ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Δεν μας βγήκε «Γιακούμπ»!

Published

on

Ο Γιακουμάκης δυστυχώς διέψευσε τις προσδοκίες των «Ενωσιτών» και γύρισε άδοξα στην Κρήτη. Ναι μεν έφταιξε και ο ίδιος, αλλά πρώτιστα αδικήθηκε από τους Χιμένεθ, Ουζουνίδη και πόνεσε από τη «μαχαιριά» του υπερφιλόδοξου Κλωναρίδη.

Γράφει ο Φρίξος Κώνστας

• «Ωραίο» ποδαρικό στο «Γεντί Κουλέ» είχε ο Γιώργος Γιακουμάκης, που ευτυχώς δεν πρόλαβε να αγωνιστεί, κατά τον δανεισμό του από την ΑΕΚ στον παραδοσιακά εχθρικό μας ΟΦΗ. Συγκεκριμένα έχασε στα πέναλτις κι αποκλείστηκε από την Παρασκευιάτικη κλήρωση για το Κύπελλο Ελλάδος, η Κρητική ομόχρωμη και όχι μόνο ομάδα του συστημικού Παοκ. Το 120λεπτο έληξε 1-1 και παρά το άγριο σπρώξιμο από τον «γνωστό» Κουτσιαύτη, που καταλόγισε δύο πέναλτις σε βάρος του «κιτρινόμαυρου» Εργοτέλη (στο πρώτο 43΄ ο Νέϊρα ισοφάρισε, στο άλλο 71΄, ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ποτουρίδης νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Κουτσομήτρο). ΄Άλλες δύο αναποτελεσματικές εκτελέσεις (από Ποτουρίδη, Σασί ) κατά την διαδικασία της «ρωσικής ρουλέτας» και ο ΟΦΗ έξω. Μέσα ο Εργοτέλης του οποίου οι δύο παίκτες (Ιατρούδης, Μπρους), που προτείνονται για την ΑΕΚ (αντί του Βέλγου «Λάζαρου», του Κάϊπερς) , είχαν συμμετοχή στην βασική 11άδα.


• Απαραίτητα αυτά για τον Γιώργο Γιακουμάκη, που δήλωσε, κατά την παρουσίαση του από τον διευθυντικό Σαμαρά(είναι εκεί με τον αδελφό του και τον Πουρσανίδη στα καίρια πόστα) ,ότι πίεσε την ΑΕΚ, για να τον παραχωρήσει (δανεικό) στον ΟΦΗ (…κουζουλό να προτιμάει για συμπαίκτη τον ποδοσφαιρικά ανόητο Κουτσιανικούλη, που αποβλήθηκε από το 31΄, παρά τον οποιονδήποτε της Πρωταθλήτριας)!


• Πάντως, να το παραδεχτούμε, ότι «όλη η τύχη του» στην εφετινή ΑΕΚ παίχτηκε «κορώνα ή γράμματα», με τον Βίκτορα Κλωναρίδη «να στρίβει το κέρμα». Ο διπλοσκόρερ στο καταραμένο 2-3 από τη Μπενφίκα δεν του μεταβίβασε τη μπάλα, ενώ το σκορ ήταν 2-2 και αμαρκάριστος (ο Γιώργος) μπροστά στην πορτογαλική εστία. Ο Γιακουμάκης θα είχε πετύχει το γκολ, θα σημειωνόταν η επική ολική ανατροπή και η ΑΕΚ θα είχε διαφορετική κατάληξη στην Φάση των Ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κοπέλι, που αποκτήθηκε με τόσα όνειρα από τον Πλατανιά, ως αρχισκόρερ, αδικήθηκε κατάφωρα από τον Βίκτορα, που παρασύρθηκε από «αρρωστημένο» εγωϊσμό-φαταουλισμό. Και σήμερα ο Γιακουμάκης θα παρέμενε μέλος του ρόστερ της ΑΕΚ, αντί για την «αυτοεξορία» του στο Ηράκλειο.

• Ο Γιώργος Γιακουμάκης αδικήθηκε κι από την μεταχείριση, που είχε από τους Χιμένεθ, Ουζουνίδη. Αγνοήθηκε , δεν του δόθηκαν ούτε οι στοιχειώδεις ευκαιρίες, για να γινόταν βασικό και γενικά απαραίτητο στέλεχος της Πρωταθλήτριας, παρότι στο ενεργητικό του είχε «τον καβά των 11 γκολ από τον Πλατανιά» και το αποθεωτικό νικητήριο γκολ , σε περσινό ματς με τον Φαληριώτη μόνιμα ευνοούμενο και πάσχοντα από άκρατο φαταουλισμό.

• Μελαγχολικά οι περισσότεροι «Ενωσίτες» αντιμετωπίζουν την χειμερινή μετακόμιση του Γιακουμάκη, στο «Γεντί Κουλέ». Αυτό το συναίσθημα, επειδή ήθελαν πάρα πολύ η ΑΕΚ , με μεγίστη παράδοση στους επιθετικούς άσους, να καλλιεργούσε κι αναδείκνυε «τον δικό της Κουλούρη ή Μήτρογλου». Και γιατί θέλουν ελληνοποιημένη την ομάδα και όχι σε κάθε σεζόν να εξαρτάται από τους δανεικούς και πανάκριβους ξένους , όπου με την πρώτη ευκαιρία (ιδέ Σκόκο, Αραούχο) να λακίζουν , κυριευμένοι από το πάθος τους για χρηματοπλουτισμό.

• Ασφαλώς καταχωρούμε στο παθητικό των Χιμένεθ, Ουζουνίδη την μη αξιοποίηση του Κρητίκαρου. Προκειμένου δε για τον Μαρίνο αναρωτιόμαστε, αν έχει σημαδέψει με μαύρο μαρκαδόρο και τα ονόματα των Αλμπάνη, Γιαννιώτα. Αν στο άγχος για την δική του «επιβίωση» βλέπει θαμπά τους ΄Ελληνες επιθετικούς Μαζί δε με το Νίκο Λυμπερόπουλο επιδοκιμάζουν την θλιβερή γραμμή των Λουτσέσκου- Γκιόργκι και Ιβάν, για χαντάκωμα-παραμονή του Ευθύνη Κουλούρη στο παράρτημα του Περιστερίου, παρότι ο υπερβολικά διαφημισμένος Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς δεν ανέχθηκε άλλο «την Σαββιδική δούμα της Τούμπας» και τους απομυθοποίησε, προτιμώντας την Σαουδοαραβία!

• Σ.Σ.1 ΄Οσοι έφυγαν από την ΑΕΚ, ακόμη και δανεικοί, δεν πρόκοψαν και ποτέ δεν γύρισαν στην φάτνη τους. Η ΑΕΚ δεν είναι τις συμφεροντολογικής σχολής των Παοκ και Ολυμπιακού, δεν σκέφτεται, ούτε αποφασίζει με σπονδυλική στήλη την σκοπιμότητα. Μακάρι να πέσουμε έξω στην βεβαιότητα μας , ότι «αφού ο Γιακουμάκης έφυγε ή τον έφυγαν, ξεγράψτέ τον»!

• Σ.Σ.2: Κρίμα , για όσους είχαμε ελπίσει, ότι ο Γιακουμάκης θα αποδεικνυόταν χρήσιμος και σπουδαίος σαν … «ο Γιακούμπ της επίθεσης»! Αλλά και όχι, πως άμοιρος ευθυνών δεν ήταν και ο ίδιος. Αποδέχθηκε και υποτάχτηκε στη μοίρα, που καθόρισαν άλλοι γι΄αυτόν. «Δεν έπεσε όρθιος» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έστω σε αυτόν τον πάρα πολύ λίγο χρόνο, που έθεταν στην διάθεση του ξενολάτρεις υπεύθυνοι. Θα τον διατηρήσουμε μπροστά στα μάτια μας π.χ. με το μειονέκτημα του, ότι σχεδόν ποτέ δεν πήγαινε πρώτος στη μπάλα, περίμενε ,για να δράσει, το τι θα έκανε ο αντίπαλος αμυντικός. ΄Ετσι φαινόταν είτε αργός, είτε νωθρός, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν.΄Ηταν με μηδέν ηθικό, η ψυχολογία του είχε κουτρουβαλήσει από φαράγγια του Ψηλορείτη… Ο σύντεκνος μόνο σε μία-δύο περιπτώσεις, όσο ήταν στην ΑΕΚ, «φόρεσε τα παραδοσιακά κρητικά φακιόλι –σαρίκι στο κεφάλι, την φουφούλα και τα στιβάνια στα πόδια». ΄Οσοι καταγόμαστε από τη μεγαλόνησο διπλά πικραθήκαμε από την αποτυχία του.

 

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement