αιώνιες αλήθειες στη χώρα των Ιδεών, στην πατρίδα ΑΕΚ, ανεξάρτητα από τις αισθήσεις, τις επιθυμίες και τα συμφέροντα. Αναζητάτε τις «μεγάλες ουσίες» τις αιώνιες αξίες: «Θεός, Αγαθό, Δικαιοσύνη, Πατρίδα, Ομορφιά» δηλαδή ΑΕΚ!!! Όλα αυτά όμως τα ψάχνετε σε λάθος κατεύθυνση. Είσαστε παγιδευμένοι στα δίχτυα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Στην πραγματικότητα, υπερασπίζεστε τις παραδοσιακές «ηθικές» αξίες της ανηθικότητας και τη «νομιμότητα» της παρανομίας των εκμεταλλευτών της ΑΕΚ.

Παναγιώτης Αλιατάς
aliatas74@gmail.com

https://twitter.com/aliatas74

http://aekblog-aliatas.blogspot.gr/


Comments are closed.