Άλλο level η επίθεση, άμυνα επιεικώς… επικίνδυνη

0

Η ΑΕΚ ξεκίνησε όπως επιβαλλόταν, με νίκη, κατάφερε επιτέλους να προσφέρει και λίγο θέαμα στον κόσμο της μετά από καιρό, ωστόσο αναμφίβολα, αυτό το 3-0 κόντρα στον νεοφώτιστο Ιωνικό δεν ήταν σε καμία περίπτωση το άριστο. Από την άλλη δεν μπορούμε βέβαια να είμαστε τόσο απαιτητικοί με μια ολοκαίνουρια ομάδα, πόσω μάλλον στον πρώτο της αγώνα πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Μιλόγεβιτς είχε ένα μέτριο έως κακό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται πίσω στο σκορ αφού ο Ιωνικός σπατάλησε δύο «άχαστες» ευκαιρίες με τον Τουράμ και δύο ακόμα υποψίες ευκαιριών εντός του πρώτου μισαώρου, τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε μόνο να επιδείξει το γρήγορο γκολ του Λε Ταλέκ από στημένη φάση. Βράνιες και Τζαβέλλας αδυνατούσαν να «λοκάρουν» τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ των φιλοξενούμενων, ενώ ο Χατζισαφί έδειξε μεγάλη αδυναμία στις καταστάσεις «one on one» με τους προσωπικούς του αντιπάλους.

Ωστόσο και μεσοεπιθετικά, ακόμα και μετά την αποβολή του Ρομαό, η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδιαίτερα ενεργητική. Παρουσίασε και πάλι μεγάλη δυσκολία στο build up, ο Αραούχο αναγκαζόταν να γυρίζει κοντά στο ημικύκλιο της σέντρας για να πάρει μπάλα, ο Τάνκοβιτς ακίνδυνος στα αριστερά, ενώ ο μόνος που διακρίθηκε ήταν αναμφίβολα ο Άμραμπατ που ήταν και ο MVP του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος και οπωσδήποτε ο πιο απειλητικός με τη μπάλα στα πόδια, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και την αποβολή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, με τις προσθήκες των νέων ποιοτικών μεσοεπιθετικών της και σε συνδυασμό με την «εξάτμιση» των δυνάμεων των 10 του Ιωνικού, η ΑΕΚ κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγώνα και να γίνει παραγωγική «καθαρίζοντας» το ματς. Μπορεί να μην «έβγαλε» εντυπωσιακούς συνδυασμούς καθότι είναι και νωρίς ακόμα για τέτοιες πολυτέλειες, ωστόσο η προσωπικότητα και η ποιότητα παικτών όπως είναι ο Τσούμπερ φτάνει και περισσεύει σε αυτό το επίπεδο. Το ευτυχές για την Ένωση είναι ότι 2,5 χρόνια περίπου μετά την πώληση του Μπακασέτα, η ΑΕΚ βρίσκει επιτέλους έναν εξαιρετικό «σουτέρ» για να μπορεί να απειλεί και εκτός περιοχής, γεγονός που πολλές φορές μπορεί να «ξεκλειδώσει» παιχνίδια που φτάνουν σε αδιέξοδο.

Το πρώτο τεστ κόντρα στον νεοφώτιστο Ιωνικό σίγουρα δεν είναι το ιδανικό για να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα για τη συνέχεια από τη στιγμή ειδικά που η ΑΕΚ είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα για 60 λεπτά. Αναμφισβήτητα όμως έδωσε την αίσθηση ότι η Ένωση φέτος έχει ανέβει level ατομικά από τη μέση και μπροστά, γίνεται πολυδιάστατη και δεν θα αναγκάζεται να τα περιμένει όλα από τον Γκαρσία όπως πέρσι. Τα προβλήματα στην άμυνα ήταν κάτι παραπάνω από ανησυχητικά αλλά ας δώσουμε ακόμα χρόνο και βλέπουμε. Εν προκειμένω σημασία έχει η ΑΕΚ να πάει με 3/3 στην Τούμπα, εκεί όπου θα είναι και το πρώτο σοβαρό crash test για τη δυναμική της ομάδας του Μιλόγεβιτς.


Comments are closed.