ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

EDITORIALS

ΑΕΚ… με τον δικέφαλο αετό, όχι με τις τιγρέ φανέλες

Published

on

Η ΑΕΚ που λατρέψαμε αγνοείται


Πριν καμιά 15αριά χρόνια ο Μελισσανίδης είχε πάρει τηλέφωνο τον Νικολαΐδη και του είχε πει το περίφημο “βάλε 70 εκατομμύρια στην ΑΕΚ να βάλω και εγώ άλλα τόσα για να μπω στην ΠΑΕ”. Τότε όλα τα δημοσιογραφικά φερέφωνα του “Τίγρη” πέρασαν από γενιές 14 την τότε διοίκηση της ΑΕΚ, επειδή η συγκεκριμένη πρόταση δεν έγινε αποδεκτή.

Προεξάρχων κονδυλοφόρος μάλιστα του Μελισσανίδη εκείνη την εποχή ήταν ο τότε διευθυντής της εφημερίδας Goal και νυν υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος. Γιατί όλα κάποτε ξεπληρώνονται.
Σήμερα, μετά από 4 σερί χαμένους τελικούς κυπέλλου, τραγικές πορείες στο πρωτάθλημα, συνεχείς ήττες σε ντέρμπι και αποκλεισμούς ντροπές από την Ευρώπη, η ΑΕΚ όλων αυτών που μοίραζαν δήθεν λεφτά στο όνομά της, είναι υπό εξαφάνιση, παρά τους φεγγίτες, τις πολεμίστρες και τα κανόνια του νέου γηπέδου.

Και οι επαγγελματίες ΑΕΚογράφοι έπεσαν ξαφνικά από τα σύννεφα… Παρότι επί μια δεκαετία ευθυγραμμίζονται στην πλειοψηφία τους σε κάθε ποδοσφαιρικό παραλογισμό που συμβαίνει στην ΑΕΚ.
Η ΑΕΚ του Νεστορίδη, του Παπαϊώννου, του Μαύρου, του Ντέμη, η ΑΕΚ των τίτλων και της αξιοπρέπειας, έχει γίνει μια σκιά του εαυτού της. Και το φακό τον κρατάει το αφεντικό της.

Δεν είναι δυνατόν ο Μπακασέτας να φεύγει σαν αποτυχημένος από την ΑΕΚ και να παίρνει πρωτάθλημα στην Τουρκία. Δεν είναι δυνατόν ο Γιακουμάκης να φεύγει σαν αποτυχημένος από την ΑΕΚ και να παίρνει πρωτάθλημα στη Σκωτία. Δεν είναι δυνατόν ο Λιβάγια να φεύγει σαν αποτυχημένος από την ΑΕΚ και να διεκδικεί πρωτάθλημα στην Κροατία. Δεν είναι δυνατόν ο Αλμπάνης να φεύγει ως αποτυχημένος από την ΑΕΚ και να παίρνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Δεν είναι δυνατόν ο Αθανασιάδης να φεύγει ως αποτυχημένος από την ΑΕΚ και να παίρνει πρωτάθλημα στη Μολδαβία.
Πρόσφατα είδα ότι ακόμη και ο Μπογέ που αποχώρησε ως καμένο χαρτί από την ΑΕΚ, πουλήθηκε πριν λίγες ημέρες 20 εκατομμύρια ευρώ (!).

Φταίει ο ποδοσφαιρικός οργανισμός που λέγεται ΑΕΚ και πρωτίστως ο επικεφαλής της. Όλα τα άλλα είναι λόγια στον αέρα. Τον Καρντόσο, το Γιαννίκη, το Μοράις και κάθε μαθητευόμενο μάγο, κάποιος τους έφερε στην ΑΕΚ. Δεν είδαν φως και μπήκαν.
Κάτι απίθανους παίχτες όπως ο Νεντελτσεάρου, ο Ντατσένκο, ο Χνιντ και πιο πρόσφατα ο Φράνσον, κάποιος τους έφερε στην ΑΕΚ, δεν ήρθαν εθελοντικά.
Και αυτοί που τους διάλεξαν, επιλογές του άρχοντος είναι. Μην πέφτουμε στη λούμπα και βλέπουμε μόνο τον Κονέ και τον κάθε Κονέ.

Η ΑΕΚ νοσεί βαριά μέσα σε ένα ακριβό γηπεδικό περιτύλιγμα. Αυτός ο σύλλογος έχει γαλουχηθεί είναι η αλήθεια μέσα στις αντιφάσεις, αλλά η συγκεκριμένη αγγίζει τα όρια του τραγελαφικού.
Η έκκληση ενός ρομαντικού παραμένει: Φέρτε πίσω την ΑΕΚ που λατρέψαμε…
Αυτή με το δικέφαλο αετό, όχι με τις τιγρέ φανέλες.

Νικόλας Κολυτάς

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement