25η Μαρτίου: Λιτός ο εορτασμός – Πέταξαν μαχητικά πάνω από την Αθήνα

0

Σύντομος ήταν ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821, λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού. Κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με λιτό και πάντως διαφορετικό τρόπο τιμήθηκε φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, καθώς λόγω του κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Οι πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν για λίγο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Νωρίτερα μεταδόθηκε και μήνυμα του πρωθυπουργού για την εθνική επέτειο.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου προς τιμήν των ηρώων της Επανάστασης του 1821, πάνω από την πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε διέλευση 4 μαχητικών αεροσκαφών Mirage 2000/-5 της Πολεμικής Αεροπορίας και 6 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις 11:30, στο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόδοση τιμών από τη Φρουρά στη Σημαία, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και ταυτόχρονη διέλευση ενός ζεύγους μαχητικών F – 16 της Π.Α., το οποίο στη συνέχεια πέταξε πάνω από Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16, έγιναν την ίδια ώρα πάνω από:

– Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, ‘Ακτιο, Μεσολόγγι,

– Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, ‘Αγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο,

– Πάτρα, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα, Γύθειο, Πύργο, ‘Αραξο,

– Λάρισα, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Ψαρά, Κάλυμνο και Πάτμο.

Παράλληλα, πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” της Π.Α., απηύθυνε μήνυμα προς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Πηγή: news247.gr


Comments are closed.