ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Με αυτήν την ΑΕΚ, δεν …μπλέκεις!

Published

on

Η ΑΕΚ πέτυχε την σπουδαιότερη της νίκη σε φάση ομίλων του BCL, επικρατώντας του… φαβορί για την κούπα, της Χάποελ Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ με 83-70!


Πρώτος σκόρερ ο φανταστικός Μάλκομ Γκρίφιν με 25, στους 16 ο Χάντερ για την ΑΕΚ που πήρε και την διαφορά των 4 πόντων με τους οποίους είχε ηττηθεί στην Αθήνα.

Στην κορυφή του ομίλου η ομάδα του Λούκα Μπάνκι με ρεκόρ 7-1 και 7(!) συνεχόμενες νίκες! Ακολουθούν οι Ισραηλινοί με μία νίκη λιγότερη.

Η ΑΕΚ μπήκε φανταστικά στο παιχνίδι, με το καλύτερο της φετινό πρώτο πεντάλεπτο. Με ένα τρελό παιχνίδι και με ρεσιτάλ τριπόντων έφτασε μέσα σε 6′ να προηγείται με 27-11. Η συνέχεια ωστόσο ήταν πολύ διαφορετική, με την Χάποελ να αντιδράει, να εκμεταλλεύεται τα λάθη των παικτών της Ένωσης και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο μόλις στο -7.

Με τον Λαρεντζάκη να κάθεται στον πάγκο με 3 φάουλ από την πρώτη περίοδο, οι Ισραηλινοί δεν άργησαν να πάρουν το προβάδισμα μέσα στα πρώτα 5′ της περιόδου, με την Βασίλισσα να πετυχαίνει σε αυτό το διάστημα μόλις 3 πόντους. Κάπου εκεί η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αντέδρασε και με εκπληκτικούς τους Γκρίφιν και Σαντ Ρος πήρε το προβάδισμα στο ημίχρονο με 43-48.

H Ένωση κράτησε στο 0 την Χάποελ για τα πρώτα 6′ του 2ου ημιχρόνου, κάτι που την έφερε μπροστά με +13. Μάλιστά, αν ήταν πιο προσεκτική μπορούσε να είχε στείλει την διαφορά μέχρι και στους 20! Ωστόσο στα 3 τελευταία λεπτά της 3ης περιοδου οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατέβασαν και πάλι την διαφορά στους 5.

Η Βασίλισσα με εκπληκτική άμυνα στην 4η περίοδο κατάφερε να περιορίσει αισθητά την Χάποελ Ιερουσαλήμ, παίρνοντας προβάδισμα με 9, 4 λεπτά πριν το τέλος. Απο κει και πέρα, οι κιτρινόμαυροι δεν δυσκολεύτηκαν για να φτάσουν στο τελικό 70-83!

Continue Reading
Advertisement