Όταν η ENIC ανέθεσε το management στον Μελισσανίδη

0
11-10-1998. Αλλαγή στα διοικητικά της ΑΕΚ. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιστρέφει στην ένωση μετά από 3 χρόνια.
Ο τίγρης ανέλαβε το μάνατζμεντ από την εταιρία ENIC η όποια κατείχε το πλειοψηφικό πακέτο του δικεφάλου. Η Αγγλική πολυεθνική, η οποία εκτός της ΑΕΚ κατείχε και τις Βιτσέντζα, Τότεναμ, Βασιλεία, Ρέϊντζερς, Σπάρτα Πράγας, πιέστηκε από την ΟΥΕΦΑ, η οποία διαμόρφωσε νομοθεσία ώστε να μην είναι δυνατή η δημιουργία μπλοκ ομάδων, αναγκάζοντας τους Βρετανούς να εγκαταλείψουν τις επιχειρήσεις τους στο ποδόσφαιρο.


Ο Μελισσανιδης σαν σήμερα αναλαμβάνει, με τη συμφωνία το καλοκαίρι του 1999 να πάρει πλήρως τις μετοχές της ΑΕΚ. Πρόεδρο διορίζει τον Κώστα Γενεράκη και αντικαταστάτη του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς προορίζει τον Ρουμάνο Άνχελ Ιορντανέσκου, τελικά κατέληξε στον Όλεγκ Μπλαχίν. Στις μεταγραφές του Ιανουαρίου ενίσχυσε τον δικέφαλο με τους Ρέ, Μέντεζ δανεικούς από την Άρσεναλ, ενώ απέκτησε τους Καψή (Εθνικός), Μιλοβάνοβιτς (ΛαΚορούνια), Τσέκολι (Γούλβς) και Τριχιά (Νίκη Βόλου).
Η ένωση τελικά έσωσε την προδιαγραφόμενη κακή χρονιά τερματίζοντας δεύτερη παίρνοντας το εισιτήριο για την προκριματική φάση του champions league. Επί των ημερών του διεξήχθη ο ιστορικός αγώνας της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι εν μέσω πολέμου. Ο Μελισσανιδης σχεδίασε και την επόμενη χρονιά της ΑΕΚ, πίστεψε στον Τουμπάκοβιτς απέκτησε τους Δέλλα (Άρης) ,Κωνσταντινίδη (Ηρακλής), Τσίριτς (Μπαρτσελόνα), Μπιέκοβιτς (Παρτιζάν), Ματιάσεβιτς (Βοϊβοντίνα) όμως δεν τα βρήκε με την ENIC και αποχώρησε, σε συνδυασμό με τον αναπάντεχο αποκλεισμό από την Σουηδική ΑΙΚ Στοκχόλμης η ένωση πήγε πολλά χρόνια πίσω.
Πάρης Αρωνιάδης

Comments are closed.