1996-2020: Μια σφυρίχτρα δρόμος…

0

Ναι η ΑΕΚ θέλει μπακ, ναι η ΑΕΚ θέλει στόπερ, ναι η ΑΕΚ θέλει χαφ, ναι η ΑΕΚ θέλει εξτρέμ. Γενικά η ΑΕΚ θέλει ενίσχυση και ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ. Ειδικά στο AEK-LIVE το έχουμε γράψει επανειλημμένως.

ΟΜΩΣ

Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάτσουμε να ανεχτούμε τα επαναλαμβανόμενα διαιτητικά εγκλήματα εις βάρος της ΑΕΚ. Ειδικά με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν την υπολογίζαμε καν.

Έχοντας στην πλάτη μας ένα κάλπικο κύπελλο με πεντακάθαρο οφσάιντ, άλλο ένα κύπελλο με κρυφή αλλαγή διαιτητών, κάτι ματς πρωταθλήματος με μετατροπή του άουτ σε… κόρνερ μπας και σκοράρει ο νέος ευνοούμενος.

Από παράγκα σε παράγκα θα πετάμε λοιπόν. Το PAOK TV έκρυψε τις επίμαχες φάσεις, οι τηλεδιαιτητές των σαββιδικών μέσων κάνουνε το άσπρο-μαύρο και όλα συνεχίζονται κανονικά γιατί στην Ελλάδα αυτό είναι η κανονικότητα…

Την κανονικότητα αυτή την επέβαλε ο Κόκκαλης το 1996 και τώρα απλώς κάποιοι πατούν στα ένδοξα βήματά του. Και κάπως έτσι η ΑΕΚ βρίσκεται για πολλοστή φορά με το κεφάλι καθαρό μεν, αλλά σκυμμένο.

Και η αλήθεια είναι ότι το ’96 είχες μια ομάδα που μάσαγε σίδερα. Που οι παίχτες της δεν κοιμόντουσαν μια βδομάδα για τα ματς με τον παραγκάρχη.

Μιας και σαν σήμερα το 1997 έγινε η πρώτη επιστροφή του Μπάγεβιτς στη Φιλαδέλφεια με κόκκινη φόρμα, αξίζει να θυμηθούμε τα βλέμματα των παιχτών του. Από τη φυσούνα ακόμη ήξεραν ότι θα χάσουν από την ΑΕΚ της εποχής.

Σήμερα, η ΑΕΚ δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεν μπορεί να “κερδίζει και τους διαιτητές” όπως της έλεγαν για 20 χρόνια στον Πειραιά και τώρα της λένε στη Θεσσαλονίκη.

Καταλήγουμε λοιπον.

Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι γνωστή. Δεν τη μάθαμε χθες. Αυτό που είναι απίστευτο όμως, είναι να μην υπάρχει καν το 50-50, όταν υποτίθεται ότι έχουμε ξεπεράσει τις περιόδους “Αδαμίδη”. Όπως απίστευτο είναι να μην έχει ενισχυθεί η ΑΕΚ ακόμη μεταγραφικά, ώστε να μη γίνεται σάκος του μποξ του κάθε Περέιρα και του κάθε Ισραηλινού τυχάρπαστου.

Ο κόσμος της ΑΕΚ ζητάει αντίδραση. Σε όλα τα επίπεδα. Γιατί είναι ήδη πολύ αργά.

 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΥΤΑΣ


Comments are closed.