Τα αίτια της αποχώρησης

0

202359

Γράφει ο Βασίλης Αγαπητός

Αρχικά να πούμε καλή επιτυχία και καλή τύχη στον Στέλιο σήμερα και για το υπόλοιπο που θα κάτσει στον πάγκο. Δικό μας παιδί, με μια ζωή μόνο ΑΕΚ στην πλάτη. Υπηρεσιακός αλλά πρέπει να πετύχει.

Τώρα, να μιλήσουμε για τα χτεσινά όμως πρέπει να μιλήσουμε με αλήθειες. Όλοι ξέρουμε ότι όταν ο Μελισσανίδης θέλει να κρατήσει κάτι το κρατάει. Όπως έκανε και με τον Σιμόες , όπως και με τον Κωστή την δεκαετία του 90 που τον έφερε. Όμως ξέρει ότι η ΑΕΚ ήταν πριν και θα είναι μετά από κάθε Μελισσανίδη και κάθε Πογιέτ. Φάνηκε απ την αρχή ότι όχι μόνο ήθελε αλλά το έβαλε πείσμα να τον κρατήσει. Έτσι φάνηκε λοιπόν και η τάση φυγής του Γκας μετά τα γεγονότα του Κυπέλλου και την περίοδο που το GRexit ήταν πιο κοντά από ποτέ.

Στις συζητήσεις τους λοιπόν στα πρώτα δύο ραντεβού του είπε -για μένα του εγγυήθηκε- πως ότι θέλει θα το έχει, από μεταγραφικό μπάτζετ,  παίκτες έως και αλλαγές ή προσθήκες δικές του στο τεχνικό τιμ. Με το τελευταίο ραντεβού να ολοκληρώνεται αφού ο Πογιετ προτίμησε να μην πάει και να πάει μόνο ο Μάνατζερ του ενώ ο Μελισσανίδης τον ήθελε εκεί και του το είχε πει. Ζήτησε το υπέρογκο ποσό των 4 εκ για τους 4 -Πογιέτ, τεχνικό τιμ-.Είχε μάλιστα την πεποίθηση ότι η απάντηση θα είναι θετική και άμεση επειδή ο Μελισσανίδης του έδειξε ότι τον θέλει και μάλιστα πολύ. Λάθος του. Κανείς μας δεν θα την δεχόταν ούτε σαφώς και ο Μελισσανίδης. Απλά τώρα βγαίνει η αντιπάθεια η μάλλον η δυσαρέσκεια προς τον Μελισσανίδη λόγω του ότι δεν ξόδεψε αυτά που θα θέλαμε το καλοκαίρι. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη να ρωτήσουμε δηλαδή αν όντως ο Μελισσανίδης μπορούσε να χρεώσει την ΠΑΕ 4εκ για έναν προπονητή χωρίς να έχει τελειώσει η σεζόν ώστε να ξέρει κάποια στάνταρ έσοδα μόνο και μόνο επειδή αυτός ήθελε να εισπράξει το ΝΑΙ εκείνη την ώρα. Η ακόμα να αναρωτηθούμε αν ο Μελισσανίδης  θέλει το κακό της ΑΕΚ; Πλάκα κάνουμε; Μια διοίκηση που στήριξε τον Ουρουγουανό όσο λίγοι μετά από σερί κακών αποτελεσμάτων; Που εμείς οι ίδιοι δυσφορούσαμε μαζί του και γινόταν χαμός μετά κάθε ήττα. Του είπε λοιπόν το λογικό. Ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση από σήμερα και θα σου κανω την δικιά μου πρόταση! Και ο κύριος Πογιέτ έπραξε αυτά που έπραξε. Αντιεπαγγελματικά , χωρίς να σεβαστεί ούτε την ομάδα και τους φιλάθλους ούτε καν τους παίκτες του σε λάθος ώρα και χωρίς να ενημερώσει πρώτα την ΠΑΕ ως όφειλε .Όλος ο ντόρος γίνεται καθαρά λοιπόν λόγω δυσφορίας. Γνώμη μου μάλιστα πως αν ήταν άλλος στην θέση του Πογιέτ θα τον είχαμε διώξει πρώτα εμείς. Σε καμία περίπτωση δεν κλείνω τα μάτια στα λάθη του καλοκαιριού όσον αφορά το μεταγραφικό σχεδιασμό. Αλλά δεν θα στηρίξω τον προπονητή απλά για να βγάλω τα παράπονα μου σαν οπαδός.

Στην κουβέντα ότι του ζήτησε μπάτζετ και ότι θέλει ο Μελ να την βγάλει τζάμπα δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να την ανοίξω. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Δεν είναι χαζός ο Μελισσανίδης. Δεν θα βγάλει στην πλάτη της ΑΕΚ τόσα χρήματα ο οποιοσδήποτε προπονητής  χωρίς καν να έχει δώσει τα σημαντικότερα ματς της χρονιάς. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ΦΥΓΑΝΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.

Τέλος, ο Μελισσανίδης δεν έθεσε ποτέ θέμα προπονητή αφού διέψευσε η ΠΑΕ με ανακοινώσεις κάθε σενάριο περί ενδιαφέρον για κάποιον άλλον. Τον πιστεύει ακόμα και τώρα. Στο τέλος τέλος μετά την τόσο άσχημη κίνηση Πογιέτ που δεν τον ένοιαξε οτι η ομάδα έπαιζε την επομένη και οτι έρχονται play off δεν μπορεί  να μην καταλαβαίνουμε ποίος φταίει για την φυγή του. Αν ίσχυαν τα περί μπάτζετ θα περίμενε ο Πογιέτ το τέλος της σεζόν και πολύ απλά θα τον άδειαζε. Φάνηκε λοιπόν ότι θελε να φύγει με την στάση του. Δεν θα κάνουμε πόλεμο μεταξύ μας και θα τα βάλουμε με την διοίκηση για έναν προπονητή.

Ας μείνουμε ενωμένοι και ας στηρίξουμε την ομάδα στους αγώνες που έρχονται.ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

ΥΓ. Το θέμα καλό θα είναι να ξεχαστεί όσο γρηγορότερα γίνεται για το καλό της ΑΕΚ.

ΥΓ1. Καλή συνέχεια Γκας. Θα μείνεις σίγουρα στις μνήμες μας στον καθένα με τον δικό του τρόπο. Σε εκτιμώ και σε πιστεύω ακόμα αλλά δυστυχώς δεν θα συνεχίσουμε μαζί ΑΕΚ – ΠΟΓΙΕΤ.

ΥΓ2. ΜΟΝΟ ΑΕΚ

Βασίλης Αγαπητός.


Comments are closed.