20 μήνες απαγόρευση εισόδου σε Γιαννακόπουλο

0

Ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 20 μήνες και προσωπικό πρόστιμο 27.000 ευρώ επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
ÃÉÁÍÍÁÊÏÐÏÕËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ  PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS (BASKET LEAGUE 2014-2015)
Παράλληλα επιβλήθηκε πρόστιμο 45.000 ευρώ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με τον αθλητικό δικαστή να χαρακτηρίζει τον κ. Γιαννακόπουλο «πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του αθλητικού δικαστή:
«Επιβάλλεται: 1) Στον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτη και πρώην Πρόεδρο αυτής, για τις από 24-12-2014 δημόσιες δηλώσεις του, με τις οποίες δυσφήμισε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα έντεκα (11) μηνών και πρόστιμο 14.000,00€ και
2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για τις ανωτέρω από 24-12-2014 δημόσιες δηλώσεις του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, με τις οποίες δυσφημίστηκε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, πρόστιμο 25.000,00€) ΕΥΡΩ.
50/10-6-2015
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Επιβάλλεται: 1) Στον Δημήτριο Γιαννακόπουλο, πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτη και πρώην Πρόεδρο αυτής, για τις από 9-1-2015 δημόσιες δηλώσεις του, με τις οποίες δυσφήμισε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα προσωρινά για χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών και πρόστιμο 13.000,00€ και
2) Στην ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ για τις ανωτέρω από 9-1-2015 δημόσιες δηλώσεις του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, με τις οποίες δυσφημίστηκε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, πρόστιμο 20.000,00€.
Η πρώτη δήλωση καταφερόταν κατά του ΕΣΑΚΕ και του υπουργείου («Οι υπό αντικατάσταση Ανδριανός και Χαλβατζάκης έχουν πάρει εργολαβία το να δημιουργηθεί κόκκινη παράγκα και στο μπάσκετ… Συνεπικουρούμενοι από ΑΣΕΑΔ, ΕΦΙΠ και Αθλητικό Δικαστή προσπαθούν να διαλύσουν το διαχρονικά πιο πετυχημένο τμήμα συλλόγου της Ελλάδας… Το τμήμα που κάθε τέλος της χρονιάς, τρέχουν να τιμήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του, μπας και κλέψουν λίγο από την λάμψη του. Τους ενημερώνω – υπενθυμίζω ότι έρχονται εκλογές σε όλα τα επίπεδα και πολύ σύντομα, οι αποφάσεις τους δεν θα έχουν ισχύ ούτε στον θυρωρό της πολυκατοικίας τους».).
Η δεύτερη είχε να κάνει με την απόφαση να γίνει δεκτή η ένσταση του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό του κυπέλλου. Διαβάστε απόσπασμα αυτής: “Άλλωστε δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από το να επιβεβαιώσουν την ιστορία του συλλόγου τους μόνο που αυτή τη φορά κατάφεραν να ξεπεράσουν τους ίδιους τους εαυτούς τους. Είναι δεδομένο ότι αυτή η νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού είναι πιο λαμπρή κι από εκείνες της υπόθεσης Βάλνερ, της Ριζούπολης, των κάλπικων τίτλων, των επιθέσεων στο πούλμαν, των πρωταθλημάτων που δεν τελείωσαν επειδή έγινε γυαλιά – καρφιά το ΣΕΦ…Τι να πρωτοθυμηθούμε.
Εύχομαι στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός καλή συνέχεια στο κύπελλο Ελλάδας. Κι αν το χάσουν, ξέρουν το δρόμο για να το κατακτήσουν…
Από την πλευρά μου, όμως έχω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Με συναίσθημα ευθύνης και έχοντας γνώση της οργής των κόσμου αλλά και της πίκρας των παικτών που σήμερα είδαν να τους κλέβουν έναν δικό τους αγώνα δεσμεύομαι ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα ο εφιάλτης τους. Το εύκολο θα ήταν να αποχωρήσουμε από το «σημαδεμένο» πρωτάθλημα του κ.Χαλβατζάκη και των νέων αγαπητικών του και να τους αφήσουμε ελεύθερο το πεδίο δράσης. Επειδή όμως είμαστε η κορυφαία ομάδα του Ελληνικού αθλητισμού ξεκαθαρίζω ότι το καλοκαίρι θα εκτιμήσουμε τη θέση μας και θα επαναπροσδιορίσουμε το ρόλο μας στο πρωτάθλημα οπερέτα του κ.Χαλβατζάκη και των φίλων του».

Πηγή: imerisia.gr


Comments are closed.