Αυτό είναι ΑΕΚ!

0

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έγινε ξαφνικά… Κλίβελαντ Καβαλίερς αλλά δείχνει τα στοιχεία που κάθε οπαδός της θέλει να βλέπει από αυτήν και ο Βασίλης Αντωνίου εξηγεί…

cats

Μπορεί οι δυνατότητες της “Βασίλισσας” να μην είναι για… κατάκτηση Ευρωλίγκας. Κάθε οπαδός της ομάδας θέλει την ΑΕΚ στα υψηλά πατώματα αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη.

Άλλωστε και το μπάτζετ δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Μπορεί όμως να γίνει σοβαρή δουλειά και να βλέπουμε στο γήπεδο ένα σύνολο που να… βρίθει από μαχητικότητα, τσαμπουκά και μέσα από δύσκολες νίκες να χτίζει και χαρακτήρα νικητή.

Άλλωστε, πρόσφατο είναι το περσινό παράδειγμα που οποιοδήποτε παιχνίδι κρινόταν στις τελευταίες επιθέσεις με ένα μαγικό τρόπο χανόταν!

Κάτι έχει αλλάξει όμως και αυτό είναι οφθαλμοφανές. Ο Γιούρι Ζντοβτς ακούει πολλά. Κάποιες φορές δίκαια, κάποιες όχι. Είναι εμπάθεια όμως να μην του αναγνωρίσεις πως έχει δημιουργήσει μία ομάδα που θα ματώνει στο γήπεδο. Που δεν θα συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τέλειο με βάση τα δεδομένα της.

Άλλωστε έτσι ήταν και ως παίκτης. Ίσως αυτή η επιμονή του στην τελειότητα να τον… τρελαίνει και έτσι να εξηγούνται οι άσχημες για τον απλό θεατή εκρήξεις που έχει κατά καιρούς στον πάγκο.

Η ΑΕΚ έχει βάσεις. Έχει αρχές και πάνω σε αυτές προχωράει ένα βήμα μπροστά. Άλλωστε το μπάσκετ είναι τόσο περίεργο που όσα εκατομμύρια και να ρίξεις αν δεν φτιάξεις ΟΜΑΔΑ θα αποτύχεις. Τα χρήματα σε ανεβάζουν επίπεδο αλλά απαιτείται παράλληλα χρόνος και προσπάθεια.

Δεν νίκησε την… ΤΣΣΚΑ η ΑΕΚ χθες. Πήρε όμως ένα παιχνίδι κόντρα σε έναν αντίπαλο που κέρδισε τη Μπεσίκτας και όποιος δεν την προσέξει θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως ενώ το ματς έδειχνε πως είχε στραβώσει οριστικά ήρθε μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή που καταφέρνουν μόνο οι μεγάλες ομάδες!

Από την τεχνική ποινή του Βασιλειάδη, τον τσαμπουκά του Σάκοτα με αντίπαλο αλλά και τα τρίποντα του αρχηγού έβλεπες πως δεν υπήρχε περίπτωση να μην νικήσει η ΑΕΚ. Το ήθελε και το πήρε. Με τσαμπουκά!

Αυτό ακριβώς που θέλει ο κόσμος της! Γιατί όσα έχει καταφέρει αυτός ο σύλλογος διαχρονικά δεν έχουν στηριχτεί στα χρήματα αλλά στη μαγκιά, στο τσαγανό και την άρνηση της ήττας.

Ας ελπίσουμε σε ανάλογη συνέχεια. Τέτοιες νίκες χαλυβδώνουν την ομάδα και χτίζουν νοοτροπίες. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να αποκτήσει η “Βασίλισσα” για να φτάσει εκεί που της αρμόζει.

ΥΓ. Δεν γίνεται να μην αναφερθείς στην εκπληκτική παρουσία του κόσμου της ομάδας που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανατροπή. Στα τέλη της τρίτης περιόδου, ο λαός της ΑΕΚ ήταν όρθιος και μέχρι το τέλος έσπρωξε την ομάδα στη νίκη, μεταδίδοντας έξτρα ενέργεια στους παίκτες και πρόσθετο άγχος στον αντίπαλο!

ΥΓ2. Πολύ καλή κίνηση η απόκτηση του Μακγκραθ, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο κατέβασμα της μπάλας όταν λείπει ο Ούκιτς και ο αντίπαλος πιέζει σε όλο το γήπεδο. Κάτι που σίγουρα έχει δει ο Πρίφτης. Ο Ιβάνοβιτς πάντως δεν πρέπει να χαθεί καθώς έχει αρκετό ταλέντο. Ο δανεισμός του σε μία καλή ομάδα με εγγυημένο χρόνο θα είναι ότι καλύτερο.

ΥΓ3. Κρίμα ρε Σάκοτα να μην έχει άλλο όνομα…

 


Comments are closed.