Όταν η ΑΕΚ κατακτούσε την Βαλτιμόρη!

0

baltimore_at_night
Η ΑΕΚ Βαλτιμόρης είναι μια από τις πλέον ιστορικές ΑΕΚ του πλανήτη μας. Χάραξε την δική της, σπουδαία πορεία στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Maryland των Ηνωμένων Πολιτειών… Δυστυχώς η ομάδα δεν υπάρχει πλέον… Διαλύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο και αφού τελευταία είχε μετονομαστεί σε AC Baltimore, δηλαδή Athletic Club Baltimore.

Έρευνα – επιμέλεια: Νίκος Αγγελίδης

Η ομάδα ιδρύθηκε το 2006 από Ενωσίτες της περιοχής και έγινε αμέσως μέλος της Ομοσπονδίας MMSL (Maryland Major Soccer League). Είναι μια Ομοσπονδία διεθνώς αναγνωρισμένη και μέλος της FIFA, της USASA και της MSSA.

3

Η ΑΕΚ Βαλτιμόρης αγωνιζόταν στο Anne Arundel Rec. League, ενώ την χειμερινή περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολη στην περιοχή λόγω των καιρικών συνθηκών, συμμετείχε κατά καιρούς σε διάφορα κύπελλα και διοργανώσεις όπως το Lamar Hunt US Open Cup, το US Amateur Cup, το DiMarco Cup, το Rowland Cup, το Stewart Cup και το MMSL Inter-Divisional Cup.

Παράλληλα η ομάδα είχε συμμετοχές σε σταθερή βάση και στο indoor soccer, άθλημα που ουσιαστικά είναι Ποδόσφαιρο κλειστού χώρου και μοιάζει αρκετά με το Futsal.

555

Την φανέλα της ομάδας φόρεσαν εκτός από Έλληνες και παίκτες από πολλές γωνιές της ηπείρου…
Η ιστορία γράφει ότι στην ΑΕΚ Βαλτιμόρης έχουν αγωνιστεί ποδοσφαιριστές από τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, τις Ονδούρες, τη Λιβερία, τον Παναμά, την Πορτογαλία, την Τυνησία και την Σομαλία!

Η ιστορία της ΑΕΚ Βαλτιμόρης

Τα χρώματα της ομάδας ήταν το κίτρινο και το μαύρο και έμβλημα της ο δικέφαλος αετός της ΑΕΚ… Η ομάδα ονομάστηκε ΑΕΚ λόγω του παππού του ιδρυτή που ήταν πρόσφυγας και φανατικός οπαδός της ΑΕΚ!

6

H ΑΕΚ Βαλτιμόρης ιδρύθηκε αρχικά ως ομάδα Ποδοσφαίρου κλειστού χώρου και ανέλαβε δράση κάθε Δευτέρα στο Αθλητικό κέντρο Myers Soccer Pavilion συμμετέχοντας στο πρωτάθλημα Baltimore City Indoor League. Η πρώτη χρονιά κύλησε με ενθουσιασμό και καλά αποτελέσματα και έτσι τον Ιανουάριο του 2008 η ΑΕΚ βγήκε στα γήπεδα της Βαλτιμόρης αντιμετωπίζοντας την παγωνιά και τους ισχυρούς αντιπάλους της.

Πρώτη συμμετοχή στο κομιτειακό πρωτάθλημα Howard County Recreation and Parks League. Η ομάδα κέρδισε την πρώτη θέση στην 3η κατηγορία πετυχαίνοντας 9 νίκες και χάνοντας μόλις μία φορά. Έτσι η ΑΕΚ στην παρθενική της παρουσία κατάφερε να προβιβαστεί. “Πήδηξε” μάλιστα 2 κατηγορίες μετά από απόφαση των διοργανωτών και αγωνίστηκε την επόμενη χρονιά στην 1η κατηγορία όπου και τερμάτισε στην πέμπτη θέση μετά από μια πολύ καλή πορεία.

Maryland

Την επόμενη αγωνιστική χρονιά τερμάτισε στην 7η θέση…

 Στην συνέχεια αγωνίστηκε στο σκληρότερο πρωτάθλημα Maryland Major Soccer League καταλαμβάνοντας την 4η θέση με σπουδαία στατιστικά, 7 νίκες, 1 ισοπαλία και δύο ήττες.

Τον Φεβρουάριο του 2010 λόγω της πολυπολιτισμικής εικόνας της ομάδας με παίκτες από διάφορες χώρες άλλαξε η ονομασία της ομάδας σε AC Baltimore αλλά το έμβλημα παρέμεινε το ίδιο και τα χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μαύρο…

Το 2010 κατάφερε να πάρει την καλύτερη θέση της ιστορίας της στο πρωτάθλημα τερματίζοντας 3η… Η επόμενη αγωνιστική σεζόν και τελευταία για την ΑΕΚ Βαλτιμόρης, είδε τους κιτρινόμαυρους του Maryland να τερματίζουν στην 5η θεση…

t

Παίκτες που έγραψαν την δική τους ιστορία με την φανέλα της ΑΕΚ Βαλτιμόρης και παρέμειναν στο έμψυχο υλικό από την πρώτη ημέρα ίδρυσης μέχρι την ημέρα διάλυσης του σωματείου είναι ο Mike Murphy και ο Justin Young.


Comments are closed.