ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΔΩ e-mail: aeklivegr@gmail.com

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΑΕΚ, προσφυγιά και Αντίσταση!

Published

on

Ένα μοναδικό αφιέρωμα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νάσου Μπράτσου στην ΑΕΚ Τρίπολης, την προσφυγιά και την Αντίσταση που ξεπετάχτηκε μέσα από τις τάξεις του ιστορικού δικέφαλου της Αρκαδίας. Διαβάστε ΕΔΩ.

 

Ο Μακρονησιώτης… Τάσος Μουκάκης της ΑΕΚ Τρίπολης

«Όποιος ξεχνά το παρελθόν, δεν έχει μέλλον…» (Τάσος Μουκάκης). Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στη Μπεσίκτας της Τουρκίας, στις 23 Μαρτίου του 1919 και απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών στην Τρίπολη στις 24/3/2017. Από αθλητική οικογένεια που διακρίθηκε στην αγωνιστική της δράση, υπήρξε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Τρίπολης. Ο Αναστάσιος (Τάσος ή καλύτερα Τάσης όπως ήταν το αρχικό Κωνσταντινουπολίτικο όνομα) Μουκάκης, εκτός από Μικρασιάτης πρόσφυγας, ήταν ο τελευταίος επιζών από τους κρατούμενους των Γερμανών στα Υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης, που κατά την γερμανική κατοχή είχαν μετατραπεί σε φυλακές.

 

ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (1940), αρχείο Γ.Α.Κ. Αρκαδίας με το πιο σκούρο κοστούμι ο Γιάννης Ξηρέας ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ και με το καρό ο Τάσος (Τάσης) Μουκάκης τερματοφύλακας και τελευταίος ο Κωνστάντης Μουκάκης

Πριν τον κλείσουν, όπως και τον αδερφό του στο κελί, οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών τον χαρακτήρισαν «Τουρκομερίτη» και «αμόρφωτο», που δεν στηρίζει τον άνθρωπο (Χίτλερ) «που θέλει να αλλάξει τον ρου της ιστορίας». Μετά τον πόλεμο τον έστειλαν εξορία για ενάμιση χρόνο στη Μακρόνησο.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα του Νάσου Μπράτσου, ΕΔΩ.

Με ρίζα από την Πόλη και παππού αθλητή της πρώτης ομάδας βόλεϊ της ΑΕΚ δεν θα μπορούσα παρά να είμαι παράφορα ερωτευμένος μαζί της

Continue Reading
Advertisement