“Η ΑΕΚ μια από τις καλύτερες ομάδες στο ελληνικό Χάντμπολ”

0

τσιλιΤο νέο απόκτημα της ΑΕΚ μιλάει για την ομάδα, λίγες μέρες πριν αρχίσει και επίσημα η νέα σεζόν.

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης παραχώρησε συνέντευξη στην “Ώρα των σπορ” και μίλησε για την απόφαση του να αγωνιστεί στην ΑΕΚ, αλλά και τους στόχους της ομάδας εντός και εκτός Ελλάδας.

“Το να επιστρέψω στην Ελλάδα ήταν μια απόφαση συνειδητή, δεν ήταν απλά μια συγκυρία. Σε συνδυασμό και με την επαφή που έγινε με την ΑΕΚ θεώρησα πως ήταν η καλύτερη στιγμή για να γίνει. Μίλησα με τον κύριο Λαζόπουλο, ενημερώθηκα για τη νέα προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα και δεν είχα δεύτερη σκέψη. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ΑΕΚ και είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν.

Σε ποιοτικό επίπεδο η ΑΕΚ διαθέτει αυτή την στιγμή μια από τις καλύτερες ομάδες που έχουν φτιαχτεί στο ελληνικό χάντμπολ. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δουλέψουμε και να πετύχει αυτό το εγχείρημα. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες.

Είμαστε μια γενιά αθλητών, κυρίως όσοι αγωνίζονταν στο εξωτερικό που επιθυμούσαμε διακαώς να μπορέσουμε να αγωνιστούμε στην Ελλάδα στο επίπεδο που υπάρχει στο εξωτερικό και συνειδητοποιείς ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει. Ξαφνικά δημιουργείται μια κατάσταση στην ΑΕΚ που δίνει και πάλι όραμα, δείχνοντας πως και οι ελληνικές ομάδες μπορούν να λειτουργούν σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχουμε όλοι πολύ διάθεση και όρεξη για να δουλέψουμε και να επιτευχθούν οι φετινοί μας στόχοι”

Στη συνέχεια σχολίασε την κλήρωση της ΑΕΚ με την Μινσκ:
“Το παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ ξεκινάει από μια βάση. Η ρώσικη ομάδα είναι το φαβορί. Έρχεται από μια σειρά ευρωπαϊκών συμμετοχών, διαθέτει εμπειρία σε αυτές τις διοργανώσεις ενώ έχει και ένα δυνατό ρόστερ με έμπειρους παίκτες. Παρόλα αυτά όλα κρίνονται μέσα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, κάνουμε τα πρώτα μας βήματα σε κάτι τόσο σημαντικό για το ελληνικό χάντμπολ. Είναι τέτοια η μορφή του τουρνουά που το φαβορί σταματάει να είναι φαβορί μόλις ξεκινάει ο αγώνας. Μέσα στο γήπεδο θα δοθεί μάχη και θεωρώ πως θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την Μινσκ και γιατί όχι να κάνουμε και την έκπληξη. Την Δευτέρα ξεκινάει η προετοιμασία και έχουμε ένα μήνα καιρό για να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε σωστά. Είναι ένα χρονικό περιθώριο που θεωρώ ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το δέσιμο και να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.”

Tέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νέα χρονιά στην Ένωση:
“Έρχομαι σε μια ομάδα που βρίσκω μόνο φίλους. Είμαστε άνθρωποι που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και αυτό θα μας βοηθήσει για να δεθούμε πιο εύκολα μέσα στο παιχνίδι. Άλλωστε γνωρίζουμε και τον τρόπο παιχνιδιού ο ένας του άλλου και δεν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής. Ουσιαστικά οι δυο ξένοι είναι καινούργιοι στην ομάδα, οι υπόλοιποι γνωριζόμαστε. Είμαστε τρομερά αισιόδοξοι και ευδιάθετοι για αυτό το εγχείρημα. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να πετύχει. Είμαστε στην ΑΕΚ, μιλάμε για ένα τεράστιο σωματείο, γεγονός που μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη για να πετύχουμε τους στόχους μας. Πιστεύω ακράδαντα πως θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους μας”


Comments are closed.