ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

Φ.Κ: Εννοείται, πως δεν θα εγκαταλείψουμε το μπασκετικό καράβι!

Published

on

Θα είμαστε συνέχεια στο «Άνω Λιοσίων», τώρα στα δύσκολα και υπό την άκρατη στενοχώρια, έχοντας την εμπειρία και την «εφτάψυχη» δύναμη, όταν δοκιμαστήκαμε στις  θυελλοκαταιγίδες και τα βουνόσωμα, θηριώδη,  μποφόρ, κατά τους υποβιβασμούς των ομάδων μας

> Ενοοείται, πως δεν είμαστε ριψάσπιδες. Ουδέποτε εγκαταλείψαμε «κιτρινόμαυρο» καράβι κατά την μακρόχρονη ΑΕΚοζωή μας. Κι όλοι μας γνωρίζουμε, πως δοκιμαστήκαμε υπό  θυελλοκαταιγίδες με υποβιβασμούς των δύο βασικών αγωνιστικών ομάδων μας (μπάσκετ κι ποδοσφαίρου), ότι  «τα βάλαμε» με θηριώδη μποφόρ-ήττες σε τελικούς κι άλλους αποφασιστικούς αγώνες, αλλά  ούτε αγκυροβολήσαμε σε λιμάνια, ούτε κρυφτήκαμε σε λαγούμια. Μείναμε όρθιοι, εκτεθειμένοι  σε όλες τις καιρικές συνθήκες, έξω, «προκαλώντας» τους   όποιους  θυμούς και λυσσασμένους αγέρες της Πάρνηθας, τολμώντας «παράλογα»  ακόμη και «αναιδώς τον ήλιο να κοιτάξουμε», αλλά ούτε τυφλωθήκαμε, ούτε λυγίσαμε!

>> Αυτά τα προλογίσια είναι η πηγή της απίθανα δυσάρεστης κατάστασης, που βολοδέρνει τη μπασκετική ΑΕΚ. Με τραγική ειρωνεία, ότι το τωρινό δράμα συμπίπτει  με την Πανενωσίτικη ιστορική Επέτειο της 100ετηρίδας (13-4-1924) του πιο ένδοξου συλλόγου  στην  πατρίδα μας. Στην πραγματικότητα με την ΚΑΕ να μη μπορεί να παρακολουθήσει, να ακολουθήσει,  να συνγιορτάσει με την ΠΑΕ, που Νταμπλοευτυχισμένη, έχει  κατεβάσει  στο «Αγιά Σοφιά» ακόμη και τον ίδιο…τον Παράδεισο!

>>> Πιστέψτέ μας, ότι καταθέτουμε αυτά όχι γι΄ ανταπόδοση προς την τιμή, που μας έχει γίνει, όταν Πέμπτη 5 -5-2022 ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος ονομάτιζε «Φαίδων Κωνσταντουδάκης» την Αίθουσα Τύπου της νέας έδρας της ομάδας μας. Το ποιος είναι ο χαρακτήρας, το πώς συμπεριφερόμαστε κι έχουμε την «ταπεινότητα» ως ένα από τα πιο σημαντικά «αγαθά» της ύπαρξης μας, το μαρτυρούν οι μύριες «στιγμές» και τα «γεγονότα», με τα οποία συνδεόμαστε ανελλιπώς  με την «Βασίλισσα». Με  πρόωρη (νοερή φυσικά)«συνάντηση» μας  με τον Ύψιστο, από τότε, που είχαμε  μία πρώτη «γνωριμία», κατά το αποθεωτικό  βράδυ τις 4-4-1968. Ο Κύριος  μας έκανε την χάρη, εισάκουσε την προσευχή, που κάναμε, και  … «ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΙΣΕ» για όσο  διάστημα θα  είμαστε ΕΝ ΖΩΗ, για την ακρίβεια… «ΕΝ ΑΕΚ»!

>>>> ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, λοιπόν, ότι θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο «΄Ανω Λιοσίων» (παρένθεση όχι αυτή την Κυριακή, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον ΄Αρη) , προπάντων , όταν αυτή η «ξεκοκαλισμένη» (από απίστευτες αρνητικές συγκυρίες και παραδεκτά λάθη) θα μάχεται όχι  πια για την βαθμολογία (αφού δεν είναι ΠΡΩΤΗ!), αλλά για ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ, για ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, για ΤΗΝ ΤΙΜΗ και ΤΗΝ ΔΟΞΑ (την μοναδική στο ελληνικό μπάσκετ, που γράφτηκε με την «΄Αλφα-Βήτα» από το Λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη κι όχι  από τα  μυρμιγκάριθμα , ανά την Επικράτεια,  Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, με πολύ νωπά και χαρακτηριστικά τα απτά παραδείγματα με τις «πολυεθνικές» των Παό, Οσφπ, Περιστερίου, Προμηθέα κ.ά,)

Υ.Γ.: Ότι εμείς «με τους ΤΡΕΙΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ( Αμερικάνο, Μόσχο, Τρόντζο, κατ΄αλφαβητική σειρά)  «γεννηθήκαμε» μπασκετικά και σε ηλικία…. «1968» θα «πεθάνουμε» (!) το κατάλαβε  ένας πολύ  σπουδαίος «Ενωσίτης». Ο φιλόξενος κ. ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΕΝΙΔΗΣ, ο ιδιοκτήτης της πολύχρονης «κιτρινόμαυρης» – στη Νέα  Φιλαδέλφεια – κυψέλης, την «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΓΩΝΙΑ» (Δεκελείας 142), που έτυχε, κατά και την περασμένη Τετάρτη και  παρακολούθησε (ενώ σε μια γωνιά ήταν και η «ΑλεκοΜαργαριτική» σε πίστη, η δίδα Ειρήνη) την Συνέντευξη, που δώσαμε στον λαμπρό συνάδελφο ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΝΤΑΛΟΥΚΑ», για τα αφιερώματα της  Nova, στην «100ετία της ΑΕΚ»!

Στην φωτό ο κ. Στρατής και η αφεντιά μας, που αισθανθήκαμε περήφανοι, γιατί σε τοίχους-βιτρίνες του ολοκιτρινόμαυρου «καφέ μπαρ»  υπάρχουν κι εξώφυλλα του κατά Φρίξο Κώνστα  ευαγγελίου, του «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ’70»

Φι Κάπα

Ο Φ.Κ. είναι ο Πατριάρχης της κιτρινόμαυρης δημοσιογραφίας. Η ψυχή και το σώμα του ιστορικού «Δ»ικέφαλου, της μαχητικής εφημερίδας της ΑΕΚ. Τα τελευταία χρόνια βρήκε φωλιά, ως γνήσιος αετός, στο AEK LIVE

Continue Reading
Advertisement