Αιώνια τιμή στον Σπύρο Κοντούλη

0

ΑΙΩΝΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ!

Πραγματικά δε θα μπορούσε να υπάρξει ίσως ιδανικότερη στιγμή από αυτή, για να τιμήσουμε το ποδόσφαιρο, τις ιδέες και τη ζωή του Σπύρου Κοντούλη.
Σήμερα που όλο και περισσότερο οι αθλητές δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους λόγω της υπεράσπισης των υψηλών ανθρώπινων ιδανικών που ο Κοντούλης συνέδεσε τη ζωή του. Αλλά από ένα ανθρωποφάγο αθλητικό σύστημα το οποίο μάλιστα δε φτάνει που παίζει με τις ζωές των αθλητών, αλλά υπερασπίζει κιόλας φανατικά το No Politica, προκειμένου να θωρακιστεί από τις αντιδράσεις.

Αλλά και ένα χρονικό σημείο καμπή για την ίδια την Α.Ε.Κ. Όπου είναι ζήτημα αν η ίδια η Ένωση, θα οδηγηθεί σ έναν αναπροσανατολισμό αξιών και επιλογών. Της ίδιας της ομάδας αλλά και του κόσμου της. Στην αναζήτηση των πλευρών της ιστορίας της που πάντα τη οδηγούσαν να εμφανίζεται ξανά άτρωτη και πανίσχυρη. Είμαστε σε ένα πραγματικό σταυροδρόμι.
Η Α.Ε.Κ. του Σπύρου Κοντούλη ήταν ακριβώς αυτό. Η Α.Ε.Κ. των αθλητικών και κοινωνικών αξιών. Που τιμούσε το έμβλημα και τα χρώματα της Α.Ε.Κ. μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Με περηφάνεια λοιπόν σήμερα τιμήσαμε το Σπύρο Κοντούλη και τους εκατοντάδες κομμουνιστές και αντιφασίστες που έδωσαν τη ζωή τους στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Είναι ένα πρώτο μικρό βήμα, τώρα που το επέτρεψαν οι περιστάσεις, ώστε να συνδέσουμε την Α.Ε.Κ. και τον κόσμο της με την αντιφασιστική πάλη και την εναντίωση σε κάθε μορφή ρατσισμού.
Ο Κοντούλης και οι ιδέες του ζουν σε κάθε γροθιά αγώνα, στην πάλη για ένα αθλητισμό στην υπηρεσία των ανθρώπων, στην πάλη για μια Α.Ε.Κ. πραγματική πατρίδα κάθε πρόσφυγα και κατατρεγμένου.
Μια ζωή Α.Ε.Κ.! Αθάνατος!

Σύνδεσμος φίλων ΑΕΚ “Σπύρος Κοντούλης”


Comments are closed.