Χαμός και στη Σερβία με το θέμα που καίει (και) την ΑΕΚ!

0

Σε “κακό χαμό” έχει εξελιχθεί το ζήτημα ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA σχετικά με το ποιες ομάδες θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις τους.

000903

Όσον αφορά τη Σερβία, η Ομοσπονδία απειλεί τις ομάδες που είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο Eurocup πως θα τους επιβληθούν κυρώσεις σε περίπτωση που κάτι τέτοιο όντως συμβεί. Βασικό μέλημα της Σερβικής Ομοσπονδίας είναι οι ομάδες (πλην του Ερυθρού Αστέρα) να συμμετάσχουν στο Champions League της FIBA.

Οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας έγιναν πιο έντονες μετά την προειδοποίηση της FIBA προς την μπασκετική διεθνή κοινότητα πως ενδέχεται να υπάρξουν αποκλεισμοί από το επόμενο Ευρωμπάσκετ. Οι διοικούντες της Παρτιζάν, από την πλευρά τους, ξεκαθάρισαν πως σε περίπτωση που προσκληθούν να συμμετάσχουν στο Eurocup δεν θα λάβουν υπόψη τους τις απειλές της Σερβικής Ομοσπονδίας, δείχνοντας τη θέλησή τους να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Ευρωλίγκα.

Η Ομοσπονδία, δε, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως οι ομάδες, που θα επιλέξουν το Γιούροκαπ, θα αποβληθούν. Συν τοις άλλοις, θα αποβληθούν κι οι ομάδες Εφήβων και Παίδων αυτών των συλλόγων.

Σημειώνεται, τέλος, πως η Ομοσπονδία απέσυρε τη στήριξή της στην ABA League (Αδριατική Λίγκα), η οποία -νωρίτερα με ανακοίνωσή της- τάχθηκε στο πλευρό της Ευρωλίγκα.

ΠΗΓΗ: ebasket.gr


Comments are closed.