ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Η αποφασιστικότητα της ΑΕΚ νίκησε την Σαν Λορέντζο!

Published

on

Η ΑΕΚ έφτασε σε μία εύκολη επικράτηση κόντρα στη Σαν Λορέντζο (86-64) για τον πρώτο ημιτελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και πήρε την πρόκριση στον αυριανό μεγάλο τελικό.

Αναλυτικά το αφιέρωμα της FIBA αναφέρει ως εξής:

«Η ΑΕΚ από την Ελλάδα εξερράγη και πλέον το βλέμμα της είναι στο τρόπαιο του FIBA Intercontinental Cup αφού νίκησε άνετα την Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή με 86-64, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται στην Carioca 1 Arena του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία. Οι πρωταθλητές του BCL προκρίθηκαν στον τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

O Ντελρόι Τζέιμς και ο Ντούσαν Σάκοτα ήταν οι “στρατηγοί” στην επίθεση που έκανε η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, σημειώνοντας αμφότεροι 15 πόντους ερχόμενοι από τον πάγκο. Για την Σαν Λορέντζο, την πρωταθλήτρια της DIRECTV Liga de las Américas, ο Νταρ Τακερ σημείωσε 17 πόντους και ο Τζόελ Αντονι 14π., με εννέα ριμπάουντ και έξι μπλοκ.

Το σημείο κλειδί: Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα από το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, έχοντας την επιθετική συμβολή του Σάκοτα και του Λαρεντζάκη που ήρθαν από τον πάγκο. Στη δεύτερη περίοδο, με πολύ καλό rotation και μεγάλη ενέργεια στην άμυνα, η ΑΕΚ επέβαλε το παιχνίδι της ενώ ο Τζέιμς, ο Χάντερ και ο Κουβανός, Σαντ Ρος σημείωσαν τους περισσότερους πόντους για να χτίσουν μία διαφορά 14 πόντων (27-13) στην πρώτη περίοδο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 45-26. Η Σαν Λορέντζο μείωσε, κλείνοντας τη διαφορά στους 14 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο (54-68), αλλά στην τελευταία περίοδο οι Ευρωπαίοι κυριάρχησαν και πάλι στο παιχνίδι χάρη στην άμυνά τους και την ευστοχία στα μακρινά σουτ. Ένα τρίποντο από τον Σάκοτα, 2:50 πριν τη λήξη οριστικοποίησε τη νίκη για την ΑΕΚ με 83-60.

Ήρωας του παιχνιδιού: Ο Ντελρόι Τζέιμς ήρθε από τον πάγκο και ανάτρεψε την ισορροπία στην άμυνα της Σαν Λορέντζο έχοντας 5/10 σουτ εντός παιδιάς, 1/2 τρίποντα και ολοκλήρωσε το ματς με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Τα στατιστικά δε λένε ψέματα: Οι Έλληνες είχαν 12/26 τρίποντα για ένα ποσοστό 46%, ενώ η Σαν Λορέντζο είχε μόνο 3/19. Οι Αργεντίνοι έκαναν 20 λάθη που μετατράπηκαν σε 35 πόντους από την ΑΕΚ. Οι πρωταθλητές του BCL κυριάρχησαν και στους πόντους από δεύτερη ευκαιρία, έχοντας 28π., έναντι 7 π, της Σαν Λορέντζο, ενώ οι παίκτες του πάγκου σημείωσαν 49 έναντι 23 πόντων των αντιπάλων τους.

Το συμπέρασμα: Το γρήγορο προβάδισμα που πήρε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο επέτρεψε στην ΑΕΚ να ελέγξει τον αγώνα απέναντι στη Σαν Λορέντζο που δεν βρέθηκε ποτέ σε παρόμοια κατάσταση κατά τη διάρκεια της DIRECTV Liga de las Américas και δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Την επόμενη Κυριακή, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του δεύτερου ημιτελικού μεταξύ της Φλαμένγκο και των Οστιν Σπερς».

Continue Reading
Advertisement