Mελισσανίδης: Ένα κύπελλο δεν χορταίνει τον λαό!

0

melissanidis-1000x600

Δημήτρης Μελισσανίδης σε συνέντευξη του στην Live Sport τόνισε πως η κατάκτηση του κυπέλλου ήταν μόνο η αρχή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απομάκρυνση Πογιέτ αλλά και στο έργο του γηπέδου στη Ν.Φιλαδέλφεια. Τί είπε ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πριν τον τελικό;

Αναλυτικά η συνέντευξη

Για την υπόσχεσή του μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Εγώ το μόνο που υπόσχομαι είναι σίγουρα βήματα, ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό σχέδιο, αποφυγή των λαθών του παρελθόντος και μία ΑΕΚ σε στέρεα θεμέλια. Ένα κλαμπ νοικοκυρεμένο, όπως είναι σήμερα η ΑΕΚ, με οργάνωση, χωρίς τις σπατάλες που τη βύθισαν και που σέβεται το κάθε ευρώ που μπαίνει στο ταμείο της. Και φυσικά συνεχή προσπάθεια για καθαρό ποδόσφαιρο χωρίς σκελετούς και απολιθώματα! Η προσπάθειά μας ξεκίνησε το 2013 και είχε ως πρώτο στόχο την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει. Το πετύχαμε και το γιορτάσαμε με τον πρώτο τίτλο. Ποτέ δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε! Και φυσικά βρισκόμαστε στην αρχή! καμία ομάδα δεν φτιάχνεται σε μία μέρα. Τώρα ξεκινάμε για να δώσουμε χαρά σε έναν κόσμο που πέρασε πολλά και αξίζει τα πάντα! Και ένα Κύπελλο δεν αρκεί για να τον χορτάσει! Αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι υπερήφανος, γιατί κράτησε όρθια την ΑΕΚ! Και η δική μας χαρά είναι τεράστια, γιατί είδαμε και πάλι αυτόν τον κόσμο ευτυχισμένο».

Για την ομιλία του στους παίκτες πριν τον τελικό: «Ένα πράγμα τους είπα. Ότι αυτά τα παιχνίδια δεν είναι συστήματα και τακτικές. Αυτά τα ματς θέλουν ψυχή. Όποιος έχει ψυχή, πάιζει. Όποιος δεν το πιστεύει, πάει σπίτι του. Τους είπα να «σφαχτούν» για τη νίκη. Και πρώτος να «σφαχτώ» εγώ! Αυτά τα παιδιά το πίστεψαν, απάντησαν και δικαιώθηκαν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο μπάτζετ, νούμερα και αριθμοί. Το ποδόσφαιρο είναι καρδιά. Δεν κερδίζει η αλαζονεία. Κερδίζει η ψυχή και η πίστη».

Για το τέλος με τον Πογιέτ και αν σκοπεύει να πείσει τον Μανωλά να παραμείνει στον πάγκο και τη νέα χρονιά: «Ο Στέλιος Μανωλάς είναι κομμάτι της ΑΕΚ. Ο Στέλιος Μανωλάς γνωρίζει και το έχει νιώσει το πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα. Αποτελεί σημαντικότατο στέλεχος αυτής της προσπάθειας. Ανήκει στην ΑΕΚ. Θα είναι πάντα στην ΑΕΚ. Αποτελεί μία τεράστια προσωπικότητα και έναν ταπεινό στρατιώτη την ίδια στιγμή. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν είναι η ώρα. Η συνεργασία μας με τον Πογιέτ τελείωσε, όταν έκανε το λάθος να μη σεβαστεί την ΑΕΚ».

Για τη διαιτησία του Σιδηρόπουλου στον τελικό: «Ο Σιδηρόπουλος είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες διαιτητές. Έκανε μία άψογη διαιτησία. 50-50, που τη χάρηκε όλη η Ελλάδα. Μίλησε κανείς; Με αυτές τις διαιτησίες θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και αυτό λέμε από την πρώτη μέρα. Κανείς δεν μπορεί να μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη νοημοσύνη του απλού φιλάθλου, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζει. Είναι κακό, δηλαδή, που με δύο διαιτησίες 50-50 κερδίσαμε τον Ολυμπιακό δύο φορες;».

Για την αγωνιστική απραξία που είχε ο Ολυμπιακός την οποία και επικαλούνται οι «ερυθρόλευκοι» ως αιτία της ήττας: «Είναι δικό τους θέμα, ρωτήστε τους. Προσωπικά τις μεγάλες ομάδες τις σέβομαι και όταν η ομάδα μου τις κερδίζει και όταν χάνει. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ισχυρός αντίπαλος. Εμείς τι φταίμε για τις αναβολές; Εμείς αλλάξαμε τη συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα σε ΕΠΟ και πολιτεία για τους διαιτητές του τελικού; Οι χαμένοι από τις αναβολές είμαστε εμείς. Επικαλεστήκαμε εμείς ως άλλοθι το δικό μας πρόγραμμα που είναι εξοντωτικό; Το ποδόσφαιρο εκθέτει όσους τα θέλουν όλα δικά τους. Εμείς το μόνο που ζητήσαμε ήταν ισονομία στους όρους διεξαγωγής του τελικού. Το πετύχαμε και πήραμε το Κύπελλο».

Για το γεγονός πως ο Γκιρτζίκης δεν έδωσε ο ίδιος το τρόπαιο στον αρχηγό της ΑΕΚ: «Τα είπαμε αυτά! Από τη Θεία Δίκη δεν γλίτωσε ποτέ κανείς… Εμείς θέλαμε μόνο λιγάκι να γελάσει. Ένα χαμόγελο του ζητήσαμε μπροστά από την κούπα! Το ότι δεν πήραμε από τα δικά του χέρια, δεν μας έχει χαλάσει καθόλου! Απεναντίας αποτελεί διπλή χαρά».

Για το αν θεωρεί πως αυτό το Κύπελλο είναι μία προσωπική του νίκη επί του Μαρινάκη ή θεωρεί πως αποτελεί θρίαμβο της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού:«Δεν το σκέφτηκα καν αυτό που μου λέτε. Το ποδόσφαιρο δεν είναι του Μαρινάκη, του Αλαφούζου ή του Μελισσανίδη. Ούτε παίζει ο Μελισσανίδης με τον Μαρινάκη. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ κακομαθημένος για να το πιστεύει αυτό! Το ποδόσφαιρο είναι λαϊκό άθλημα που πρέπει να το απολαμβάνει ο κόσμος. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες και στους φιλάθλους. Εμείς είμαστε περαστικοί. Δεν μας ανήκει και αλίμονο σε αυτόν που θα πιστέψει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για να παίζει μόνος του. Εμείς έχουμε υποχρέωση να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο για να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Δεν αξίζουμε ως Έλληνες αυτό το ποδόσφαιρο και γι΄αυτό θα το αλλάξουμε».

Για το αν ο δήμαρχος της Ν. Φιλαδέλφειας πήρε το μήνυμα για το γήπεδο της ΑΕΚ από τον κόσμο που κατέκλεισε τους δρόμους προκειμένου να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Η ΑΕΚ αντιπάλους δεν έχει. Το γήπεδο είναι έργο ιστορίας και ύπαρξης για την ομάδα μας και απαιτεί τη συνεργασία όλων. Η ΑΕΚ τους θέλει όλους μαζί, δεν απέκλεισε κανέναν. Ούτε καμία απάντηση θέλαμε να δώσουμε. Απλώς το Κύπελλο έπρεπε να περάσει από το σπίτι μας. Το Κύπελλο έπρεπε να περάσει από τον κόσμο που είδε τον τελικό εκεί που έχει δει την ΑΕΚ να μεγαλουργεί. ΚΑι που μετράει αντίστροφα για να τη δει πάλι εκεί».


Comments are closed.