Ό,τι κι αν γίνει, έχει γραφτεί στην ιστορία…

0

 

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το μέλλον του Γιώργου Γιακουμάκη στην ΑΕΚ. Ενός παιδιού που ήρθε στην ομάδα με μεγάλες προσδοκίες και που πέτυχε ίσως το ιστορικότερο γκολ στη νεότερη ιστορία της ομάδας. Εκείνο το γκολ στο τελευταίο λεπτό μέσα στο Γ.Καραϊσκάκης που σήκωσε εκατομμύρια ΑΕΚτζήδες από την καρέκλα τους σπρώχνοντάς τους σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα χαράς.

Εκείνο το ματς με τον Ολυμπιακό θυμάμαι το είδα σε ένα μαγαζί στην πιο κιτρινόμαυρη γειτονιά του πλανήτη. Αυτό το “βγαίνει πρώτος ο Γιακουμάκης” θα ηχεί για χρόνια στο μυαλό μου σα μια απίστευτη μελωδία. Ένα γκολ-μισό πρωτάθλημα θα έλεγε κανείς. Πιτσιρικάδες 5 χρονών μέχρι παππούδια 95 χρονών να χοροπηδάνε στον ίδιο ρυθμό. Τη σιγμή του γκολ έφυγαν καρέκλες, τραπέζια, ποτήρια. Για να μην παρεξηγηθώ, όχι μόνο από του πελάτες αλλά και από τους σερβιτόρους και τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών. Για λίγα λεπτά έπαψαν να υπάρχουν ιδιοκτησίες, λογαριασμοί και ευπρέπειες. Η Νέα Φιλαδέλφεια έγινε μια μεγάλη κιτρινόμαυρη κολεκτίβα!

Μόνο και μόνο γι’ αυτές τις στιγμές, εμείς θα θυμόμαστε το Γιώργο Γιακουμάκη, όχι σαν έναν ακόμη επιθετικό που πέρασε από την ΑΕΚ, αλλά σαν ένα παίχτη που μπήκε στις σελίδες της ιστορίας της μέσα σε μια στιγμή.

Μια στιγμή που χάρισε αιώνες απόλαυσης…

 

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΥΤΑΣ


Comments are closed.