ΩΔΗ Μελισσανίδη στο ΗΡΩΔΕΙΟ!

0

Μνημειώδης εκδήλωση Μνήμης, για την 100χρονη επέτειο από τη Γενοκτονία των 350.000 Ποντίων!

 


• Χάρη στον ηγέτη της ΑΕΚ, που τον «αναγνώρισε» με την παρουσία της και τα ολόθερμα, πηγαία, συγχαρητήρια, η Πολιτική και Θρησκευτική Ηγεσία της χώρας μας, όσοι «κιτρινόμαυροι» βρεθήκαμε στις εξέδρες του κατάμεστου αρχαίου θεάτρου της Αθήνας, περίπου για ένα απίθανο τρίωρο , αισθανθήκαμε κάτι σαν «Λύτρωση» από το νωπό σοκ της «Ενωσιτοκτονίας» από τον στυγερό «Ιβανονταμπλούχο»!

• Ο Φρίξος Κώνστας ήταν εκεί.

ΚΟΝΤΡΑ στις ζοφερές ημέρες, που περνάει όλη η «ύπαρξη» της ΑΕΚ, μετά την «Ενωσιτοκτονία της 11ης Μαίου 2019» (οπότε τρίτωσε το αιματοκύλισμα του «κιτρινόμαυρου» Δικέφαλου Αετού, μετά τον κυπελλικό Τελικό 2017, στον Βόλο και το εφετινό σάπιο πρωτάθλημα) , η θεά Αθηνά σοφίστηκε την βραδιά της 19ης Μαίου 2019 και μας κάλεσε στον αιώνιο θρόνο της, υπό την σκέπη της Ακρόπολης, εκεί στο αρχαίο θέατρο, το Ηρώδειο!

• ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της θεάς μας , ο ηγέτης της αιματοκυλισμένης, από τον στυγερό «Ιβανονταμπλούχο», ΑΕΚ!
• Ο ΠΟΝΤΙΟΣ Δημήτρης Μελισσανίδης!

• Σε αυτόν ανέθεσε η Αθηνά την επέτειο για τα 100 χρόνια, από την Γενοκτονία των 350.000 Ελλήνων, Χριστιανών, του Πόντου! Και ο Μελισσανίδης ανταποκρίθηκε με τρόπο, που συγκλόνισε όσους πλημμύρισαν τις εξέδρες του μυθικού θεάτρου. Και ήταν εκεί, την Δευτέρα βράδυ, η Πολιτική και Θρησκευτική Ηγεσία της χώρας μας , που μαζί με μας, τους απλούς ανθρώπους , συμμετείχαν αυθόρμητα, πηγαία, ολόψυχα , ενεργά στην ιστορική «ΩΔΗ Δημήτρη Μελισσανίδη, στο ΗΡΩΔΕΙΟ». Και με τον τρόπο τους, άλλοι έμμεσα (=οι επώνυμοι), άλλοι άμεσα (= οι ανώνυμοι, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία φυσικά ήταν ποντιακής καταγωγής) συγχάρηκαν κι αποθέωσαν τον σεμνό και αθόρυβο «Τίγρη», τον εμπνευστή και πρωτεργάτη αυτής της «ΜΝΗΜΕΙΩΔΟΥΣ εκδήλωσης ΜΝΗΜΗΣ»!

• ΄Ημασταν εκεί ! Και για ένα τρίωρο , περίπου, εκστασιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε, μάλλον δύο-τρεις φορές πρέπει να δακρύσαμε, από όλη την ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε κι από το καταπληκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που σκηνοθέτησε η Σοφία Σπυράτου , σε αφήγηση του ανεπανάληπτου ηθοποιού Ιεροκλή Μιχαηλίδη και σε παρουσίαση της (κατ΄ευτυχή σύμπτωση) ανέκαθεν πιο λατρεμένης μας τηλεοπτικής περσόνας, της βελουδοϋφαντης Πόπης Τσαπανίδου (…την οποία μετά τη λήξη συγχαρήκαμε και για την ποντιακής ρώμης απόφαση της να αποχωρήσει από το κεφαλαιοκρατικό κανάλι του «Ιβανοτεχνείο»)!

• «Φτωχό» το λεξιλόγιο μας, για να αποδώσουμε αυτό, που ζήσαμε στην αξέχαστη (όσο θα αναπνέουμε ακόμη) βραδιά «ΠΟΝΤΟΣ, ΣΤΑΥΡΩΣΗ και ΜΝΗΜΗ», , προσφορά της «Ευξείνιος Λέσχης Αθηνών», της οποία πρόεδρος είναι ο Δημήτρης Μελισσαλίδης και γενικός γραμματέας ο γενναίος πατριώτης, αρθρογράφος, συγγραφέας και ιστορικός, ο ακραιφνής «Ενωσίτης», Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος στέκεται στο δεξί πλευρό του Μελ. σαν «δεύτερος Ιάκωβος Μελισσανίδης» ή σαν «δεύτερος Γιώργος, γιός του ηγέτη»!

• Δεν χάσαμε «στιγμή» – κι ας ήταν η πρώτη φορά, που όχι μόνο πήγαμε, παρότι βέροι Αθηναίοι, με χανιώτικη καταγωγή, στο Ηρώδειο, αλλά και από «Ποντίους» γνωρίζουμε μόνο τα όσα ακούγαμε να λέει ο Γιώργος Κεφαλίδης, στην παρέα μας, στην Σαρωνίδα, παρουσία του Ιάκωβου και του Ζόρα- αξέχαστου πατριάρχη της οικογένειας Μελισσανίδη… Παρά αυτές τις ελλείψεις , καθηλωθήκαμε στη θέση μας , με όλες τις αισθήσεις στραμμένες, αφοσιωμένες, στα όσα είπαν οι Μιχαηλίδης , Τσαπανίδου, στα όσα τραγούδησαν οι Νταλάρας (=τελευταίος στην σειρά), Μελίνα Ασλανίδου (=η πιο εκφραστική), Χάϊκ Παζιτζιάν (= Αρμένιος, με γλυκύτατη φωνητική απόδοση), Χρήστος Καλιοντζίδης (= «ρίγησαν και τα μάρμαρα», με την τελειότητα στην υμνωδία «Τη Ρωμιοσύνη με την κλαις»). Επίσης , τραγούδησαν οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, ΄Ελενα Κελεσίδου, Serina Cross, Πέλα Νικολαίδου, Ελένη Ουζουνίδου. ΄Επαιξε η Ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων και όταν το συγκρότημα «΄Εκνευσις» έδωσε ρεσιτάλ , χορεύοντας τον επικό Πυρρίχιο (=τον συγκρίνουμε με το κρητικό πεντοζάλη) «πιάσαμε τον εαυτό μας» να καλεί(!) , για συμμετοχή στο παραλήρημα του «Πάρθεν η Ρωμανία» …τις μερικά μέτρα πιο πέρα, μόνιμες κατοίκους της Ακρόπολης, …τις Καρυάτιδες!

• Τι ήταν όλο αυτό της «θεόφτιαχτης» βραδιάς, για την επέτειο των 100 χρόνων, από την ουνομογγολική Γενοκτονία των 350.000 Ποντίων, από τους προ-Αττιλικούς, προ-Ερντογανικούς Τούρκους! Δεν είχαμε φανταστεί, πως θα ζούσαμε αυτό το τρίωρο, όταν ο αδελφικός φίλος και συνεργάτης στο «ΑΕΚ Live» , ο Σωφρόνης Τιγγιρίδης (=Δραμινός στην καταγωγή) , ξέροντας άριστα τα κατατόπια της περιοχής μας διευκόλυνε ως την είσοδο στο θέατρο.

• Κρίμα, γιατί ο πάντοτε πολυάσχολος, υπερκινητικός Σωφρόνης, από τους πιο αγαπητούς και στο Νίκο Αγγελίδη, δεν έμεινε μαζί , για «να γέμιζε τα σωθικά του», όπως συνέβη και σε μας, με αυτή την «εξαϋλωμένη» απόλαυση! Κι επειδή ξέρουμε τον χαρακτήρα του, το πόσο ΑΕΚτσής είναι , είμαστε σίγουροι, όταν σε κάποια στιγμή- ίσως όταν οι χορευτές απέδιδαν τον θεϊκό «Πυρρίχιο»- θα γύριζε προς το μέρος μας και θα ρωτούσε, με φωνή παλλόμενη:
• -« Φι Κάπα, για πες μου, νοιώθεις ό,τι κι εγώ; Τρέμεις σαν και μένα, τούτη εδώ την απίστευτη ώρα; Πώς όλα τούτα, που παρακολουθούμε σχετικά με το «Αητέντς επαραπέτανεν» , είναι για μας , η πολυπόθητη «ΛΥΤΡΩΣΗ», μετά την τόσο νωπή – και που δεν θα ξεχαστεί ούτε μετά από 100 χρόνια- «ΑΕΚοκτονία» από τον αιμοβόρο , ξενοφερμένο, «Ιβανονταμπλούχο 2019»; Μίλισέ μου, σε παρακαλώ»…

• …Δεν απάντησα, όχι γιατί δεν ήταν μαζί ο Σωφρόνης. Αλλά, γιατί ήδη «μιλούσα- φώναζα από μέσα μου». Ευγνωμοσύνη για την «ΩΔΗ Μελισσανίδη στο ΗΡΩΔΕΙΟ», στην τόσο πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή, σαν μία κάποια «ΛΥΤΡΩΣΗ» στα όσα «Γενοκτονικά» μόνο εμείς, οι «Ενωσίτες» έχουμε πάθει από τους «Ιβανοσφαγείς» του Βόλου 2017 (= Καλφόγλου και Παρτιζάνους), και του Οακα 2019( = Πορτογάλο, Τσέχο, Σουδό και Γερμανούς ..VARβάρους)!

*Σ.Σ.: Το πιο πάνω κείμενο μας αφιερωμένο και στη μνήμη του αθάνατου προέδρου της ΑΕΚ, ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΚΑΔΗ, που «έφυγε» στις 20-5-1990, στο γήπεδο της Ριζούπολης κι αφού άφησε για χρυσή παρακαταθήκη του ΚΑΙ την κατάκτηση του Κυπέλλου 1982-83 , «βουλιάζοντας- πνίγοντας», ως δεινός «καπετάνιος» , στον βυθό του οακά το «Μπαόκι», με 2-0!

ΦΙ ΚΑΠΑ


Comments are closed.