Φτώχυνε… η ΑΕΚ

0Θρήνος… Ο μεγάλος Τάσος Βασιλείου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών… Ήταν μια μυθική μορφή της ΑΕΚ, από τους δυνατότερους κεντρικούς αμυντικούς που πέρασαν από τον δικέφαλο αετό.

Ο Βασιλείου γεννήθηκε στη Νίκαια το 1938 στη Νίκαια. Στα 15 του πήγε στον τοπικό Άρη για να πάρει μεταγραφή τρία χρόνια αργότερα σε έναν άλλον Άρη που έγραφε την δική του ιστορία τότε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Άρη Πειραιώς!

Το 1958 άρχισε να ανηφορίζει προς τα δικά μας λημέρια. Αρχικά στον Απόλλωνα και μετά από 6 χρόνια στην Ελαφρά Ταξιαρχία στην ΑΕΚ με το αστρονομικό ποσό για την εποχή των 1,5 εκαμμυρίων δραχμών.

Στην ΑΕΚ καθιερώθηκε αμέσως και πήρε το παρατσούκλι βράχος, καταλαβαίνετε το γιατί… Κλήθηκε αμέσως στην Εθνική ομάδα, αλλά τα πολιτικά του φρονήματα, στα οποία παρέμεινε πιστός μέχρι τέλους, δεν του επέτρεψαν να φορέσει το εθνόσημο πάνω από 10 φορές.
Το 1968 πήρε πρωτάθλημα με την μεγάλη ΑΕΚ του Γιένε Τσάκναντι, ενώ δυο χρόνια νωρίτερα είχε κατακτήσει με τον δικέφαλο και το κύπελλο Ελλάδας.

Την περίοδο της Χούντας μπήκε στον πάγο, έχοντας πατέρα εξόριστο στη Γυάρο. Η καριέρα του στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε το 1970. Προσπάθησε να συνεχίσει στα κιτρινόμαυρα με τον Βύζαντα Μεγάρων, αλλά οι Νικαιώτες μόλις έμαθαν ότι ετοιμαζόταν για αυτή τη μεταγραφή… τον έφεραν πίσω στη γειτονιά του και τον Ιωνικό όπου έκλεισε την καριέρα του το 1973.

Νίκος Αγγελίδης


Comments are closed.