Τότε μαθαίνουμε για Λάζαρο!

0Σήμερα εκδικάστηκε στο διαιτητικό δικαστήριο η διαμάχη ανάμεσα στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και την ΑΕΚ. Η απόφαση αναμένεται να βγει την Πέμπτη.

 

Πριν ξεκινήσει η αγόρευση, ο πρόεδρος ζήτησε να εν συντομία να παρουσιαστούν οι δύο πλευρές Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Η Έλλη Ρίζου, που εκπροσώπησε την ΑΕΚ τόνισε:

«Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε δύο συμβόλαια που αφορούν την ίδια χρονική περίοδο.

Στη σύμβαση υπάρχουν τρία μέρη: Η ΑΕΚ, η Βερόνα κι ο παίκτης. Οι δύο ομάδες είχαν συμφωνήσει να γίνει μόνιμη η μεταγραφή του παίκτη στην ΑΕΚ.

Η επιπρόσθετη συμφωνία έγινε η βάση όπου ο παίκτης έγειρε και σε εσάς για τη διαφορά των φόρων. Έτσι, ο παίκτης αποδέχεται αυτήν την επιπρόσθετη συμφωνία. Δεν γίνεται να το αποδέχεται όπου τον βολεύει.

Η διάταξη είναι σαφής: αν υπογράψει διπλή σύμβαση για την ίδια περίοδο πρέπει να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Θα ήταν σφάλμα νομικό και ουσιαστικό αν παραβιαστεί η διάταξη των ΟΥΕΦΑ και ΦΙΦΑ. Τα δικαστήρια τους έχουν λύσει ανάλογο θέμα χωρίς να διαταραχθεί η διάταξη αυτή».

Από πλευράς Χριστοδουλούπουλου ο κος Χατζησαβάογλου είπε μεταξύ άλλων:

«Ως προς τον δόλο απεδείχθη από την πρώτη στιγμή από την ομολογία της αντιδίκου ότι εμφανίζεται ένα έγγραφο στο ξενοδοχείο λίγο πριν την ανανέωση που του λέει για να υπογράψεις αυτό, θα υπογράψεις αυτό το έγγραφο. Αυτά ως προς το δόλο.

Να τηρείται ο νόμος, ο κανονισμός. Πρέπει να γίνεται κατάθεση του συμβολαίου για να ελέγχεται κιόλας, συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν 15 χρόνια για να εργαστούν.

Έρχεται η αντίδικος να μας πει ότι μπορεί μια ΠΑΕ να έχει έγγραφα στο συρτάρι της και αν δει ότι της βγαίνει το “ποντάρισμα”, ότι παίζει ο παίκτης της, τότε να το ανασύρει και να πει “ορίστε έχει υπογράψει και ένα νέο συμβόλαιο”.

Το άρθρο 6 εξυπηρετεί όλο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου. Θα γυρνούσαμε χρόνια πίσω αν δεν τηρηθεί.

Αυτό το συν ένα το επικοινωνεί με παρρησία η ΑΕΚ. Παράνομα».

Ασπασία Σουλούκου: «Είναι ψευδοσυμβόλαιο αυτό που έχει η ΑΕΚ»

Όταν υπογράφτηκε το συμβόλαιο, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ήταν παίκτης της Βερόνα.

Το ψευδοσυμβόλαιο έχει ημερομηνία 1/7/18 και εμείς υπογράψαμε μαζί του 15/5/18.

Και ρωτώ “πως γίνεται να υπογράφτηκε με τον Ολυμπιακό αφού υπήρχε κι άλλο συμβόλαιο; Πως μας επετράπη από τα αρμόδια όργανα;”.

Περί τιμωρίας διπλής υπογραφής: Υπογραφή σε ποιο έγγραφο; Στο έγγραφο που παραμένει στο συρτάρι χωρίς να έχει εκτελεστεί.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να πείσει την επιτροπή σας ότι ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί να σταθεί ικανό για να τιμωρηθεί ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Για το θέμα κύρους και υπόστασης. Μιλάμε για ένα έγγραφο που δεν υφίσταται βάσει του ΚΙΜ (Κανονισμός Ιδιότητας Μεταγραφών) και πρέπει να υπάρχει έγκυρη κατάθεση του.

Η αντίδικος από την 1/7/18 και έπειτα πότε δεν το είπε στον παίκτη ότι είναι ελεύθερος. Ίσα ίσα σε όλες τις συμφωνίες ή εξώδικες συναλλαγές ο κ. Χριστοδουλόπουλος έλεγε ότι είναι ελεύθερος. Κι η αντίδικος ποτέ δεν του απάντησε».

«Από τη Λίγκα μάθαμε ότι είναι ελεύθερος»

Η Λίνα Σουλούκου, που επίσης εκπροσωπεί τον Χριστοδουλόπουλο υποστήριξε:

«Στη λίστα της Λίγκας έλεγε ότι είναι ελεύθερος ο παίκτης. Από εκεί προέρχεται η γνώση η δική μας κι όλης της ποδοσφαιρικής κοινότητας ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος.

Δεν κατατέθηκε 1/7/18 συμβόλαιο από την ΑΕΚ. Μάλιστα είχε ξεκινήσει η ισχύ του συμβολαίου του Χριστοδουλόπουλου με τον Ολυμπιακό

Παράλληλα, κατέθεσε προσφυγή και την κοινοποίησε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, κάνοντας λόγο για απαγόρευση μεταγραφών η αποκλεισμό αγωνιστικής δραστηριότητας του παίκτη. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συμβόλαιο. Το μόνο συμβόλαιο της ΑΕΚ είναι ένα με ημερομηνία 28/8/16».

Ο Δημήτρης Καρπετόπουλος, ως νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθάρισε ότι «το συμβόλαιο είναι ανυπόστατο» και ζήτησε «να εξαφανιστεί η υπόθεση».

Παράλληλα, την απόρριψη της προσφυγής ζήτησε κι ο δικηγόρος του ΠΣΑΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών) Εμμανουήλ Αλεφραγκής.


Comments are closed.