Ωδή, στον Ρεθυμνιώτη «ΝΒΑερ»!

0

Στον κορυφαίο συνάδελφο μας, ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΝΤΗ

Γράφει ο Φρίξος Κώνστας στο AEK LIVE

Για τον Βασίλη Σκουντή έχουμε τοποθετηθεί, προσωπικά, αρκετές φορές. Με ύμνους, φυσικά. Εδώ και χρόνια τον θεωρούμε κορυφαίο ΄Ελληνα αθλητικό συντάκτη. Τον ξεχωρίζουμε, για την πλήρη αθλητική μόρφωση του, με την οποία σφραγίζει με χρυσάφι το περίβλημα και της πανεπιστημιακής σπουδής του.

• Οι γνώσεις του Ρεθυμνιώτικης καταγωγής πολυδημοσιογράφου , που διαπρέπει εξ ίσου τόσο στον γραπτό λόγο, όσο και ως σπορτκάστερ, έχουν κατακτήσει την καθολική αποδοχή. Είναι ο πλέον δημοφιλής και αναγνωρίσιμος, κατά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και γενικά την ενασχόληση του με το μπάσκετ , όπως και για την ποιότητα της αρθογραφίας του επί παντός αθλητικού επιστητού. Δεύτερος , με τον δικό του πλουραλισμό και προκειμένου για την «αποκωδικοποίηση» του πόλο, δεν υπάρχει.

• Σπεσιαλιτέ του το ΝΒΑ, για τα πρόσωπα και τα πράγματα του οποίου «βάζει τα γυαλιά» ακόμη και στους Αμερικανούς εξειδικευμένους συναδέλφους του. Θησαυρός οι γνώσεις του, για το παρελθόν και το παρόν του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη. ΄Όπως γενικότερα ο σούπερ σταρ αθλητικός συντάκτης μάλλον είναι ο μοναδικός, που μπορεί να απειλήσει με ήττα τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο (σ.σ.: θερμά συλλυπητήρια, για το φευγιό της συζύγου του) , σε διαγωνισμό , που αφορά στο θυμητικό αθλητικών ονομάτων και γεγονότων από όλες τις εποχές.

• Αποκαλώντας τον Βασίλη Σκουντή «ασύγκριτα μοναδικό» στον ευρύτατο χώρο, που δίνει ρεσιτάλ (όπως π.χ. στον σημερινό αγώνα ΑΕΚ- ΄Αρη 81-73) , ειλικρινέστατα δεν το κάνουμε, από συγκίνηση, γιατί δύο φορές αναφέρθηκε σε μας, για το χάρισμα μας, ως «λεξιπλάστες» και στο μέγεθος της δημοσιογραφικής περίπου 60χρονης πορεία μας (= με ανελλιπώς συνεχιζόμ,ενη παρουσία μας στο γήπεδο). Τα ίδια ή και περισσότερα, όπως του αξίζουν, θα γράφαμε, αν ξεκινούσαμε τώρα αυτό το σημείωμα στο συγκλονιστικά φιλόξενο σάϊτ «ΑΕΚ Live» του σημαντικού συναδέλφου μας, Νίκου Αγγελίδη. Αυθόρμητα εκφραστήκαμε και όχι γιατί μας συνέδεσε με την εκδήλωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, πριν από την έναρξη του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ, τιμώντας τους παλαίμαχους «Μοϊκανούς» άσους, Βασίλη Λανέ, Γιώργου Αγιασωτέλη και Παναγιώτη Αριδά.

• Το «Μοϊκανούς» το είχαμε εμπνευστεί και καθιερώσει , κατά κύριο λόγο, στα πρωτοσέλιδα του πριν από περίπου μισό αιώνα πρωτοεμφανισθέντα μυθικού «ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ» , που χρονικά ήταν «το πρωτοτόκο παιδί μας» (πριν από την αξέχαστη ΄Ελλη και τον λεβέντη, που μας κάνει περήφανους ως και σήμερα, τον Αντώνη)!

Φρίξος Κώνστας


Comments are closed.