Ακόμα μια άσκοπη μετακίνηση

0

Αετίσιες Κραυγές 15-3-2021

 • Διαβάζω ότι η ΑΕΚ πρέπει να πάρει 10 παίκτες για να γίνει ανταγωνιστική, ο άλλος λέει ότι πρέπει να πάρει 15… Όχι ρε παιδιά. Ας πάρει για αρχή 4 παίκτες χρηματιστηριακής αξίας 1,5 με 2εκ ο καθένας, προσεκτικά διαλεγμένους, να δείτε πως θα αλλάξει η εικόνα αμέσως.

 1. «Αδέρφια, ο πόλεμος της ελευθερίας άρχισε… Οι άρχοντες μας δεν θέλουν να κινηθούν, γιατί φοβούνται τον πόλεμο και γι’ αυτούς ο πατριωτισμός είναι μόνο το πουγκί τους» Α. Οικονόμου προς τους ναυτικούς της Ύδρας. 30 Μάρτη 1821

 

 1. Για το γεγονός που θέλει ολόκληρη ΑΕΚ να μην έχει πλάγια μπακ ποιος φταίει, Ο Νταντσένκο και το παιδάκι ο Μιτάι που για δεύτερη φορά κάνει (;) πέναλτι λόγο απειρίας, ή μήπως οι φουκαράδες που βρίζουν τον Μπακάκη, το μοναδικό πλάγιο μπακ επιπέδου ΑΕΚ;

 

 1. Ο θεωρούμενος την εποχή εκείνη ως προστάτης των απανταχού ορθοδόξων τσάρος Αλέξανδρος Α’, χαρακτήρισε επίσημα το κίνημα του Υψηλάντη στη Μολδοβλαχία (φιλική εταιρεία) ως αποτέλεσμα φιλοτάραχου πνεύματος. Ορθόδοξα αδέλφια από το 1821.

 

 1. Ο Χεζόνια ήρθε στην Ελλάδα για να στέλνει λουλούδια στη Μαλέσκου και οι Βάζελοι νομίζουν ότι ήρθε γιατί γουστάρει την Πανάθα.

 

 1. Οι καθημερινές επιθέσεις σε βάρος κατοίκων σε όλες τις γειτονιές της Αττικής, η απογείωση της αστυνομικής βίας και του αυταρχισμού, οι στρατιωτικού χαρακτήρα περιπολίες με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές… καθοδηγούνται συνειδητά από την κυβέρνηση.

 

 1. Μετά το Σβάρνα δεξί μπακ είδαμε και το Λάτσι αριστερό μπακ στην ΑΕΚ του πληρέστερου ρόστερ των τελευταίων ετών.

 

 1. Το ξέρετε ότι οι Έλληνες καθολικοί της Σύρου, της Νάξου και της Σαντορίνης κράτησαν «Ουδέτερη στάση» προς την επανάσταση του 1821 εξαιτίας της απροθυμίας τους να στερηθούν τη διακριτική προστασία που απολάμβαναν από τους ευρωπαϊκούς στόλους.

 

 1. Ο Νεντελτσεάρου μου θυμίζει όλο και πιο πολύ Μπαμπούνσκι. Ο Μπαμπούνσκι μου θυμίζει τα «έπιπλα Μπαμπούνσκι» και τα έπιπλα Μπαμπούνσκι μου θυμίζουν το Νίκο Στράτο. Καλημέρα κυρ Νίκο.

 

  1. Η «ελέω Θεού βασιλεία» υπήρξε βασικό νομιμοποιητικό στοιχείο της φεουδαρχικής εξουσίας, την οποία επιδίωκε να ανατρέψει η επανάσταση του 1821.

 

 1. Όταν παλεύεις να βρεις παίκτες για την ΑΕΚ στην αγορά των 200αρικων συμβολαίων και στα ελευθέρα λαβράκια, τι προοπτικές έχεις να συγκροτήσεις ένα ρόστερ που θα ανταγωνιστεί την ποδοσφαιρική εταιρεία του Φαταούλ;

 

  1. Το σύνολο σχεδόν της ελληνόφωνης χριστιανικής ανώτερης τάξης διέθετε ισχυρά συμφέροντα, πολύμορφα συνυφασμένα με το οθωμανικό κράτος, ενώ μετείχε στην εκμετάλλευση και καταπίεση των ομογενών – ομόθρησκών της. #1821

 

 1. Καθυστερήσεις σε αγώνα που χάνεις 1-3. Παρακαλάς να το κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται μήπως και βάλεις ακόμα ένα γκολ να έχεις κάποιες ελπίδες. Ο Σωκράτης όμως παρακαλάει το διαιτητή να το λήξη νωρίτερα γιατί ξέρει ότι βρίσκεται στον Ολυμπιακούλη της Ευρώπης.

 

 1. Η θρησκευτική – Χριστιανική πίστη δεν μπορούσε ν’ αποτελέσει το κυρίαρχο στοιχείο του νέου αυτοπροσδιορισμού, αφού ταυτιζόταν με το σκοταδισμό και τη μεταφυσική κοσμοθεώρηση, με την οποία η επαναστατική τότε αστική τάξη βρισκόταν σε κόντρα.

 

 1. Κι όμως ο Κρίστισιτς, ένας από αυτούς που εύκολα θα κράξει ο λαός, είναι ένα οχτάρι επιπέδου ΑΕΚ. Και μπαλίτσα ξέρει, και δυνατός είναι και χώρους καλύπτει και κόβει τις επιθέσεις των αντιπάλων και την τελική πάσα έχει και σουτάρει σε κάθε ευκαιρία.

 

 1. Οι ΗΠΑ, το καμάρι του καπιταλισμού δεν είναι η πιο βίαιη κοινωνία που γνώρισε ποτέ η ιστορία; Εκεί, στη χώρα της ελευθερίας δεν είναι όπου η μαφία έχει περισσότερη οικονομική δύναμη, από ό, τι ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες;

 

 1. Και φέτος με την παράγκα να έχει γκρεμιστεί ο γαύρος απέχει αρκετά από τους υπόλοιπους. Γιατί το παρασκήνιο είναι μια από της παθογένειες του ποδοσφαίρου των αφεντικών. Η κύρια όμως παθογένεια είναι η ανισόμετρη ανάπτυξη για οικονομικούς λόγους.

 

 1. Ο προστάτης των ορθοδόξων τσάρος Αλέξανδρος Α’ καθαίρεσε τον Υψηλάντη από το βαθμό του υποστράτηγου που κατείχε και του παράγγειλε ότι δεν πρέπει να περιμένει την παραμικρή βοήθεια από τη Ρωσία στην προσπάθεια του να ξεσηκώσει τους Έλληνες. #1821

 

 1. Τόσο καιρό έσπαγα το κεφάλι μου να βρω ποιον μου θυμίζει ο Αγιούμπ του Παναθηναϊκού…

 

 1. Μπροστά στην έξαρση της πανδημίας, ΔΕΝ χρειάζεται στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας, ΔΕΝ χρειάζονται αυξημένα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και τα μέσα μεταφοράς, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ αστυνομικές δυνάμεις να εκφοβίζουν περαστικούς. Λογικό!

 

 1. Με τη σημερινή οικονομική πολιτική της ΠΑΕ ΑΕΚ μόνο κάτι Χουλτ και Ινσούα που δε τα βρήκαν με την Αλαφουζική Συμμαχία μπορείς να προσεγγίσεις, κάτι Καρίμ που έμεινε ελεύθερος από τους γαύρους πριν τρία χρόνια με «κερασάκι» κανέναν Χνιντ.

 

 1. Οι μπαχαλάκηδες, που κάνουν τα επεισόδια ΔΕΝ είναι ούτε αριστεροί, ούτε «ακροαριστεροί». Ασφαλίτες είναι και καμιά πενηνταριά κουτορνίθια που παρασύρονται και νομίζουν ότι κάνουν επανάσταση καίγοντας κάδους με σκουπίδια.

 

 1. Θα ήθελα να σας πω κάτι σχετικά με τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις και τον κίνδυνο που υπάρχει λόγο του Covid-19. Και στον πόλεμο αν πας κινδυνεύεις να σκοτωθείς, αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να λιποτακτήσουμε, ότι δε πρέπει να πολεμήσουμε.

 

 1. Οι οπαδοί ήταν πάντα και θα είναι πάντα τα απλοϊκά θύματα της απάτης και της αυταπάτης στον «αθλητισμό» των αφεντικών, όσο δε θα μάθουν να διακρίνουν πίσω από τις διάφορες ηθικές διακηρύξεις και υποσχέσεις, τα συμφέροντα των συλλόγων ή των εταιρειών.

 

 1. Ο ορθόδοξος αδελφός μας τσάρος Αλέξανδρος Α’ ήταν αυτός που αδελφικά – χριστιανικά και ορθόδοξα, διέταξε τα ρώσικα στρατεύματα στη Βεσσαραβία να μη βοηθήσουν στο παραμικρό τον Υψηλάντη. #1821

 

 1. Σωκράτη να τους πεις περισσότερα μυστικά στη ρεβάνς.

 1. Στις ΗΠΑ, το καμάρι των αφεντικών δεν είναι που για μια περίοδο δύο αιώνων παραμένουν ατιμώρητες οι δολοφονίες των Μαύρων, τους οποίους κρατούν ακόμη σε καθεστώς μισής-δουλείας, ενώ συλλαμβάνουν χαλαρά κάθε Μαύρο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά του;

 

 1. Θυμάστε τότε στα 90ς που περιμέναμε πως και πώς να δούμε τους ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων στο μπάσκετ. Τώρα ούτε με ποιον παίζουν στην πολυδιαφημισμένη Ευρωλίγκα ξέρουν οι περισσότεροι. Η εμπορευματοποίηση σκοτώνει.

 

 1. Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να μετρηθούν οι δικτάτορες ανά τον κόσμο, οι οποίοι κρατούνται στην εξουσίας μόνο λόγω της βοήθειας των ΗΠΑ; Αυτές είναι οι ίδιες ΗΠΑ που μας τις παρουσιάζετε ως παράδειγμα ελευθερίας;

 

 1. Οι οπαδοί των «καλών» εκμεταλλευτών των συλλόγων θα εξαπατούνται πάντα από τους υπερασπιστές του «αθλητισμού» της αγοράς, εφόσον δε θα καταλάβουν ότι κάθε τέτοιος θεσμός, όσο σάπιος κι αν φαίνεται, κρατιέται από τις δυνάμεις των οικονομικά κυρίαρχων.

 

 1. Το ξέρετε ότι επτανήσιοι έμποροι είχαν αναλάβει την τροφοδοσία των αιγυπτιακών στρατευμάτων του Ιμπραήμ την περίοδο που εκστράτευε κατά των επαναστατημένων Ελλήνων στην Πελοπόννησο; Ποτέ δεν ήμασταν όλοι μαζί. Ούτε τότε. #1821

 

 1. Το 0-1 της Άρσεναλ από κάμερα ζουμ πάνω στον Σα.

 

  1. Η Επανάσταση του 1821 ήταν προϊόν των συντελούμενων κοινωνικοοικονομικών μεταβολών που άρχισαν να διαταράσσουν τις υπάρχουσες κοινωνικοταξικές ισορροπίες, αναδεικνύοντας δυναμικά στο προσκήνιο της Ιστορίας την ανερχόμενη τότε, αστική τάξη.

 

 1. Γιαννάκη μου, Μπουζούκη μου, όταν εγώ σου έλεγα να έρθεις στην ΑΕΚΑΡΑ της καρδιάς σου, γέλαγες. Τώρα είναι δύσκολη μια τέτοια εξέλιξη για πολλούς λόγους.

 

 1. Η αύξηση των κρουσμάτων, δεν έχει να κάνει με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση στα μέσα συγκοινωνίας και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση στους χώρους δουλειάς με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας. Για όλα φταίνε οι πορείες και οι διαδηλώσεις αν και όταν αυτές γίνονται.

 

 1. Ο πρεσβευτής της ορθόδοξης – χριστιανικής Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη γνωστοποίησε στο σουλτάνο Μαχμούτ Β’ την προθυμία και συμπαράσταση του τσάρου στην κατάπνιξη της ελληνικής ανταρσίας. #1821

 

 1. Καλά εγώ είμαι κολλημένος αντιαμερικανός. Εσείς που δεν είστε, πιστεύετε πραγματικά ότι το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα που κυβερνά τις ΗΠΑ και τον κόσμο ενδιαφέρεται για την διεθνή ύφεση και ειρήνη;

 

 1. Για να σπάσουμε την αντίσταση των εκμεταλλευτών των συλλόγων υπάρχει μόνο ένα μέσο: να βρούμε μέσα στην ίδια την κοινωνία του αθλητισμού, να διαφωτίσουμε και να οργανώσουμε για την πάλη τις δυνάμεις εκείνες που μπορούν να δημιουργήσουν το νέο.

 

 1. Παρακολουθώντας τη διαρροή του ονόματος του Πέρετζ ως υποψήφιου για μεταγραφή στην ΑΕΚ, τα έχω βάλει κάτω και ψάχνω να δω ποιος από τους Κρίστισιτς, Σιμόες, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο μας χαιρετάει.

 

 1. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια κοινωνία που βασίζεται σε δίκαιες αρχές έχει περισσότερες προοπτικές να έρθει σε μια δίκαιη κοινωνία, από αυτήν, η οποία βασίζεται στην αδικία και την εκμετάλλευση ενός ανθρώπου από άνθρωπο.

 

 

Παναγιώτης Αλιατάς

 

aliatas74@gmail.com

 

twitter

 

facebook

 


Comments are closed.