ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπακαούκας στο ΑΕΚ LIVE: Να μας πουν, γιατί διαλύουν το Χάντμπολ…

Published

on

mpakaoukasΟ Χριστόφορος Μπακαούκας μίλησε έξω από τη γλώσσα στην εκπομπή “Λίγο πριν την σέντρα” και τον Μιχάλη Μικελλή, και εξήγησε χωρίς φόβο, αλλά με κιτρινόμαυρο πάθος όλα όσα συμβαίνουν στο πολύπαθο τμήμα Χάντμπολ….

«Ξεκινάω δυσάρεστα, αλλά η αλήθεια για όλα όσα συμβαίνουν στο τμήμα συνοψίζονται σε μια φράση… μας έχουν αφήσει μόνους… τα δέκα χρόνια που είμαι στην ομάδα, δεν ήταν και ποτέ ιδανικά τα πράγματα, πάντα υπήρχαν θέματα, και οικονομικά και πρακτικά, έδρα ας πούμε δεν είχαμε ποτέ… Όμως από την περίοδο Λαζόπουλου και μετά, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί… Ο Λαζόπουλος εξαφανίστηκε χωρίς να καλύψει, έστω και στοιχειωδώς, τις υποχρεώσεις του, ο Αλεξίου υποσχέθηκε στήριξη, εξαφανίστηκε και αυτός, ο Ανατολιωτάκης ήρθε μόνος του, μας έταξε ακόμη και μέρος των χρημάτων που μας οφείλονται μέχρι τις γιορτές, άφαντος και αυτός. Στην οικονομική αιμορραγία όμως , έρχεται να προστεθεί και η αγωνιστική αποδυνάμωση της ομάδας, που στην πραγματικότητα μόνοι μας, μαζί με τον προπονητή, τον Σταματιάδη και τον Διαμαντάρα, στήσαμε το καλοκαίρι, καθώς μετά τον Χόντο, θα χάσουμε και τον άλλο ξένο, ενώ μεγάλη είναι η απώλεια του Τσιλιμπάρη, που είχε προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα και που εύλογα όμως αποφάσισε να συνεχίσει στην Ιταλία. Με τον Λαζόπουλο είχε συμφωνήσει ο Τσιλιμπάρης, που ούτε καν αυτή την συμφωνία δεν κατάφερε να τηρήσει, ώστε να μείνει ο Κώστας τουλάχιστον ως το τέλος της σεζόν. Με το γήπεδο που προπονούμαστε να είναι στη διάθεση μας για έναν ακόμη μήνα μόνο, με παίκτες που αποχωρούν και δεν έχουμε τη δυνατότητα να τους αντικαταστήσουμε, τα πράγματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα, με τα αποτελέσματα, φοβάμαι, να αρχίσουν να φαίνονται στο γήπεδο σύντομα… Εδώ δεν είμαστε καν σίγουροι αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα για το εκτός έδρας στη Βέροια το επόμενο Σάββατο… Και όλα αυτά σε ένα τμήμα που μέσα σε δέκα χρόνια από την στιγμή που ξεκίνησε έχει φέρει πέντε τίτλους στο σωματείο και έχει βγάλει τον κόσμο στους δρόμους να πανηγυρίσει…»

Αν θέλουν να διαλύσουν το τμήμα, ας το πουν…

«Μπήκαμε μπροστά εμείς για να σώσουμε το τμήμα το καλοκαίρι, μαζί με κάποιους ανθρώπους που μας βοηθούν, τον Σταματιάδη και τον Διαμαντάρα και φυσικά τον κόσμο που κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει το τμήμα και για ακόμη μια φορά τον ευχαριστούμε. Η…. διοίκηση δεν υπάρχει πουθενά, εμφανίζεται για να τάξει κάτι και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Υποσχέσεις και «θα» έχουμε ακούσει πολλά, από πράξεις όμως τίποτα. Ακόμη και η βοήθεια που συγκεντρώνεται από τους φιλάθλους, στον αγώνα με τον Ατρόμητο και στον επόμενο με την Καλλιθέα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν ο Ανατολιωτάκης θα συμπεριλάβει και το χάντμπολ στα τμήματα που θα ενισχυθούν… Που είναι όλοι αυτοί που έχουν πει κατά καιρούς πως θα βοηθήσουν, μόνο στις φωτογραφίες τους βλέπουμε… Επιτρέπεται να μην υπάρχει κάποιος στην Ερασιτεχνική που να μπορούμε να απευθυνθούμε, κάποιος να μιλήσουμε; Αυτό που καταλαβαίνω εγώ, είναι πως θα προτιμούσαν να διαλυθεί το τμήμα, η Ερασιτεχνική γενικά… Ας έρθουν να μας πουν στα ίσια, το θέλουν ή όχι το τμήμα; Αν το θέλουν να συνεχίσουμε να το παλεύουμε και εμείς, διαφορετικά να το ξεκαθαρίσουν, να πάψουμε και εμείς να έχουμε τόσο άγχος…. Γιατί δεν ξεκαθαρίζουν, τι είναι αυτό που φοβούνται, ο κόσμος;

Είμαι περήφανος για την ΑΕΚ…

«Είμαι πολύ περήφανος για την ΑΕΚ… Μέσα σε μια δεκαετία, έχουμε καταφέρει από το πουθενά, και πάντα με δυσκολίες και με μικρή στήριξη, να κάνουμε το χάντμπολ της ΑΕΚ από τις πρώτες ομάδες στην Ελλάδα, να φέρουμε τίτλους, να δώσουμε χαρά στον κόσμο… Άλλωστε για αυτό τον κόσμο παίζουμε, για τον έναν ή και για τους χίλιους στα Λιόσια. Η προσπάθεια να κρατήσουμε την ομάδα από το καλοκαίρι έγινε γιατί μας πονάει να δούμε το τμήμα να διαλύεται. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο σωματείο και όλοι οφείλουν να το βλέπουν έτσι. Και μπορεί όλο αυτό να μας γεμίζει άγχος, όμως το να καταφέρουμε να βγάλουμε τη σεζόν, ισοδυναμεί με πρωτάθλημα. Και θα το πάμε μέχρι τέλους, ακόμη και αν πειράζει κάποιους… Από εκεί και πέρα, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους… Αυτό που μας πληγώνει είναι να δούμε το τμήμα να διαλύεται και αυτό που με φοβίζει είναι τι θα ακολουθήσει όταν εμείς θα σταματήσουμε… Μέχρι τότε όμως θα δίνουμε τα πάντα για την ΑΕΚ…».

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement