Υπό διάλυση το ιστορικό τμήμα Στίβου!!!

0

Επιστολή απόγνωσης στα μέσα ενημέρωσης έστειλε ο έφορος του τμήματος Στίβου, Δημήτρης Σταματιάδης, καθώς τα προβλήματα στο τμήμα είναι τεράστια και δυσεπίλυτα!

stivos

Συγκεκριμένα, τονίζει πως εδώ και έξι μήνες η διοίκηση της Ερασιτεχνικής δεν έχει τηρήσει τίποτα από τα συμφωνηθέντα με τους αθλητές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του τμήματος.

Στην επιστολή – ντροπή για την ΑΕΚ αναφέρεται πως οι αθλητές δεν έχουν λάβει ούτε αγωνιστικά ρούχα, με αποτέλεσμα ο καθένας να φοράει ότι θέλει! Ελπίζουμε έστω και τώρα οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν το καλύτερο δυνατό για το Στίβο, που είναι ένα από τα παλιότερα τμήματα του ένδοξου συλλόγου μας.

Αναλυτικά η επιστολή:

Κύριοι,

Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Τμήμα Στίβου του οποίου έχω την ευθύνη έχει περιέλθει σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Αθλητές και Αθλήτριες βρίσκονται σε απόγνωση αφού τον τελευταίο 1,5 χρόνο οι παροχές του Σωματείου προς αυτούς είναι ελάχιστες. Και εάν υπάρχει δικαιολογία για την περσινή καταστροφική χρονιά λόγω του υποβιβασμού του ποδοσφαιρικού τμήματος και της γενικότερης απαξίας της ΠΑΕ που είχε άμεσες επιπτώσεις και στην Ερασιτεχνική, για τη φετινή χρονιά και κυρίως από τον Ιούνιο του 2013 που ανέλαβε η νέα Διοίκηση δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τα προβλήματα ήταν γνωστά και ενημέρωσα τη Διοικητική ομάδα που έχει την ευθύνη της διαχείρισης αμέσως μετά τις εκλογές. Έκτοτε παρ όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις για συνάντηση ενόψει και των πανελληνίων πρωταθλημάτων που ήταν σε εξέλιξη δεν υπήρξε καμία απάντηση. Η μόνη αυτονόητη ενέργεια από πλευράς Διοίκησης που έγινε ήταν να χρηματοδοτήσει τα απαραίτητα ταξίδια για τη συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το κόστος όμως του 40% της συγκεκριμένης χρηματοδότησης επανήλθε στα ταμεία του Συλλόγου υπό μορφή οδοιπορικών λόγω των επιτυχιών των αθλητών. Η ανυπαρξία επαφής Διοίκησης και εφόρου έφτασε στο αποκορύφωμα, όταν αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, ουδείς από την ηγεσία της Διοίκησης επικοινώνησε μαζί μου έστω για τα συγχαρητήρια (εξαιρώ τον Σπύρο Παπαϊωάννου, του οποίου όμως ο ρόλος παρ όλον ότι είναι Γενικός Αρχηγός είναι εξαιρετικά περιορισμένος και χωρίς τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων). Η συγκεκριμένη κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οπότε και ενόψει της μεταγραφικής περιόδου που ήταν σε εξέλιξη (και ήδη αθλητές είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσουν) έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα. Στη συνάντηση αυτή πρότεινα (διαβλέποντας το πρόβλημα) ότι θα ήταν πιο έντιμο, εφόσον δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να αφήσουμε τους αθλητές να επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν ή να αποχωρήσουν. Ο πρόεδρος αρνήθηκε, και μετά από συζήτηση και συμφωνήθηκε ένα συγκεκριμένο πλάνο για όλη την χρονιά. Βάσει του πλάνου αυτού έκανα αντίστοιχες συνεννοήσεις και συμφωνίες με τους αθλητές και έτσι το 90% παρέμεινε στο σύλλογο και προχώρησα και σε λελογισμένες μεταγραφικές κινήσεις.

Δυστυχώς, από τη συνάντηση του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα ελάχιστα από τα συμφωνηθέντα έγιναν με άμεσο αποτέλεσμα το Σωματείο και εγώ προσωπικά να είμαστε εκτεθειμένοι εν όψει της αγωνιστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει. Πληροφοριακά αναφέρω ότι τα 6 χρόνια που βρίσκομαι στην εφορία του Τμήματος είτε μόνος, είτε με συνεργάτες (Τόγελος, Συναδινός) έχουν κατακτηθεί 9 Πανελλήνιοι τίτλοι και 2 άτυποι τίτλοι (1οι Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών), ενώ αθλητές και αθλήτριες στελεχώνουν με μεγάλη επιτυχία της Εθνικές Ομάδες. Επίσης, υπάρχουν στις ακαδημίες πάνω από 50 παιδιά, τα οποία σταδιακά στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα με μεγάλη επιτυχία. Επισημαίνω, ότι οι αθλητές και αθλήτριες δεν έχουν συμβόλαια και οι αμοιβές τους υπό μορφή οδοιπορικών γίνονται για να καλυφτούν έξοδα ένδυσης, αθλητικά παπούτσια, βιταμίνες, στη Γενική Βαθμολογία Πανελληνίου προετοιμασίες κά (Ο συνολικός προϋπολογισμός κατ’ εκτίμηση αντιστοιχεί στο 2-3% του προϋπολογισμού του συνόλου των τμημάτων). Τονίζω επίσης, ότι παρ όλον ότι κάνουμε συνεχείς οχλήσεις στη Διοίκηση το τμήμα δεν έχει προμηθευτεί αγωνιστικά ρούχα με αποτέλεσμα ο καθένας να βάζει ότι θέλει. Ενώ ακόμη και νομική υποστήριξη σε θέματα που απασχολούν το τμήμα δεν υπάρχει.

Πιστεύω, ότι η αναγέννηση της ΑΕΚ δεν μπορεί να ξεκινήσει με τη διάλυση και απαξίωση ενός ιστορικού τμήματος που αναβαθμίστηκε με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια και αποτέλεσε υπόδειγμα και για τα υπόλοιπα σωματεία. Καλώ τα μέλη της Διοίκησης που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης να προχωρήσουν στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων, άλλως να αναλάβουν την ευθύνη άμεσα να μιλήσουν με τους αθλητές, αλλά και τους προπονητές (που έχουν ζητήσει συνάντηση 6 μήνες χωρίς απάντηση) και να εγγυηθούν κάποια πράγματα μέχρι τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Επίσης, κάνω έκκληση στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο καθένας στο βαθμό που μπορεί να συμβάλει στη σωτηρία του τμήματος.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Δημήτρης Σταματιάδης

Έφορος Τμήματος Στίβου

Υ.Γ : Για την παρούσα επιστολή να ενημερωθούν προσωπικά όλα τα μέλη του Δ.Σ


Comments are closed.